Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile. Top 25

Cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile. Top 25

Manolică Anca / 17.11.2020, 12:28

Pandemia ne obligă să stăm tot mai mult în casă. Și dacă tot simți că te plictisești și nu mai știi ce să mai faci, ce ai spune să vezi sau să revezi cele mai bune filme de acțiune din toate timpurile. Noi am pregătit pentru tine un Top 25.

Cele mai bune filme de acțiune. First Blood (1982)

Film american îl are Sylvester Stallone în rol principal. Este prima parte a seriei deja cunoscute Rambo, iar scenariul fiind bazat pe romanul First Blood de David Morrel. Veteranul războiului din Vietnam, John Rambo (Sylvester Stallone) călătorește pentru a-l vizita pe unui dintre vechii lui prieteni, dar află că acesta a murit de cancer din cauza faptului că s-a expus la dublul erbicid Agent Orange. John își continuă bulversat drumul, se rătăcește, iar de aici începe acțiunea.

Scarface (1983)

Este un film de acțiune din a cărui distribuție face parte Al Pacino, în rolul lui Tony Montana. Este vorba despre povestea unui refugiat cubanez care ajunge în Florida, în anul 1980, devine gangster și se implică în afacerile cu cocaină din acea perioadă. Filmul urmărește ascensiunea personajului principal în lumea interlopă, dar și sfârșitul tragic al acestuia.

Cele mai bune filme de acțiune. Goodfellas (1990)

O producție americană în care este prezentată povestea adevărată a lui Henry Hill și a prietenilor din familia Lucchese, în perioada 1955 și 1980. Filmul a fost nominalizat pentru șase premii Oscar, părintre care „Cel mai bun Film” și „Cel mai bun Regizor”. Mai mult, acesta a câștigat cinci premii BAFTA și a fost numit „Cel mai bun film al anului” de mai mulți critici de film.

Goodfellas - filmul de acțiune care nu trebuie ratat
Goodfellas – filmul de acțiune care nu trebuie ratat

The Fast and The Furious (2001)

Sau Fast & Furious este o serie de filme de acțiune care au la bază sunt cursele ilegale, spargerile și jafurile. Seria a avut încasări de $2,380,084,668 până în 22 octombrie 2013, și a devenit cea mai vândută franciză a studioului Universal Studios. Ultimul film, cel de-al 11-lea, va apărea în 2021.

Die Hard (1988)

Filmul îi prezintă în rolurile principale pe Bruce Willis și Alan Rickman. Este povestea unui detectiv, John McClane, care vine Los Angeles pentru a-și petrece Crăciunul împreună cu soția. Nu este un Crăciun tocmai liniștit, deoarece un grup de teroriști a luat ostatici pe toată lumea, iar John luptă pentru a îi opri pe cei 12 teroriști.

Cele mai bune filme de acțiune. Leon: the Professional (1994)

Este un thriller francez cu Jean Reno și Natalie Portman în rolurile principale. Își desfășoară acțiunea în New York, iar personajul principal Leon, un killer înăscut este invincibil până când, o fetiță de doar 12 ani (Natalie Portman) dă buzna în sufletul lui. De aici începe și acțiunea filmului, care arată sacrificiile lui Leon pentru a o salva pe Mathilda.

Mission Impossible (1996)

O serie de filme de acțiune care se bazează pe serialul cu același nume. Tom Cruise, în rolul lui Ethan Hunt, este acuzat de asasinarea unor colegi în timpul unei misiuni eșuate la Ambasada din Praga. Mai mult, el este acuzat pe nedrept și că a vândut secretele de stat unui criminal internațional.

Cele mai bune filme de acțiune. Goldfinger (1964)

Este al treilea film din seria James Bond, unde agentul 007 se află în miezul unei misiuni de investigare a unei operațiuni de contrabandă a aurului de la Goldfinger. În momentul în care James Bond descoperă fabrica lui Goldfinger, el este prins și lăsat inconștient. Acțiunea filmului te va ține cu sufletul la gură.

