Home » Film & Seriale » Ce face și cum arată acum Mr. Bean. Actorul Rowan Atkinson a ajuns de nerecunoscut. FOTO

Ce face și cum arată acum Mr. Bean. Actorul Rowan Atkinson a ajuns de nerecunoscut. FOTO

Violeta Badea / 25.05.2021, 11:17

Ce face și cum arată acum Mr. Bean. Câți dintre noi nu ne-am amuzat urmărindu-l pe Mr. Bean, celebrul personaj creat și interpretat de Rowan Atkinson? La mai bine de 30 de ani de la debutul serialului de succes, actorul a ajuns de nerecunoscut. Iată prin ce a trecut îndrăgitul artist.

Ce face și cum arată acum Mr. Bean

Rowan Atkinson
Rowan Atkinson

Viața lui Rowan Atkinson ar putea fi demnă de un roman. Ajuns la 66 de ani, actorul a avut un succes răsunător cu serialul de comedie „Mr. Bean”. De asemenea, actorul a jucat și în „Johnny English”, „Blackadder” şi „Love Actually”. În urma acestor producții, Rowan Atkinson a devenit extrem de popular pentru carima și umorul inteligent, dar în același timp copilăresc.

„Mr. Bean” a fost difuzat în peste 200 de țări și a primit numeroase premii. Primul episod a fost difuzat pe data de 1 ianuarie 1990 și a câștigat Trandafirul de aur și alte două premii majore la festivalul Trandafirul de aur 1991 din Regatul Unit. Serialul a avut în total 15 episoade, iar ultimul „Păr de Mr. Bean al Londrei” a fost difuzat la data de 15 noiembrie 1995. Actorul a obținut un premiu BAFTA de-a lungul carierei sale de peste 40 de ani şi a fost numit unul dintre cei mai amuzanţi actori din comedia britanică de către The Observer.

În urma acestor realizări, viața lui Rowan Atkinson ar fi trebui să fie mult mai ușoară, dar pe plan personal succesul nu a fost același. Actorul s-a născut pe data de 6 ianuarie 1955 și a făcut parte dintr-o familie înstărită. Tatăl său, Eric, a ocupat funcția de director într-o compania, iar fratele său, Rodney, a devenit un cunoscut economist. Actorul a fost cel mai mic dintre cei patru fraţi ai săi, iar mama sa se numea Ella.

Starul a studiat inginerie electrică la Universitatea din Newcastle, iar apoi la Oxford (Queen’s College), începându-și cariera de actor comic la Edinburgh Festival Fringe. La sfârșitul anilor  ’80, Rowan Atkinson a cunoscut-o pe Sunetra Sastry. Aceasta le făcea machajul celor de la BBC. S-au plăcut, s-au iubit și au ajuns în fața altarului în februarie 1990. Din păcate, povestea de iubire a durat doar patru ani. Pe data de 10 noiembrie 2015, cuplul a divorțat, la un an de la despărțire. Cei doi au împreună doi copii, pe Ben şi pe Lily.

Actorul Rowan Atkinson a ajuns de nerecunoscut

Rowan Atkinson si Louise Ford
Rowan Atkinson si Louise Ford

În anul 2014, Rowan Atkinson a cunoscut-o pe  Louise Ford. Cei doi s-au întâlnit chiar pe platourile de filmare când au jucat în Quartermaine’s Terms in West End. Deși ea este cu 30 de ani mai tânără, cei doi se înțeleg foarte bine și au împreună un copil născut în decembrie 2017.

Datorită carierei sale impresionante, Rowan Atkinson a strâns o avere de aproximativ 100 de milioane de lire sterline. Din păcate pentru fanii producției „Mr. Bean”, actorul a declarat că nu va mai juca niciodată la acest personaj, deoarece se simte epuizat. În schimb, Rowan Atkinson este dispus să-i interpreteze doar vocea îndrăgitului Mr. Bean.

„Îmi este mai uşor să interpretez personajul vocal decât vizual. Nu-mi place prea mult să-l joc. Este o responsabilitate mult prea mare. Mi se pare stresant şi obositor şi aştept cu nerăbdare sfârşitul acestuia”, a mărturisit actorul, conform celor de la Daily Mail.