Home » Film & Seriale » Jocul Calamarului – 3 lucruri mai puțin știute despre cel mai de succes serial de la Netflix de până acum

Jocul Calamarului – 3 lucruri mai puțin știute despre cel mai de succes serial de la Netflix de până acum

Cojocaru Cristian / 14.10.2021, 12:41
Jocul Calamarului – 3 lucruri mai puțin știute despre cel mai de succes serial de la Netflix de până acum

În prezent, cel mai de succes serial care este difuzat pe Netflix este Jocul Calamarului sau, titlul original Squid Games. Află cum a ajuns serialul coreean să ajungă pe primul loc în topurile mondiale.

Jocul Calamarului: povestea din spatele serialului

În acest moment, serialul este cel mai urmărit și discutat dintre toate cele prezente pe platforma de streaming. În spate, se află munca de ani de zile a regizorului și scenaristului Dong-hyuk Hwang și, după cum a afirmat chiar el, povestea se vrea a fi o alegorie la societatea capitalistă modernă.

În ceea ce privește finalul serialului, în timp ce actorul principal ajunge să își tundă părul, la știrile coreene este menționat faptul că statul Coreea este una dintre cele mai îndatorate populații ale luimii. Astfel, că datoria reprezintă principalul mecanism al regimului și totodată și cea mai importantă idee a poveștii.

În film sunt prezentate aspecte care țin de capitalism, astfel că povestea începe cu familia tradițională formată din doi părinți divorțați și un copil. Tatăl este îngropat în datorii neavând posibilitate de a-și întreține copilul, cu o mamă bolnavă astfel că ajunge să intre într-un joc periculos în care câștigătorul se alege cu o sumă aproximativă de zece milioane de dolari.

Jocul la care participă 456 de persoane conține șase jocuri ale copilăriei, doar că cel care pierde unul dintre aceste jocuri își pierde, de fapt, viața, învingător fiind doar unul. În primul joc ajung ca participanții să fie reduși la jumătate, astfel că îngroziți de crimele în masă, participanții rămași doresc să pună stop jocului.

Aceștia ajung să se reîntoarcă în joc din cauza vieții dificile din afară unde au de-a face cu sărăcia, inegalitatea, depresie și nu numai. Ideea jocului aparține unor oameni putred de bogați, astfel că jocul morții devine noua lor distracție. Aceste VIP-uri, cum sunt denumite în film, au fețele acoperite cu măști aurite și pariază pe concurenți așa cum ar paria la cursele de cai.

Cea mai de succes lansare

Uriașa platformă de streaming online, Netflix a anunțat că această serie este cea mai de succes de până acum. În ceea ce privește numărul de urmăritori, aceștia au ajuns la peste 111 milioane de oameni care au urmărit primul sezon al serialului coreean încă în primele 28 de zile de la lansare. Această cifră aduce serialul pe primul loc, lider anterior fiind Bridgerton care număra 82 de milioane de telespectatori.

În semn de mulțumire a fost folosită păpușa din primul episod al serialului ”Roșu, verde” care apare într-un videoclip și mulțumește tuturor celor 111 milioane de VIP-uri au făcut ca acest serial să fie pe primul loc al topului. Astfel, după datele analizate de către Netflix, Jocul Calamarului este declarat lider în topurile rețelei din 90 de țări.

Potrivit companiei, un utilizator a vizionat cel puțin 2 minute din fiecare episod. Astfel, serialul Squid Game se alătură serialelor precum Money Heist, Dark și Lupin ca fiind serialele din alte țări care au înregistrat un uriaș succes. Filmul a avut premiera în data de 17 septembrie 2021 și într-un timp atât de scurt a reușit să înregistreze cifre record.

jocul calamarului
Papusa ucigasa care apare in primul episod a fost adoptata

Lucruri pe care nu le știai despre Squid Game

Șeful Netflix, Ted Sanderos a afirmat că: ”Nu ne-a trecut prin cap așa ceva!”, făcând referire la faptul că nimeni nu se aștepta ca serialul să aibă acest succes uriaș. În ceea ce privește lucrurile mai puțin cunoscute despre serial, află că păpușa îngrozitoare care apare în primul episod, a fost adoptată.

Celebra păpușă care este folosită în episodul ”Roșu, verde” a fost găsită din întâmplare în regiunea Jingcheon din Coreea de Sud. Chiar dacă acum este văzută ca fiind doar o simplă păpușă, oamenii au remarcat că acesteia îi lipsește o mână, iar fotografia cu păpușa în noul rol a devenit virală pe internet.

Îngrozitoarea păpușă care face măcel în episodul „Roșu, verde” a fost descoperită întâmplător, în regiunea Jincheon din Coreea de Sud, și fotografia cu noul său „rol” a împânzit rețelele de socializare. Acum, pare destul de cumințică și toată lumea a observat că îi lipsește o mână. Teoria răspândită imediat pe net a fost că, după filmări, a fost pur și simplu abandonată și cuiva i s-a făcut milă de ea și a adus-o acasă.

Un alt lucru pe care probabil nu l-ai remarcat în serialul coreean constă în faptul că, atunci când VIP-urile sunt primiți în camera luxoasă, ”mobilierul” constă de fapt în oameni pictați. Această dezvăluire a fost făcută de o persoană de pe YouTube cara a afirmat că la un moment dat, i s-a făcut o ofertă de figurație pentru noul serial. În momentul în care a dorit să afle mai multe detalii, acesteia i s-a spus că va fi complet goală și cu corpul pictat însă tânăra a refuzat propunerea în schimbul căreia ar fi primit 4.000 de dolari. Acum, aceasta refuză că nu a acceptat oferta, cu atât mai mult cu cât știe că, de fapt, era vorba despre Jocul Calamarului.

În general, occidentalii evită să folosească în pelicule numerele de la mașini sau numere de telefon. Orientalii însă, nu au de ce să își facă griji cu privire la asta, astfel că în Jocul Calamarului apare numărul de telefonul unde participanții ar trebui să sune ca să intre în joc. Ei bine, atât acel număr de telefon cât și contul bancar există în realitate.

Regizorul serialului coreean a afirmat că acel număr de telefon aparție unuia dintre producătorii filmului și a fost expus cu acord lui. Exact aceeași poveste este și pentru contul bancar. După ce serialul a devenit unul de succes, fanii acestuia au început să sune la numărul de telefon respectiv, iar producătorul nu îl poate schimba din cauza faptului că este un număr de serviciu și are foarte multe contacte pe el. Alți fani s-au decis să trimită bani pe contul bancar respectiv.