Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme de animație din toate timpurile. Top 20

Cele mai bune filme de animație din toate timpurile. Top 20

Manolică Anca / 02.12.2020, 11:58

Cele mai bune animații din toate timpurile sunt de fapt acele filme animate care ne trimit în universul copilăriei preț de câteva ore, reamintindu-ne, cu drag, ce acea perioadă. Îți propunem o listă cu cele mai bune 20 de filme de animație pe care să le vezi alături de cei mici.

Cele mai bune filme de animație. Maria Mirabela (1981)

Deschidem lista cu cele mai bune filme de animație din toate timpurile cu un film românesc, în regia lui Ion Popescu-Gopo și Natalia Bodiul. Este un film bun de văzut sau de revăzut alături de copii. Două fetițe sunt antrenate într-o călătorie fantastică în care se vor întâlni zâne, licurici, broscuțe, omizi și vor trăi numeroase aventuri. Animația simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul. Alături de personajele interpretate în film apar și trei personaje animate care fac deliciul întregului film: Oache, Scăpărici și Omide.

The Aristocats (1970)

Când o cântăreață de operă pensionară își lasă moștenirea pisicii sale, ducesa (Eva Gabor) și trei pisoi, majordomul femeii drogează pisicile și le abandonează în mediul rural pentru a moșteni el însuși averea. Pierduți pe un teritoriu necunoscut, ducesa și pisoii îl întâlnesc pe Thomas O’Malley (Phil Harris), o pisică de alee dispusă să-i ajute să se întoarcă acasă la Paris. Întâlnesc mai multe personaje ciudate de-a lungul drumului, inclusiv două gâște englezești și o formație de jazz de pisici.

Beauty and the beast (1991)

Unul dintre cele mai bune și apreciate filme de animație din toate timpurile urmărește aventurile lui Belle, o tânără care se trezește în castelul unui prinț transformat într-o fiară misterioasă. Cu ajutorul personalului vrăjit al castelului, Belle învață cea mai importantă lecție dintre toate – adevărata frumusețe vine din interior.

Beauty and the Beast - Frumoasa și Bestia

Cele mai bune filme de animație. The Lion King (1995)

The Lion King este considerat unul din cele mai bune filme de animație din toate timpurile, cu cele mai mai încasări. Acțiunea se petrece în locul fictiv Pride Lands din Africa, unde un leu este conducătorul tuturor animalelor ca rege. Filmul urmărește aventurile tânărului leu Simba (Jonathan Taylor Thomas), moștenitorul tatălui său, Mufasa (James Earl Jones). Unchiul rău al Simbei, Scar (Jeremy Irons), complotează să uzurpe tronul lui Mufasa, ademenind tatăl și fiul într-o capcană. Dar Simba scapă, fugind în exil, fiind doar Mufasa ucis. Simba se întoarce ca adult (Matthew Broderick) pentru a-și lua patria de la Scar cu ajutorul prietenilor săi Timon (Nathan Lane) și Pumbaa (Ernie Sabella).

Toy Story (1996)

Toy Story este un film despre viața secretă a jucăriilor ce prind viață atunci când nu sunt văzute de oameni. Woody (Tom Hanks) este o păpușă-cowboy cu sfori și o inimă bună, care a stat cinci ani pe noptiera de la capul patului unui băiețel pe nume Andy, câștigând astfel statutul de jucărie preferată și devenind liderul incontestabil al celorlalte jucării. Din nefericire, autoritatea îi este pusă în pericol de Buzz Lightyear, cosmonautul, care din momentul în care intră în camera lui Andy încearcă să instaureze o nouă ordine.

Acesta nu îl poate înghiți pe cowboy și are pretenția că este real. Dar când circumstanțele îi separă pe Buzz și Woody de proprietarul lor, duo-ul nepotrivit din punct de vedere comic învață în cele din urmă să-și lase deoparte diferențele și se află într-o misiune hilară plină de aventuri în care singurul mod în care pot supraviețui este să formeze o alianță.

Shrek (2001)

A fost odată un căpcăun numit Shrek (Mike Myers) care trăia, în liniște, într-o mlaștină îndepărtată. Singurătatea sa prețioasă este brusc spulberată de o invazie de personaje enervante de basm. Toți au fost izgoniți din regatul lor de maleficul Lord Farquaad (John Lithgow). Hotărât să-și salveze casa și să-și recapete liniștea, Shrek încheie un acord cu Farquaad și își propune să o salveze pe prințesa Fiona (Cameron Diaz) pentru a fi mireasa lui Farquaad. Tovarașul său de călătorie este glumețul Donkey (Eddie Murphy) care ar face orice pentru Shrek, mai puțin să tacă din gură. Salvarea prințesei poate fi mică în comparație cu secretul ei profund și întunecat care iese la iveală.

