Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme de dragoste din istorie. 19 propuneri de neratat

Cele mai bune filme de dragoste din istorie. 19 propuneri de neratat

Manolică Anca / 18.11.2020, 15:33

Îți este dor să vezi sau să revezi un film de dragoste mai vechi? Ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme de dragoste din istorie, pe care sigur îți va face mare plăcere să le vizionezi. Un film de dragoste va fi mereu o alegere inspirată.

Cele mai bune filme de dragoste. The Notebook

Filmul îi are în distribuţie pe Ryan Gosling şi Rachel McAdams şi prezintă povestea lui Allie Hamilton şi Noah Calhoun, doi tineri care, deși provin din medii sociale diferite, se îndrăgostesc iremediabil unul de celălalt. Allie este răsfăţată și bogată, iar Noah este un tânăr, sărac. Părinții ei nu își doresc ca aceasta să aibă niciun fel de legătură cu Noah și hotărăsc să se mute cât mai departe de acesta.

Shakespeare in Love

Este o comedie romantică din anii ’90 care urmărește povestea spirituală, sexy și atemporală din spatele creației celei mai mari povești de dragoste spuse vreodată. Un tânăr, Shakespeare (Joseph Fiennes), rămas fără bani și idei, își întâlnește femeia ideală, care îl inspiră să scrie una dintre cele mai faimoase piese ale sale

Extraordinara producție cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar – între care premiul pentru cel mai bun film, o are în rolul principal pe câștigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriță, Gwyneth Paltrow, în compania unei distribuții de excepție, ce îi include pe laureații cu Oscar Judi Dench (cel mai bun rol secundar feminin), Geoffrey Rush și Ben Affleck.

Romeo & Juliet

Este o transpunere originală a faimoasei piese semnată de Shakespeare, adaptată la viața modernă dintr-o suburbie a Veronei, pâstrându-se, totuși, dialogul original. Membrii familiilor, traficanți de arme, duc un război devastator pe străzi, în timp ce îndrăgostiții nefericiți își îndeplinesc destinul. Se vad obligați să-și ascundă iubirea de restul lumii, pentru că știu că părinții lor nu ar accepta relația. Deși se desfășoară în actualitate, Romeo și Julieta rămâne aceeași poveste, dincolo de timp, a unei iubiri imposibile.

Romeo & Juliet
Romeo & Juliet

Cele mai bune filme de dragoste. Titanic

Este cel mai urmărit film de dragoste, ce ilustrează povestea celui mai mare şi mai luxos vas, loc în care își găsesc mrea iubire doi tineri. Rose DeWitt Bukater este o americancă de 17 ani, din clasa superioară, sătulă de limitările şi aşteptările societăţii în care trăieşte. Ea se îndrăgosteşte iremediabil de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), un spirit liber ca pasărea cerului. Deși scufundarea vasului i l-a luat pe, misterul iubirii dintre cei doi a dăinuit ani la rând. Pentru că nimic nu i-a despărţit.

Tres metros sobre el cielo

Filmul de dragoste spune povestea a doi tineri care provin din lumi diferite, trăind o iubire aproape imposibilă. Ei ajung într-o călătorie frenetică, în care își descoperă prima iubire. Babi (Maria Valverde) este o fată cuminte, educată, o elevă exemplară a școlii care se îndrăgosteşte de Hache (Mario Casas), un băiat rebel, impulsiv şi împătimit al curselor ilegale de motociclete. Tanara va descoperi ce înseamnă fiorii primei iubiri, dar va avea parte și de momente de nefericire.

Ghost

Este cel mai popular film de dragoste din anul 1990, o poveste supranaturală și plină de mister. Patrick Swayze este o fantomă care face echipă cu un medium (Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar) pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morţii lui şi pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de la a avea aceeaşi soartă.

The Adjustment Bureau

Matt Damon are rolul unui ambițios politician, David Norris, care, tocmai când e pe cale să câștige un fotoliu în senatul Statelor Unite, o întâlnește pe frumoasa balerină Elise Sellas, de care se îndrăgostește până peste cap. Oferidu-i-se șansa de a arunca o privire în propriul său viitor, David înțelege că ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce își dorește el. Astfel, decide să meargă împotriva destinului. Însă, va avea de luptat cu niște agenți misterioși care vor încerca să îl despartă de femeia cu care vrea să își petreacă restul vieții.