Kill Bill (2003)

Filmul thriller de acțiune este disponibil în două volume, din cauza duratei de peste 4 ore a filmului într-o singură difuzare. Urmărește povestea unei foste membre a unei echipe de asasine care dorește să se răzbune pe fostele colege, care i-au stricat nunta și i-au masacrat pe participanții la eveniment. Filmul începe intertitlul: „Răzbunarea este un fel de mâncare servit cel mai bine rece”.

The Dark Knight (2008)

Filmul cu supererou este bazat pe seria de benzi desenate „Batman” realizată de DC Comics. Este a doua parte a trilogiei „Dark Knight Trilogy” care a început în anul 2005 cu „Batman Begins” și s-a terminat cu „The Dark Knight Rises”, în 2012. În partea a doua, Batman (Christian Bale) se aliază cu locotenentul Jim Gordon (Gary Oldman) și procurorul Harvey Dent (Aaron Eckhart) pentru a opri infracțiunile din Gotham City. Însă, planurile le sunt date peste cap de Joker (Heath Ledger), care aruncă orașul în anarhie.

The Dark Knight
The Dark Knight

Cele mai bune filme de acțiune. Taken (2008)

Este primul film de acțiune din seria Taken în care, Liam Neeson joacă rolul unui fost agent CIA, Bryan Mills. El încearcă să își recupereze fiica după ce aceasta fusese răpită, în timp călătoriei în Franța, de către traficanții de ființe umane pentru sclavie sexuală.

Dredd 3D: Ultima judecată (2012)

În Mega City, o metropolă extrem de violentă, populația de peste 800 de milioane de oameni e în pericol din cauza unui nou drog. Judge Dredd (Karl Urban), unul dintre cei mai buni polițiști din acest viitor sumbru, trebuie să-și antreneze înlocuitorul, timp în care, încearcă și să îl prindă pe renumitul traficant de droguri, Lordul Ma-Ma.

Mad Max: Fury Road (2015)

Filmul de acțiune aventură post-apocaliptic, îi are în rolurile principale sunt Tom Hardy, Charlize Theron și Nicholas Hoult. Urmărit de un trecut zbuciumat, Mad Max alege să călătorească de unul singur și să nu își facă niciun prieten, în ciuda convingerilor sale de a se alătura unui grup de supraviețuitori ai deșertului.

Cele mai bune filme de acțiune. Aquaman (2018)

Un film cu super-eroi și acțiune, ce are un subiect inspirat din universul DC Comics. Acțiunea are loc după evenimentele din Justice League (2017) și-l are ca protagonist pe moștenitorul tronului tărâmului submarin Atlantis. Fiind prins între acțiunea oamenilor care-i poluează oceanele și cea a propriilor supuși care vor să invadeze țărmul, Aquaman caută să găsească o cale de mijloc care să-i salveze pe toți.

Bad Boys – anul 1995

Este filmul în care a debutat ca regizor Michael Bay, având încasări de peste 140 de milioane de dolari cu un buget de 19 milioane. Îi are în rolurile principale pe Will Smith și Martin Lawrence, fiind continuat, în anul 2003 de către Băieți Răi 2 (Bad Boys).

Cele mai bune filme de acțiune. The Rock – anul 1996

Acțiunea are loc în insula Alcatraz, în zona golfului San Francisco și îi are în rolurile principale pe Nicolas Cage, Sean Connery și Ed Harris. Supărați că mai mulți militari au fost lăsați în urmă în zonele afectate de conflict și familiile acestora nu pot primi compensații, un grup de soldați conduși de Francisc Xavier Hummel (Ed Harris) ocupă insula și îi ia ostatici pe turiști, amenințând zona golfului San Francisco cu rachete cu gaz mortal.

Actorii principali ai filmului The Rock
Actorii principali ai filmului The Rock

Heat (1996)

Acțiunea filmului se întâmplă în Los Angeles, în prim plan fiind două personalități puternice și complexe care se atacă reciproc. Unul dintre ei este criminal profesionist, iar celălalt este un reputat detectiv ce are obsesia de a-l prinde pe ucigașul care întotdeauna a reușit să scape și să înfrunte dreptatea, adevărul și legile.