Cele mai bune filme de animație. Spirited Away (2001)

Animația de aventură fantastică spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul mediul rural japonez și va trebui să-și facă prieteni noi. Tatăl său se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure și descoperă un parc de distracții, care, de fapt, este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, familia ajunge în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba.

Părinții săi vor fi luați captivi de Yubaba, iar Chihiro va trebui să-și folosească toată energia pentru a supraviețui în acest loc nou și ciudat, pentru a îi salva. Cu ajutorul lui Haku, un spirit tânăr și curajos, este forțată să își depășească temerile și să se alăture unei lupte ca în basme, pentru a îi elibera pe părținti.

Spirited Away
Spirited Away

Monsters Inc. (2001)

Monsters Incorporated este cea mai mare fabrică de sperieturi din lumea monștrilor, iar James P. Sullivan (John Goodman) este unul dintre cei mai buni scarați ai săi. Sullivan este un monstru imens, intimidant, cu blană albastră, pete mari și coarne purpurii. Asistentul său de sperietură, cel mai bun prieten și coleg de cameră este Mike Wazowski (Billy Crystal), un monstru verde, mic, cu un singur ochi.

Sursa principală de energie a lumii monștrilor vine de la țipetele copiilor din lume. Monștrii cred că toți copiii sunt periculoși și toxici, orice contact direct cu ei fiind interzis. Dar într-o zi, dintr-o eroare a lui Sully, o fetiță pe nume Boo ajunge în lumea lor. Astfel, pentru a nu-și pierde slujba, Sully trebuie să găsească o cale de a o trimite pe fetiță înapoi în lumea ei. Împreună, aceștia se vor confrunta cu un complot monstruos și cu o serie de aventuri amuzante.

Ice Age (2002)

În urmă cu douăzeci de mii de ani, Pământul era o lume minunată, preistorică, plină de mari pericole, dintre care cel mai mic este începutul erei glaciare. Pentru a evita degerături foarte rele, creaturile maiestuoase ale planetei – și câteva mici, leneșe – încep să migreze spre sud. Povestea se învârte în jurul eroilor sub zero: un mamut de lână, un tigru cu dinți de sabie, un leneș și o combinație preistorică de veveriță și șobolan, cunoscută sub numele de Scrat.

Cele mai bune filme de animație. Finding Nemo (2003)

Filmul este o aventură amuzantă în care personajele colorate te vor conduce în minunata lume subacvatică din Marea Barieră de Corali din Australia. Nemo, un îndrăzneț tânăr pește clovn, este prins de un scafandru și ajunge în acvariul din biroul unui dentist. Marlin, tatăl lui Nemo, și Dory, un pește prietenos, dar care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, pornesc într-o călătorie palpitantă pentru a îl readuce pe Nemo acasă. Aventura lor îi aduce față în față cu rechini vegetarieni, țestoase care fac surf, meduze hipnotice și pescăruși înfometați. Marlin își descoperă un curaj pe care nu știa că-l are, timp în care, Nemo, încearcă din răsputeri să scape din acvariu.

Cars (2006)

În timp ce călătorește în California pentru a concura împotriva lui King (Richard Petty) și Chick Hicks (Michael Keaton) pentru Campionatul Piston Cup, Lightning McQueen (Owen Wilson) se pierde după ce a căzut din remorcă într-un oraș distrus numit Radiator Springs. În acest timp, el se va împrieteni cu locuitorii ciudati ai orașului, inclusiv Sally (Bonnie Hunt), Doc Hudson (Paul Newman) și Mater (Larry the Cable Guy). Când vine timpul să plece la campionat, realizează că nu mai este prioritatea sa principală.
Filmul de animație Cars
Filmul de animație Cars

Ratatouille (2007)

Remy (Patton Oswalt), rezident la Paris, apreciază mâncarea bună și are un gust destul de sofisticat. I-ar plăcea să devină bucătar, astfel încât să poată crea și să se bucure de capodopere culinare spre bucuria inimii sale. Singura problemă este că Remy este un șobolan. Când ajunge în canalizare sub unul dintre cele mai bune restaurante din Paris, gourmetul rozător se găsește în poziția ideală pentru a-și realiza visul.

