Home » Film & Seriale » Premiile Oscar. 8 momente șocante din istoria galei premiilor. De ce l-a pălmuit Will Smith pe Chris Rock

Premiile Oscar. 8 momente șocante din istoria galei premiilor. De ce l-a pălmuit Will Smith pe Chris Rock

Cojocaru Cristian / 28.03.2022, 16:37
Premiile Oscar. 8 momente șocante din istoria galei premiilor. De ce l-a pălmuit Will Smith pe Chris Rock

Will Smith a lăsat pe toată lumea fără cuvinte după ce s-a năpustit pe scenă și l-a pțlmuit pe Chris Rock, pentru că acesta a făcut o glumă despre chelia soției sale, Jada, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. Acesta nu a fost singurul moment șocant din istorie. Află ce alte momente inedite au avut loc în trecut la premiile Oscar.

Momente șocante de la Premiile Oscar din trecut

Ceea ce a făcut Will Smith, nu reprezintă o primă dată când fanii sunt șocați de comportamentul unui actor pe scena Premiilor Oscar. Una dintre cele mai recente controverse include anunțul eronat al lui La La Land pentru Moonlight ca cel mai bun film în 2017, iar Sacha Baron Cohen a apărut prefăcându-se că poartă cenușa lui Kim Jong-Il în 2012. Află care au fost cele mai șocante și controversate momente ale Premiilor Oscar de-a lungul istoriei.

2000 – Angelina Jolie se sărută cu fratele ei

În 2000, lumea a rămas nedumerită când Angelina Jolie a împărtășit un sărut pasional cu fratele ei, James Haven, la premiile Oscar. Perechea i-a lăsat uluiți pe spectatori după ce Jolie, în vârstă de 24 de ani, câștigase premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din Girl Interrupted.

În timpul discursului său de acceptare a Oscarului, Angelina a spus că este „atât de îndrăgostită de fratele” ei. Mai târziu, la petrecerea Vanity Fair Oscar, ea și James au fost fotografiați împărtășind un sărut pe buze, ceea ce a atras publicitate la nivel mondial și glume ulterioare despre incest, pe care Angelina le-a numit „patetice”.

„În primul rând, suntem cei mai buni prieteni. Și nu a fost un sărut ciudat cu gura deschisă. A fost dezamăgitor că ceva atât de frumos și pur ar putea fi transformat într-un circ”, a spus ea mai târziu pentru People.

1974 – Un fotograf aleargă gol pe scenă

În 1974, fotograful american și activistul pentru drepturile homosexualilor Robert Opel a șocat lumea năvălind complet gol pe scena Oscarurilor. Artistul se pare că s-a furișat în culise prefăcându-se că este jurnalist înainte de a alerga gol pe lângă David Niven și a afișat un semn de pace în timp ce o prezenta pe Elizabeth Taylor. După ce a izbucnit în hohote de râs în timp ce Opel s-a arătat publicului, gazda David Niven a glumit:

„Ei bine, doamnelor și domnilor, asta era aproape sigur să se întâmple. Dar nu este fascinant să te gândești că probabil singurul râs pe care omul îl va avea vreodată în viața lui este dezbrăcându-se și arătându-și neajunsurile?”

2017 – Confuzia numelor filmelor

Fanii au rămas uluiți în 2017, după ce cea mai mare onoare a serii a fost acordată filmului greșit. Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat incorect comediei romantice muzicale La La Land, cu Emma Stone și Ryan Gosling în rolurile principale, înainte de a se dezvălui că, de fapt, câștigătorul era Moonlight – un film despre un tânăr băiat afro-american care se luptă cu identitatea și sexualitatea sa.

Lui Warren Beatty și Faye Dunaway li se dăduse accidental un plic greșit de către contabilii de la PriceWaterHouseCoopers, care întocmesc votul Academiei. Într-un moment zguduitor, vedetele și producătorii din La La Land au fost opriți la jumătatea discursurilor lor de acceptare și forțați să-și înmâneze trofeele stelelor din Moonlight.

