Home » Life & Style » Salarii Hollywood. Câți bani câștigă unii dintre cei mai cunoscuți actori din lume

Salarii Hollywood. Câți bani câștigă unii dintre cei mai cunoscuți actori din lume

Alexandru Cazacu / 06.08.2021, 13:17

Nu mai este un secret faptul că cei mai celebri actori din lume încasează foarte mulți bani de pe urma producțiilor în care au jucat. Cu toate acestea, oare ce salarii sunt la Hollywood? Află în următoarele rânduri, ce sume câștigă cei mai faimoși actori din lume.

Câți bani câștigă unii dintre cei mai celebri actori din lume

Cu siguranță atunci când auzim cuvântul ”Hollywood”, gândul ne zboară la lux, celebritate și foarte mulți bani. Însă care or fi oare salariile celor mai apreciați actori de la Hollywood. Hai să vedem care sunt cei mai bine plătiți actori din lume și ce sume încasează starurile internaționale.

Dwayne Johnson

În vara lui 2020, Dwayne Johnson (The Rock) era în fruntea clasamentului pentru al doilea an consecutiv. Între 1 iunie 2019 și 1 iunie 2020, fostul luptător, Dwayne Johnson a câștigat nu mai puțin de 87,5 milioane de dolari, inclusiv 23,5 milioane dolari pentru thrilerul Red Noticem produs de Netflix, potrivit Forbes.

Câți bani încasează unii dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood
Câți bani încasează unii dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood

Ryan Reynolds

Pe locul al doilea în clasament se află Ryan Reynolds. Acesta a încasat în aceeași perioadă 71,5 milioane de dolari, printre peste 20 de milioane de dolari pentru ”Six Underground” și ”Red Notice”.

Mark Wahlberg

Următorul în topul celor mai bine plătiți actori a fost Mark Wahlberg care a câștigat 58 de milioane de dolari. Comedia sa de acțiune ”Spenser Confidential”, a devenit al treilea cel mai vizionat film original al Netflix în martie anul trecut.

Câți bani câștigă unii dintre cei mai celebri actori: Ben Affleck

În 2020, Ben Affleck a încasat nu mai puțin de 55 de milioane de dolari. Acesta a revenit anul trecut pe marele ecrane după o scurtă pauză, jucând în filme precum ”The Way Back” și ”The Last Thing He Wanted”.

Vin diesel (54 de milioane de dolari)

Vedeta francizei Fast&Furious a ratat șansa de a colecta o sumă masivă anul trecut, după lansarea F9 a fost amânată pentru 2021. Cu toate acestea, el a păstrat jarul francizei acționând ca producător al serialului animat Netflix, ”Fast & Furious Spy Racers”.

Akshay Kumar

Akshay Kumar este singurul actor de la Bollywood aflat în top 10, în ceea ce privește cei mai bine plătiți actori. Starul indian a ajuns pe locul șase în acest top, cu 48,5 milioane de dolari, cea mai mare parte din sumă  provenind din promovare de produse.

Unii dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood

Pe lista se mai află Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler și bineînțeles veteranul Jackie Chan. O listă separată cu cele mai bine plătite actrițe urmează a fi anunțată. Scarlett Johansson se afla pe primul loc, în 2019, ea avea câștiguri de 56 de milioane de dolari, adică mai bine decât unii actori de sex masculin din lista de mai sus.

Estimările câștigurilor de anul trecut se bazează pe date de la Nielsen, ComScore, Box Office Mojo și IMDB, dar și pe interviurile cu persoane din industrie. Este important să menționăm că toate aceste sume reflectă câștigurile între 1 iunie 2019 și 1 iunie 2020 (onorariile pentru agenți, manageri și avocați nu sunt deduse).