Home » Film & Seriale » Câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special, The Reunion. Suma fabuloasă

Câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special, The Reunion. Suma fabuloasă

Manolică Anca / 17.06.2021, 11:30
Câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special, The Reunion. Suma fabuloasă

Episodul special „Friends: The Reunion” a adus multă bucurie atât fanilor, cât şi iubiților actori din distribuţie. Pe lângă entuziasmul de a se reuni în fața camerelor de filmare, actorii din serialul fenomen au primit onorarii pe măsură pentru reuniunea care a avut premiera pe 27 mai. Iată câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special.

Câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special, The Reunion

„Friends: The Reunion” a fost un proiect care a adus o mare bucurie în sufletele fanilor iubitului serial, dar și pentru actorii Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matthew Perry, Matt LeBlanc, şi David Schwimmer. Mai mult, episodul special a avut şi invitaţi deosebiți, precum Justin Bieber, Lady Gaga sau trupa BTS, lucru care a făcut să crească și mai mult interesul fanilor, influențând audienţele uriaşe.

Sigur că această reuniune a creat numeroase controverse pe reţelele de socializare, fanii întrebându-se câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special. Ei bine, pentru că producătorii se așteptau ca audiențele să fie uriașe, actorilor li s-a propus iniţial o ofertă de un milion de dolari, pe care însă aceștia au refuzat-o. Ulterior, după alte negocieri, informează Variety, fiecare dintre cei șase actori a primit câte 2,5 milioane de dolari. La această sumă se adaugă, însă, și contractele de imagine pe care aceştia le-au obţinut separat.

Pentru moment, actorii au semnat contractul doar pentru episodul-pilot, însă HBO Max plănuiește o serie de 12 episoade. Se pare că se lucrează deja de mai bine de un an și jumătate la acest proiect, iar cel mai greu de convins au fost Jennifer Aniston şi Matthew Perry.

Actorii din Friends pregătiți pentru episodul special, The Reunion
Actorii din Friends pregătiți pentru episodul special, The Reunion

Sumele câştigate, de-a lungul timpului

Și acum că am aflat câți bani au încasat actorii din Friends pentru episodul special, The Reunion, hai să vedem câți bani au primit actorii pe parcursul tuturor sezoanelor. Potrivit Business Insider, în sezonul 1, distribuţia încasa 22.500 de dolari pe episod, iar vedetele primeau o sumă destul de modestă la acea vreme, pentru că nu erau prea cunoscute pe atunci.

În sezonul 2, sumele încasate variau între 22.500 de dolari şi 40.000 de dolari şi se spune că Jennifer Aniston şi David Schwimmer câştigau cel mai bine dintre toţi actorii. Abia începând din sezonul 3 au pornit negocierile colective, iar fiecare actor şi-a dorit să câştige aceeaşi sumă, ținând cont și de faptul că audienţele începeau să crească. Aşadar, pentru sezonul 3, fiecare actor ar fi primit 75.000 de dolari pe episod.

În sezonul 4, venitul actorilor a a crescut încă 10.000 de dolari, deci fiecare a început să încaseze 85.000 de dolari pe episod, iar în sezonul 5 suma a ajuns la 100.000 de dolari. În următorul sezon s-au mai adăugat încă 25.00 de dolari la salariu, urmând ca în sezoanele 7 şi 8, salariile să crească considerabil. Astfel, aceștia ajungeau să câştige 800.000 de dolari pentru un singur episod. Pentru ultimele două sezoane, actorii din Friends şi-au negociat şi mai mult veniturile, în conturile lor intrând câte un milion de dolari pentru fiecare episod.