Home » Film & Seriale » Ce fac și cum arată actorii din Harry Potter, la 20 de ani de la lansarea celebrului serial. FOTO

Ce fac și cum arată actorii din Harry Potter, la 20 de ani de la lansarea celebrului serial. FOTO

Alexandru Cazacu / 19.07.2021, 11:10

În această toamnă se împlinesc 20 de ani de la lansarea francizei ”Harry Potter”, ecranizată după cartea cu același titlu, lansată în 1997 de J.K. Rowling. Cu siguranță, mulți dintre noi se întreabă ce mai fac în zilele noastre actorii din Harry Potter. Ei bine, asta veți afla în următoarele rânduri.

Ce fac și cum arată actorii din Harry Potter, la 20 de ani de la lansarea celebrului serial

După cum spuneam, în luna noiembrie se împlinesc 20 de ani de la prima apariție a personajului fictiv ”Harry Potter” pe marile ecrane în ”Harry Potter și Piatra Filosofală”. Fantastica lume creată de cărțile scriitoarei J.K Rowling a avut un succes incredibil. La nivel mondial, s-au vândut mai bine de 500 de milioane de cărți, traduse în 80 de limbi. Totodată, cele opt ecranizări au adus aproximativ 1 miliard de dolari.

Ei bine, filmele au făcut istorie în lumea cinematografică și este și normal ca fanii francizei să se întrebe ce mai fac acum și cum arată actorii din celebra serie.

Ron Weasley – Rupert Grint

Ei bine, la vremea când a primit rolul lui Ron, actorul avea doar 11 ani. Cum era și de așteptat, filmele Harry Potter i-au adus lui Rupert Grint un succes incredibil, de care a profitat din plin. Ba chiar mai mult de atât, în timp ce încă filma pentru ”Harry Potter”, actorul juca și în alte producții precum ”Driving Lessons” și ”Cherrybomb”.

După ultimul film din seria ”Harry Potter”, cel care l-a interpretat pe Ron a mai jucat în filmul anti-război ”Into the White” și în Moonwalkers. De asemenea, el a lucrat la mai multe proiecte și a jucat în mai multe seriale britanice și piese de teatru. Între timp, Rupert Grint a devenit și tătic, după ce iubita lui a născut o fetiță.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Daniel Radcliffe avea tot 11 ani când a primit rolul legendar iar de atunci viața lui s-a schimbat complet. La fel ca și Rupert Grint, Radcliffe a avut mai multe proiecte la Hollywood, după încheierea seriei ”Harry Potter”. Actorul a jucat în ”The Woman in Black”, ”Victor Frankenstein”, ”Now You See Me 2” și în ”Imperium”. Mai mult, actorul a avut și câteva apariții în seriale de succes, cum ar fi ”The Simpsons” și ”BoJack Horseman”.

Ce mai fac și cum arată acum actorii din Harry Potter
Ce mai fac și cum arată acum actorii din Harry Potter

Emma Watson (Hermione)

La fel ca și ceilalți doi actori, actrița și-a petrecut ultima parte a copilăriei și întreaga adolescență pe platourile de filmare. Între timp, Emma Watson a reușit să își ia licență în literatură engleză de la Universitatea Brown.

După ce a încheiat socotelile cu franciza ”Harry Potter”, Emma a jucat în filme precum ”My Week with Marilyn”, ”The Perks of Being a Wallflower”, ”Frumoasa și Bestia” și ”Little Women”. De asemenea, Emma Watson a devenit în 2014, ambasadoare Women Goodwill în cadrul Națiunilor Unite și a ajutat la lansarea campaniei HeForShe, care caută promovarea egalității de gen.

Tom Felton (Draco Malfoy)

Se pare că Tom Felton, actorul care l-a interpretat pe Draco Malfoy, este în realitate foarte bun prieten cu Daniel Radcliffe . Ba chiar mai mult de atât, Emma Watson a dezvăluit că a fost îndrăgostită în secret de acesta, dar cei doi nu au format niciodată un cuplu. Acum, actorul încă joacă în filme și a lansat chiar și două albume muzicale.

Maggie Smith (Minerva McGonagall)

Chiar și înainte de a o interpreta pe ”Minerva”, Maggie Smith era foarte cunoscută în lumea actoriei. Actrița avea deja un portofoliu de roluri jucate pe scenă, pe micile și marile ecrane. După ce a lăsat în urmă rolul din ”Harry Potter”, ea a mai jucat în multe producții. Ba chiar a jucat și în  serialul Downton Abbey, pentru care a primit un premiu Golden Globe și două premii Emmy.

Evanna Lynch (Luna)

În ”Harry Potter”, Evanna Lynch a interpretat-o pe Luna, un personaj cu totul aparte. Fiind pasionată încă de mică de romanele lui J.K Rowling, pe când avea doar 11 ani, aceasta i-a scris autoarei că se confruntă cu anorexia și că visul ei cel mai mare este să joace în ”Harry Potter”. Ei bine, scriitoarea i-a răspuns, iar trei ani mai târziu, Rowling a invitat-o pe Evanna la un casting, unde a reușit să se facă remarcată printre cei 15.000 de candidați, obținând astfel rolul Lunei. După celebrul serial, ea a mai jucat în alte filme și chiar s-a remarcat pe scena concursului ”Dancing With the Stars”.

Bonnie Wright (Ginny)

Bonnie Wright a decis să aplice la castingul pentru Harry Potter, după ce fratele său i-a spus că seamănă cu Ginny, personajul din cărțile lui J.K.Rowling. După seria ”Harry Potter”, Bonnie a mai jucat în mai multe filme. Ba chiar mai mult de atât, ea și-a lansat propria companie de film, unde lucrează ca scenarist, regizor și producător, potrivit kissfm.ro.