The Adjustment Bureau
The Adjustment Bureau

Cele mai bune filme de dragoste. Notting Hill

William Thacker locuiește în Notting Hill, un cartier foarte cunoscut din vestul Londrei. Fiind divorțat, crede că trece printr-o perioadă ciudată a vieții lui. Își împarte locuința cu un galez bizar și bărbos, Spike, și este propietarul unei obscure librării cu cărți de călătorie, de pe Portobello Road, strada comercială din inima cartierului Notting Hill.

Într-o zi, ajungând la librărie, este întâmpinat de Martin, vânzătorul său, iar când acesta pleacă să-și cumpere un cappuccino acesta se gândește că nu este decât o altă zi banală de miercuri. Dar iată că ușa se deschide încet, iar când William ridică ochii, rămâne uimit când vede că noua lui clientă este chiar Anna Scott, celebra vedetă de cinema. Ea cumpără o carte, schimbă două trei cuvinte și pleacă. Se va ajunge la o idilă neașteptată.

A Walk to Remember

Un băiat rebel se îndrăgostește, fără îndoială, de cea mai ingenuă creatură a liceului, dragoste ce îi va transfigura pe amândoi. Landon Carter și prietenii săi sunt cei mai cool băieți din liceu, Jamie Sullivan fiind exact opusul lor – nimic nu pare cool la ea. Îndură disprețul lui Landon și a prietenilor săi cu un zâmbet, întotdeauna văzând numai lucrurile bune din oameni.

Iar când o farsă a lui Landon și a găștii sale se termină cât se poate de prost, directorul îl obligp pe băiat să aibă grijă, în weekend-uri, de un elev necăjit și să lucreze la piesa școlii, în aceste activități fiind implicată și Jamie. Petrecând mult timp împreună, Landon devine intrigat de candoarea fetei care vede frumosul în toate și este încrezătoare în toți și în tot. Se îndrăgostește de eași încearcă să o ajute să își îndeplinească visele.

P.S. I love you

Moartea lui Gerry (Gerard Butler) o devastează pe soţia sa, Holly (Hillary Swank). Însă, odată cu cea de-a 30-a zi de aniversare a sa, Gerry revine la viaţă prin intermediul a 12 scrisori, fiecare purtând epilogul „PS, I love you”. Erau câte una pentru fiecare lună a anului și aveau rolul de a o ghida pe Holly în noua sa viaţă.

Pe masură ce deschide scrisorile, şi anul trece, Holly redescoperă fericirea şi puterea de a merge mai departe. Împreună cu prietenii şi familia sa iubitoare, Holly reuşeşte să depășească momentul tragic din viaţa ei. Înţelege cât de preţioasă este viaţa pe care o trăieşte, cu ajutorul îngerului păzitor care este mereu alături de ea.

Cele mai bune filme de dragoste. Moulin Rouge!

Un film despre iubire, a cărui acțiune se petrece în celebrul cabaret Moulin Rouge, din Paris. Acțiunea evidențiază o poveste de dragoste interzisă dintre tânărul muzician Christian (Ewan McGregor) și Satine (Nicole Kidman), cea mai celebră curtezană a orașului. Satine trebuie să aleagă între iubirea pe care i-o poartă lui Christian și recunoștința față de omul căruia îi datorează cariera. „Moulin Rouge!” este câștigător a două premii Oscar, pentru cele mai bune costume și cel mai bun decor.

Casablanca

Este un film extrem de cunoscut și de referinţă în cinematografia mondială, câștigător a trei Premii Oscar. Americanul Rick Blaine află că femeia după care încă tânjeşte, Ilsa Lund, se află în Casablanca și este măritată cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo. Căutat de nazişti, Rick rămâne aici, pentru a o vedea din nou. Atunci când se reîntâlnesc, ei realizează că sentimentele lor sunt la fel de intense şi decid să fugă împreună. Însă Rick, schimbă planul în ultimul moment.

Casablanca
Casablanca

Legends of the Fall

O incursiune pasională în cele mai ascunse secrete ale iubirii, trădării şi legăturilor de sânge, imposibil de desfăcut. Filmul „Legendele toamnei” ilustrează povestea plină de forţă a trei fraţi (Brad Pitt, Aidan Quinn şi Henry Thomas) care fac eforturi mari să rămână împreună, dar şi despre femeia care intervine între ei (Julia Ormond).