Face/Off – anul 1997

Film îi are în rolurile principale pe Nicolas Cage și John Travolta. Un agent FBI și un terorist, fiecare ia aspectul fizic al celuilalt, jucând două personalități. Deși este un film foarte aclamat de public și de critici, încasările totale la nivel mondial s-au ridicat la 245 de milioane de dolari.

Cele mai bune filme de acțiune. Commando (1985)

Filmul de acțiune care arată o altă față a super eroului Schwarzenegger, mai puțin folosită în filmele anterioare. Colonelul Matrix, retras din forțele armate, încearcă acum să trăiască o viață liniștită alături de fiica sa în vârstă de 10 ani. Din păcate, fetița este răpită de oamenii unui dictator din America Latină, iar acesta își va putea revedea fetița doar dacă îl va ucide pe președinte. Pericolele prin care acesta trece sunt de teribile.

John Wick (2014)

Filmul este o poveste de răzbunare desfășurată în New York, ce îl are în rol principal pe Keanu Reeves, laureat al premiului internațional pentru cel mai bun cascador – World Stunt Award. Acesta este un fost ucigaș, obligator obligat de un mafiot rus să reintre în joc. Imediat după moartea subită a soției lui, John intră în polemică cu sadicul Iosef Tarasov, care devine îndrăgostit irevocabil de mașina acestuia. John refuză să i-o vândă, iar Iosef și gealații săi iau mașina cu forța, intră în casă peste John și îl bat până devine inconștient. Aceștia nu își dau seama că o dată cu asta, l-au trezit pe cel mai crud asasin care a existat vreodată.

The Bourne Identity (2002)

Film de acțiune și spionaj americano-german, ce a adaptat vag romanul Identitatea lui Bourne, scris de Robert Ludlum. Personajul principal, Matt Damon (Jason Bourne) joacă rolul unui amnezic care luptă pentru a își descoperi adevărata identitate. Este primul film din seria de filme cu Bourne, urmat de Supremația lui Bourne și Ultimatumul lui Bourne.

Jason Bourne caută să își găsească identitatea
Jason Bourne caută să își găsească identitatea

Cele mai bune filme de acțiune. Atomic Blonde: Agentă sub acoperire (2017)

Lorraine Boughton (Charlize Theron) e o agentă secretă în cadrul MI6 care trebuie să investigheze moartea unui coleg în Germania de Est, în timpul Războiului Rece. Agenta mai trebuie să recupereze și Lista, o sursă ce include numele tuturor spionilor britanici.

Edge Of Tomorrow (2014)

Filmul îi are pe Tom Cruise și Emily Blunt în rolurile principale. Acțiunea are loc într-un viitor în care extratereștrii atacă Pământul. Maiorul William Cage (Cruise) este chemat la luptă, dar moare în scurt timp, trezindu-se însăși reluând războiul. Cage este prins într-o anomalie de timp, în care moare și se reîntoarce în aceeași lupta, aflând informații valoroase cu fiecare reîncarnare.

Baby Driver (2017)

Este un film regizat de Edgar Wright, din distribuția căruia fac parte Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Eiza González, Jon Hamm, Jamie Foxx și Jon Bernthal. Povestea îl urmărește pe Baby, un șofer meloman de „evadări”, care trebuie să lucreze pentru un magnat în câteva jafuri, alături de alți hoți.

Spider-Man: Far From Home (2019)

Cea mai nouă producție Spider-Man se desfășoară în Europa, acolo unde Peter Parker dorește și speră să aibă parte de câteva săptămâni de vacanță liniștite alături de prietenii săi. Normal că lucrurile nu sunt așa cum își dorește, astfel că Parker trebuie să-și salveze prietenii din mâinile unui personaj malefic, cunoscut doar sub numele de Mysterio.