Cele mai bune filme de animație. Kung Fu Panda (2008)

Po panda (Jack Black) lucrează în magazinul de tăiței al familiei sale și visează să devină un maestru de kung-fu. Visul său devine realitate atunci când, în mod neașteptat, trebuie să îndeplinească o profeție străveche și să studieze abilitățile cu idolii săi, cei Cinci Furioși. Po are nevoie de toată înțelepciunea, puterea și abilitatea pe care le poate dobândi pentru a-și proteja oamenii de un leopard de zăpadă rău.

Up (2009)

Carl Fredricksen (Ed Asner), un vânzător de baloane în vârstă de 78 de ani, este pe cale să împlinească un vis de-a lungul vieții. Hărțuit de constructorii care-i înconjoară casa cu zgârie-nori, acesta leagă mii de baloane colorate la casa lui și zboară spre pustia sud-americană. Dar cel mai rău coșmar al lui Carl devine realitate când descoperă că un băiețel pe nume Russell este un clandestin la bordul casei cu balon.

Despicable me (2010)

Un om care se delectează cu toate lucrurile rele, supervilanul Gru (Steve Carell) elaborează un plan pentru a fura luna. Înconjurat de o armată de micuți minioni galbeni și de impenetrabilul său arsenal de arme și mașini de război, Gru se pregătește să ăi învingă pe toți cei care îi stau în cale. Dar nimic din calculele și pregătirile sale nu l-au pregătit pentru cea mai mare provocare a sa: trei fete orfane adorabile (Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Elsie Fisher) care vor să îl facă tată.
Despicable me
Despicable me

Cele mai bune filme de animație. Frozen (2013)

Când regatul lor devine prins în iarna perpetuă, neînfricata Anna (Kristen Bell) își unește forțele cu Kristoff (Jonathan Groff) pentru a-și găsi sora, pe Regina Zăpezii Elsa (Idina Menzel) și pentru a rupe vraja ei înghețată. Deși călătoria lor epică îi conduce la întâlniri cu troli mistici, un om de zăpadă comedian (Josh Gad), condiții dure și magie la fiecare pas, Anna și Kristoff continută cu curaj în cursa pentru a-și salva regatul de prinderea rece a iernii.

Inside Out (2015)

Riley (Kaitlyn Dias) este o fată fericită, iubitoare de hochei, în vârstă de 11 ani, din Midwest, care duce o viață extreme de frumoasă alături de părinții și prietenii săi. Dar lumea ei este dată peste cap atunci când ea și părinții ei se mută la San Francisco. Emoțiile lui Riley – conduse de Joy (Amy Poehler) – încearcă să o ghideze prin acest eveniment dificil, care schimbă viața. Cu toate acestea, stresul mișcării aduce Tristetea (Phyllis Smith) în prim plan. Când bucuria și tristețea sunt măturate din greșeală în capătul minții lui Riley, singurele emoții rămase în Cartierul General sunt Mânia, Frica și Dezgustul.

Zootropolis (2016)

De la cel mai mare elefant până la cea mai mică musarelă, orașul Zootopia este o metropolă a mamiferelor în care trăiesc și prosperă diverse animale. Când Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) devine primul iepure care intră în forța de poliție, află repede cât de greu este să aplici legea. Hotărâtă să se dovedească, Judy sare cu ocazia să rezolve un caz misterios. Din păcate, asta înseamnă să lucreze cu Nick Wilde (Jason Bateman), o vulpe vicleană care îi face treaba și mai grea.
Zootropolis
Zootropolis

Cele mai bune filme de animație. The jungle book (2016)

Crescut de o familie de lupi de la naștere, Mowgli (Neel Sethi) trebuie să părăsească singura casă pe care a cunoscut-o vreodată când înfricoșatul tigru Shere Khan (Idris Elba) își dezlănțuie puternicul vuiet. Îndrumat de o panteră fără sens (Ben Kingsley) și de un urs cu spirit liber (Bill Murray), tânărul întâlnește o serie de animale din junglă, inclusiv un piton slithery și o maimuță care vorbește lin. Pe parcurs, Mowgli învață lecții de viață valoroase, deoarece călătoria sa epică de descoperire de sine aduce multă distracție și aventură.

Coco (2017)

În ciuda interdicției muzicale a familiei sale, tânărul Miguel visează să devină un muzician desăvârșit precum idolul său Ernesto de la Cruz. Disperat să-și demonstreze talentul, Miguel se găsește în uimitoarea și plină de culoare Țară a morților. După ce întâlnește un șmecher fermecător pe nume Héctor, cei doi noi prieteni se angajează într-o călătorie extraordinară pentru a debloca povestea reală din spatele istoriei familiei lui Miguel.