Home » Film & Seriale » Meghan Markle și Prințul Harry – noutăți despre documentarul Netflix. Ce este Invictus Games

Meghan Markle și Prințul Harry – noutăți despre documentarul Netflix. Ce este Invictus Games

Manolică Anca / 07.04.2021, 09:03
Meghan Markle și Prințul Harry – noutăți despre documentarul Netflix. Ce este Invictus Games

Meghan Markle și Prințul Harry au anunțat primul lor proiect Netflix după ce au semnat anul trecut un acord de producție. Iată cu ce noutăți vin pentru admiratorii lor și despre ce va fi vorba în primul serial ce se va lansa.

Meghan Markle și Prințul Harry – noutăți despre documentarul Netflix

În septembrie 2020, ducii de Sussex au semnat un acord de producție pe mai mulți ani cu serviciul de streaming Netflix. Această înțelegere include documentare, lungmetraje, seriale TV cu scenariu și emisiuni pentru copii. Iar acum, a venit momentul ca Archewell Productions, firma prințului Harry și a lui Meghan Markle, să anunțe prima serie din acordul său de milioane de dolari cu Netflix. Potrivit companiei, Archewell Productions a fost fondat pentru a produce programe care „informează, dezvoltă și inspiră”.

Primul proiect cu Netflix semnat de prinţul Harry şi Meghan Markle va fi un serial documentar despre Invictus Games, o competiție sportivă sportivă globală înfiinţată de prinţul Harry, în anul 2014. La Jocurile Invictus participă veteranii militari răniți sau bolnavi la nouă sporturi, inclusiv baschet în scaun cu rotile, volei în șezut sau canotaj în interior. Numit după Invictus, din latinescul „neînvins” sau „de neînvins”, evenimentul a fost o inspirație dupî The Warriors Games, un eveniment similar ce a avut loc în Statele Unite, la care au participat patru ofițeri britanici răniți.

Invictus Games este o competiție înființată de prințul Harry
Invictus Games este o competiție înființată de prințul Harry

Despre ce va fi vorba mai exact în serial

Documentarul îi va ilustra pe veteranii militari răniți din întreaga lume, membri care au suferinit răni puternice sau a căror viață s-a schimbat în parcursul lor către Jocurile Invictus de la Haga 2020, care urmează să aibă loc în 2022. Va documenta antrenamentul lor şi va dezvălui poveştile lor de viaţă, dar se va concentra şi pe organizatorii jocurilor care vor face echipă cu reprezentanţii fiecărei naţiuni pentru a-şi susţine sportivii.

„Încă de la primele Jocuri Invictus din 2014, am știut că fiecare concurent va contribui în mod excepțional la o combinație de rezistență, determinare și hotărâre. Această serie va oferi comunităților din întreaga lume o fereastră către poveștile înălțătoare a acestor concurenți pe drumul lor spre Olanda anul viitor.

Fiind prima serie a lui Archewell Productions cu Netflix, în parteneriat cu Fundația Invictus Games, nu aș putea fi mai entuziasmat de călătoria viitoare sau mai mândru de comunitatea Invictus pentru inspirația continuă a vindecării globale, a potențialului uman și a serviciului continuu”, a declarat ducele de Sussex.

Seria cu mai multe episoade, un parteneriat între Archewell Productions și The Invictus Games Foundation, va fi realizată de regizorul Orlando von Einsiedel şi producătoarea Joanna Natasegara, premiaţi la Oscar, scurtmetrajul lor din 2016 „Căștile albe”. Nu va lipsi nici prințul Harry care va fi producător executiv, dar va apărea și în fața camerei.

„Din momentul în care i-am cunoscut, a fost clar că Jocurile Invictus dețin un loc cu totul special în inimile lor și nu aș putea fi mai fericit că primul lor serial pentru Netflix va prezenta acest lucru pentru lume într-un mod nemaivăzut până acum.”, a declarat Ted Sarandos, co-CEO și director de conținut Netflix.