Home » Film & Seriale » Autobiografia lui Will Smith. Traumele prin care celebrul actor de la Hollywood a trecut în copilărie

Autobiografia lui Will Smith. Traumele prin care celebrul actor de la Hollywood a trecut în copilărie

Manolică Anca / 14.12.2021, 15:31
Autobiografia lui Will Smith. Traumele prin care celebrul actor de la Hollywood a trecut în copilărie

Una dintre cele mai dinamice și recunoscute forțe de divertisment ale vremurilor noastre se deschide pe deplin în fața publicului, într-o carte curajoasă și inspirată care îi urmărește ascensiunea în viață. Transformarea lui Will Smith dintr-un copil înfricoșat de tensiunile din familie într-una dintre cele mai mari vedete rap ale epocii sale și apoi una dintre cele mai mari vedete de cinema din istoria Hollywoodului. Autobiografia lui Will Smith.

Autobiografia lui Will Smith, cea mai așteptată carte a anului

Acum trei ani, Will Smith dezvăluia pe rețelele de socializare că începe să scrie prima sa carte autobiografică. Pentru aceasta, starul a devenit partener cu Mark Manson, unul dintre cei mai bine vânduți și nonconformiști autori de literatură motivațională, care a fost tradus în peste 50 de limbi.

Un traseu atipic, greu, dar spectaculos, care a ajuns în punctul în care în care succesul exterior, fericirea interioară și conexiunea umană sunt pe aceeași linie, redate prin condeiul inspirat al unuia dintre cei mai mari autori din acest domeniu. Toate menite să transforme autobiografia lui Will Smith într-un adevărat fenomen cultural.

La mai puțin de o lună de când cartea a apărut în librăriile din SUA, Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, aduce cartea și în România. „Este cea mai bună carte de memorii pe care am citit-o vreodată”, a spus Oprah despre această Autobiografia lui Will Smith.

Traumele prin care celebrul actor de la Hollywood a trecut în copilărie

Cartea „Will” este o autobiografie, o carte motivațională și o experiență eliberatoare pentru autor. „Am suferit destul în viața mea încât să pot avea ceva valoros de zis”, a spus acesta într-un interviu acordat lui Jimmy Fallon. El a mărturisit, de asemenea, că scrierea memoriilor a dus și a vindecarea anumitor episoade dureroare din trecutul său.

Autobiografia lui Will Smith, cea mai așteptată carte a anului
Autobiografia lui Will Smith, cea mai așteptată carte a anului

Cartea începe cu rememorarea anilor de copilărie petrecuți în West Philadelphia, un cartier în care locuiau preponderent de oameni de culoare. În acei ani a avut parte de multe traume de care s-a simțit eliberat abia când a ajuns la maturitate, dar care, totodată, i-au structurat și personalitatea. Copilul Will Smith a înțeles că făcându-i pe oameni să râdă poate duce la aplanarea conflictelor din familie și depășirea reacțiilor rasiste.

În autobiografia lui, Will Smith vorbește despre un tată violent, abuziv, care își lovea copiii și nevasta, dar căruia îi poartă respect din pricina educației pe care i-a dat-o. „Dacă propriii demoni nu a reușit niciodată să-i îmblânzească, mie mi-a cultivat instrumentele pentru a-i înfrunta pe ai mei”, a spus acesta.

Fanii au lansat o petiție care să-l oprească pe Smith să mai facă dezvăluiri despre viața sa

De asemenea, în prima jumătate a cărții a vorbit despre toate relațiile din familie, despre primele sale experiențe sexuale, refugierea în experiențe amoroase după o femeie l-a înșelat, discuțiile intime cu Jada și copiii. Desigur, a vorbit și despre ascensiunea sa în carieră, despre drumul către primul Grammy, ca muzician rap și modul în care a ajuns cel mai bine vândut actor de culoare de la Hollywood.

Dezvăluirile atistului au fost atât de șocante pentru unii fani, încât unii dintre ei au lansat o petiție care să-l oprească pe Smith să mai facă dezvăluiri despre viața sa. „Este eliberator să lași personajul deoparte, să ieși în lume și să trăiești autentic”, le-a răspuns Will Smith.

În cadrul interviului acordat pentru ABC News, actorul a dezvăluit că înainte de lansarea cărții a stat vreme de două săptămâni la Miami, împreună cu toți cei despre care a vorbit în carte: familie, prieteni și parteneri de afaceri. Chiar înainte de lansarea cărții în librării, el a vorbit deschis cu mama sa, pentru prima dată în viață, despre abuzurile prin care a trecut în copilărie, descrise în amănunt în carte. „Tata a murit în 2016, altfel probabil nu aș fi vorbit despre lucrurile acestea”, a mai declarat Will Smith.