Home » Film & Seriale » Robert Powell, despre Iisus din Nazaret. Cum l-a marcat filmul biblic

Robert Powell, despre Iisus din Nazaret. Cum l-a marcat filmul biblic

Violeta Badea / 15.04.2021, 14:06
Robert Powell, despre Iisus din Nazaret. Cum l-a marcat filmul biblic

Robert Powell, despre Iisus din Nazaret. Cum l-a marcat filmul biblic. Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Mântuitorul Iisus Hristos, s-a arătat profund impresionat de experienţa trăită pe platourile de filmare. În acest articol veți afla cum l-a marcat filmul biblic.

Robert Powell, despre Iisus din Nazareth

Iisus din Nazaret
Iisus din Nazaret

Robert Powell a jucat rolul lui Iisus Hristos în mini-seria extraordinară „Iisus din Nazaret”, iar experiența trăită avea să-l marcheze pentru toată viața. Filmul a apărut în anul 1977 și a fost considerat o adevărată capodoperă. A fost regizat de Franco Zeffirelli, iar actorul britanic a fost ales datorită ochilor săi mult prea albaștri. Regizorul și-ar fi dorit inițial ca Al Pacino sau Dustin Hoffman să facă parte din această distribuție, dar privirea lui Powell a câștigat rolul fără drept de apel.

Mai mult decât atât, se spune că regizorul i-ar fi recomandat să nu clipească în timpul viitoarelor filmări, astfel încât impactul privirii sa fie cu atât mai puternic pentru spectatori și sa ofere un aer plin de mister. Robert Powell, în vârstă de 76 de ani, a interpretat rolul acum 42 de ani și a declarat în nenumărate rânduri că experineța a fost una traumatizantă.

Cum l-a marcat filmul biblic

Cum arata acum actorul din mini-seria „Iisus din Nazaret”
Cum arata acum actorul din mini-seria „Iisus din Nazaret”

Robert Powell ajunsese să se considere trimisul lui Dumnezeu pe Pământ, după ce a jucat în mini-seria „Iisus din Nazaret” și a avut nevoie de un tratament de specialitate pentru a se vindeca de sindromul mesianic, apoi a încercat să-și continue cariera. Nu a mai reușit în filme, ci în piese de teatru. În cinematografie nu a mai interpretat niciun rol celebru după cel al Mântuitorului. Actorul l-a jucat și pe Mark Williams, în serialul dramatic „Holby City”, produs de BBC One, dar a primit un rol și în seria „The Detectives”.

„Iisus din Nazaret” rămâne un film memorabil, iar Robert Powell a reușit să-l interpreteze magistral pe Mântuitor. Puțini sunt cei care știu că britanicul era ateu înainte de a începe filmările, iar după încheierea lor a început să privească diferit viaţa şi să se apropie de Dumnezeu. Scena care l-a marcat cel mai mult a fost cea a răstignirii și își amintește cu emoție trăirile și sentimentele pe care le-a avut în acel moment.

 „Eram doar eu și echipa de filmare, alături de ceilalți actori, erau toți emoționați și plângeau, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munți. Cred că acea scena este cel mai bine scrisă din istorie”, a declarat actorul, potrivit procinema.ro.

Mulți actori au jucat acest rol, însă Robert Powell este de neegalat. Se spune că în momentul în care a ieșit pentru prima dată din cabina de machiaj, toată echipa de filmare a amuțit. De asemenea, se spune că femeile de serviciu de pe platourile de filmare au căzut în genunchi.

 „Când m-am uitat în oglindă, mi-am dat seama că mă uit cu adevărat la Iisus. A fost ceva magic. De la păr și până la siluetă eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar”, a spus Powell.