În timp ce distribuția de la La La Land mergea pe scenă pentru a accepta premiul, se pare că o persoană care stătea în culise a putut fi auzit spunând „Oh… Doamne, a greșit plicul”.

2003 – Adrien Brody o sărută pe Halle Berry

Un alt moment controversat din istoria Oscarurilor a venit după ce actorul Adrien Brody a strâns-o pe gazda Halle Berry într-o îmbrățișare pasională și a sărutat-o pe buze după ce i-a fost decernat premiul pentru cel mai bun actor în 2003. După ce i s-a înmânat statueta pentru rolul său din The Pianist, actorul s-a întors către Berry și i-a spus:

„Pariez că nu ți-au spus că sărutul era în punga cadou”.

Berry, care părea puțin uluită de întâlnire, a fost văzută ștergându-și buzele pe scenă, iar mai târziu a descris smooch-ul drept „ud”. Reamintindu-și momentul în timpul unei apariții la televiziune în 2017, actrița a dezvăluit că sărutul nu a fost planificat și că primul ei gând când a luat-o Brody a fost „ce naiba se întâmplă acum!”

2012 – Sacha Baron Cohen poartă cenunșa lui Kim Jong-Il

Actorul și comediantul de la Hollywood Sacha Baron Cohen a fost escortat de pe covorul roșu al premiilor Oscar după o cascadorie publicitară controversată pentru promovarea filmului său The Dictator în 2012. Vedeta britanică a sosit la ceremonia elegantă, îmbrăcată în personajul dictatorului general Aladeen care pretinde că poartă o urnă cu cenușa fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il.

În timp ce i s-a permis inițial să meargă la ceremonie în personaj, lucrurile au luat o întorsătură când a răsturnat „cenușa” personalității mass-media din SUA, Ryan Seacrest.

„Îmbrac John Galliano, dar șosetele sunt de la K-Mart! După cum mi-a spus odată Saddam Hussein, șosetele sunt șosete, nu risipi banii. Îmi place aici pentru că mi-a oferit ocazia să-l aduc pe prietenul meu drag și partener de tenis, Kim Jong-il”, a răspuns Cohen la întrebarea „Ce porți?”.

Apoi a părut să se împiedice și a turnat amestecul, care s-a dovedit a fi un amestec de clătite, peste tot costumul Burberry al lui Seacrest  ceea ce a făcut ca actorul să fie însoțit să strige:

„Acum, când oamenii vă întreabă ce porți, veți spune Kim Jong… il!”.

1973 – Marlon Brando respinge Oscarul

În 1973, Marlon Brando a provocat revolta Academiei când l-a trimis pe apașul californian Sacheen Littlefeather să refuze premiul pentru cel mai bun actor pe care tocmai îl câștigase pentru rolul său din The Godfather. În loc să urce pe scenă pentru a ridica premiul, actorul l-a trimis în locul său pe activistul pentru drepturile civile ale amerindienilor Sacheen Littlefeather, care a apărut în ținuta apache completă.

Pe scenă, a citit o scrisoare de la Brando prin care a informat Academiei că nu va accepta premiul în semn de protest față de reprezentarea de la Hollywood a nativilor americani. Discursul scurt a fost întâmpinat cu un amestec de huiduieli și aplauze de către public, în timp ce în culise a citit apoi discursul de 15 pagini pregătit de Brando.

Brando a devenit al doilea actor care și-a refuzat premiul după George C Scott, care a spus Academiei cu câteva luni înainte că nu va accepta premiul în 1970 din „motive filozofice”.

2014 – John Travolta greșește numele Idinei Menzel

În 2014, John Travolta i-a lăsat îngroziți pe fani după un eșec spectaculos al numelui, în timp ce o prezenta pe starul teatrului muzical Idina Menzel. Travolta își prezenta interpretarea la premiile Oscar și a spus:

„Vă rugăm să urați bun-venit unicii Adele Dazeem, talentată de rău”.

Travolta a explicat anterior că a greșit numele Idinei, deoarece personalul de la Oscar i-a schimbat numele într-o ortografie fonetică și că a devenit „uimit” de Goldie Hawn.