Love Story

Este considerat unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile. Este o dramă dramă romantică ce are la bază cartea cu acelaşi nume a lui Eric Segal. Filmul spune povestea lui Oliver Barett IV, student al Universitații Hardvard care provine dintr-o familie înstarită și respectată de absolvenți ai acestei universități. El se îndrăgostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provine din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College.

Înaintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătoreasca chiar dacă tatălui lui Oliver nu își dorea asta. Lăsat fără suport finaciar, Oliver luptă alături de soția sa, care era profesoară de muzică, să plătească taxele şcolare. Absolvind al treilea în clasă, Oliver acceptă o slujbă respectabilă, iar noul venit le permite celor doi să aibă și un copil. După mai multe încercări, aceștia decid să consulte un specialist, care îl înștiințează pe Oliver că soţia lui este bolnavă de leucemie și că în curând va muri.

Cele mai bune filme de dragoste. Roman Holiday

A fost nominalizat la zece Premii Oscar, Audrey Hepburn cucerind Oscarul pentru rolul unei prinţese moderne, care se răzvrăteşte împotriva obligaţiilor sale regale şi explorează Roma pe cont propriu. Aceasta îl cunoaşte pe Gregory Peck, un ziarist american care, dorind să facă un articol exclusivist, se preface că nu îi cunoaşte adevărata identitate. Însă, planul îi este dat peste cap, pentru că cei doi se îndrăgostesc. În regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.

The Piano

Acțiunea are loc Noua Zeelanda, la mijlocul secolului nouăsprezece. O tânără femeie scoțiană, mută, vine aici, împreună cu fiica sa, pentru a se căsători cu un colon. Mariajul de conveniență nu o încântă deloc pe Ada McGrath (Holly Hunter), astfel că aceasta decide să se dedice în totalitate pasiunii ei pentru pian.

Comportamentul soțului o aruncă pe Ada în brațele unui localnic pe nume George Baines care, deși pare foarte necioplit, este sensibil la farmecul unei femeii. Destinul face ca soțul său să îi vândă pianul chiar lui Baines. Aceasta  află că își va putea recupera instrumentul, doar dacă dacă îi dă noului proprietar lecții de pian. Deși la început relația dintre cei doi va fi tensionată, Ada și George vor experimenta o idilă neobișnuită.

Paris, je t’aime 

În Paris, dragostea este pretutindeni, iar în film vei vedea orașul într-un mod cum nici nu ți-ai fi imaginat. Este Parisul văzut prin ochii lui Gus Van Sant, Isabel Coixet, Walter Salles, frațiilor Coen, Alexander Payne sau Sylvain Chomet. Fiecărui regizor i s-a cerut să spună o poveste, plasată într-unul dintre cartierele orașului. Rezultatul unul plin de bucurii, separări, întâlniri imprevizibile și ciudate și, mai ales, de iubire. Cu o incredibilă distribuție internațională, incluzând actori ca Natalie Portman, Fanny Ardant, Elijah Wood, Nick Nolte, Juliette Binoche și Steve Buscemi, filmul vă va arăta o față a Parisului pe care nu ai mai văzut-o niciodată, și își va reaprinde flacăra pentru cel mai romantic oraș din lume.

Paris Je t'aime
Paris Je t’aime

Cele mai bune filme de dragoste. The Lake House

Povestea ilustrează un arhitect care trăiește în 2004 și a unui doctor care trăiește în 2006. Cei doi se întâlnesc datorită scrisorilor lăsate într-o cutie poștală la casa lacului în care au locuit amândoi, în momente diferite în timp. Ei continuă corespondența peste doi ani, rămânând separați de diferența lor inițială de doi ani. The Lake House este un o dramă romantică din 2006, regizat de Alejandro Agresti ce îi are ca protagoniști pe Keanu Reeves, Sandra Bullock și Christopher Plummer.

Dirty Dancing

Baby Houseman, o adolescentă de 17 ani, îșo petrece vacanța, an de an, într-o tabără de vară la Catskills, cu familia ei. Vacanța pare a fi una obișnuită, până când Baby îl remarcă pe instructorul de dans Johnny Castle. Spionându-l, aceasta află că Johnny și Penny, prietena și partenera lui de dans, se află într-o situație delicată. Penny este total bulversată în momentul în care descoperă că este însărcinată, decizând să întrerupă sarcina. Pus în situatia de a-și găsi o altă parteneră, Johnny acceptă să o inițieze pe Baby în tainele dansului.at