Home » Film & Seriale » Cine este creatorul primului supererou animat din România. Planul ambițios al tânărului

Cine este creatorul primului supererou animat din România. Planul ambițios al tânărului

Manolică Anca / 11.09.2021, 13:40
Cine este creatorul primului supererou animat din România. Planul ambițios al tânărului

Trăim în era tehnologiei și a mediului digital, iar acest lucru l-a înțeles foarte bine creatorul primului supererou animat din România. La cei 24 de ani ani săi, Cosmin Neacşu a lansat deja o serie întreagă de episode originale, disponibile exclusiv în mediul online. Ce planuri are tânărul pe mai departe.

Cosmin Neacşu, creatorul primului supererou animat din România

Într-o eră a digitalului, Cosmin Neacşu a înţeles că acesta este viitorul şi a realizat propriul său personaj de desen animat la doar 24 de ani. Originar din Piteşti, tânărul a conștientizat încă de mic faptul că imaginația și creativitatea sa nu au limite, începând de când avea 14 ani să interacţioneze cu producţiile video.

Little Edu, primul supererou animat din România, a fost ceva firesc pentru el, deoarece pasiunea pentru digital combinată cu utilitatea conţinutului educativ s-au dovedit a fi ingredientele succesului pentru el. Iar planurile de viitor sunt mărețe, pentru că supereroul său are deja de o serie întreagă de episode originale, disponibile exclusiv în mediul online. „Eu sunt LittleEdu, mai exact versiunea mea din copilărie care credea că lumea poate fi un loc mai bun, ceea ce îmi doresc în continuare.”, spune Cosmin Neacşu.

Cosmin Neacșu, creatorul primului supererou animat din România
Cosmin Neacșu, creatorul primului supererou animat din România

Ce planuri mărețe are pe mai departe

Temele pe care le abordează în cele 32 de episoade ale seriei animate „Aventurile lui LittleEdu”, un proiect marca YouStars, sunt pe cât de variate, pe atât de educative. El vine cu subiecte din diverse zone de interes, precum: sistemul imunitar, importanţa legumelor, a apei, vorbeşte despre sistemul solar sau tulburări de învăţare precum dislexia.

El plănuiește pe viitor să introducă seria animată în școală, pornind de la premisa că LittleEdu poate fi un ajutor de nădejde în procesul de învățare și, totodată, îmbină utilul, știința, cu plăcutul, mediul online. Metoda educațională pe care o propune copiilor și profesorilor este cea animată, intuitivă, prin intermediul unei interfețe prietenoase. LittleEdu este poate fi un suport pentru orele de curs dar și o sursă de informare individuală pentru toată lumea.

„Supereroul meu este responsabil să le ofere copiilor informaţiile de care au nevoie, într-o manieră care să le schimbe micuţilor viziunea față de școală și învățare. Misiunea lui este de fapt cea mai grea, pentru că într-un final ne ajută pe toţi să ne transformăm în proprii noştri supereroi (..)

Am planuri foarte mari pentru primul supererou românesc animat. În continuare lucrez la transformarea lui într-un personaj 3D şi am încredere că în foarte scurt timp LittleEdu va marca o premieră în industrie şi la acest capitol.”, a declarat Cosmin Neacşu.

Cosmin Neacșu, creatorul primului supererou animat din România
Cosmin Neacșu, creatorul primului supererou animat din România

În momentele în care nu se dedică complet realizării unor noi episode marca LittleEdu, Cosmin Neacşu este un tânăr de 24 de ani pentru care pasiunea pentru conţinutul video de calitate s-a transformat într-un mod de viaţă. El lucrează alături de branduri renumite la realizarea de reclame şi clipuri video, serviciile sale fiind tot mai solicitate de companiile care caută creativitatea și originalitate.