Home » Life & Style » 10 cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin. Ce semnifică de fapt Maria, Elena, Gabriela sau Laura

10 cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin. Ce semnifică de fapt Maria, Elena, Gabriela sau Laura

Alexandru Cazacu / 03.07.2021, 17:18
10 cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin. Ce semnifică de fapt Maria, Elena, Gabriela sau Laura

Elena, Gabriela, Laura sau Maria se numără printre cele mai populare și frumoase nume de femei din România și au diferite semnificații interesante. Haideți să vedem ce semnifică unele dintre cele mai des întâlnite nume de femei.

Cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin

Mulți dintre români aleg să le dea copiilor lor nume simple și frumoase, iar printre cele mai populare nume de fete se găsesc și Maria, Ana, Elena, Laura, Gabriela sau Ioana. În următoarele rânduri, vă vom spune care este semnificația unora dintre cele mai frumoase nume de femei.

Maria

Bineînțeles, Maria este unul dintre cele mai des întâlnite nume de femei. Se pare acest nume provine din numele grec Mariam care înseamnă ”un copil mult dorit”. Ba chiar mai mult de atât, la origine ar putea fi chiar din Egiptul antic. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpul, numele Maria a căpătat noi semnificații, iar în zilele noastre înseamnă totodată mare, infinit, dragoste nețărmurită, maternitate și sacrificiu. Vechii evrei credeau că fetițele numite Miriam, Mariam sau Maria deveneau femei înțelepte, foarte îndrăgite și populare.

Elena

În topul celor mai frumoase nume de femei se află și Elena. S-ar părea că acest nume provine de la numele grecesc al Lunii, Selena, însemnând ”lumina care lucește”. Numele Elena este asociat adesea cu frumusețea, delicatețea și afecțiunea.

Gabriela

Se pare că acest nume provine de la numele arhanghelului Gabriel și înseamnă ”puterea lui Dumnezeu”. Gabriela este un nume cu semnificații antice, iar femeile cu acest nume sunt hotărâte, cinstite și cu principii bine alese în viață. De asemenea numele Elena este asociat cu o persoană adesea pozitivă, care nu se lasă învinsă de încercările vieții și care are mare încredere în sine.

Ioana

La fel de frumos și de popular printre numele de femei este și Ioana. Acesta provine de la numele din ebraică Yohanna (”binecuvântarea domnului”). În vremurile de mult trecute, Ioana era asociat cu bunătatea, generozitatea și grația.

Laura

În antichitate, numele Laura însemna prosperitate și faimă. Este cunoscut faptul că în Imperiul Roman, numai învingătorii purtau cununi de laur, plantă asociată cu gloria și succesul. Laura a devenit un nume foarte popular încă din Evul Mediu în țările creștine datorită unei tinere spaniole care purta acest nume și care, în secolul al IX-lea, a fost aruncată într-un cazan cu plumb topit. În țările catolice, Sfânta Laura din Cordoba este sărbătorită pe 19 octombrie.

Cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin
Cele mai frumoase nume de femei și mesajul profund pe care îl conțin

Ana

Un nume bibic cu o rezonanță puternică, Ana este împrumutat din Vechiul Testament unde era scris Hannah (”harul” sau ”darul lui Dumnezeu” către oameni). Acest nume a fost purtat de foarte multe femei din Biblie, dar și de regine. Potrivit culturii populare românești, Ana este numele dat unor zâne, dar și al fecioarelor curate, numele reprezentând puritatea.

Adriana

Se spune că numele Adriana înseamnă ”fericire” sau ”iubire” și provine de la numele orașului Hadria, de l-a care și-a primit numele și Marea Adriatică. Femeile care poartă acest nume dau dovadă de un devotament și un caracter puternic. De asemenea, ele știu ce vor în viață și dispuse să lupte pentru a-și împlini visurile.

Alexandra

Acest nume provine din numele grecesc Aleksandros care înseamnă protector sau apărător. Totodată, zeița Hera mai era numită de vechii greci Aleksandra, fiind considerată protectoarea căsniciilor și a familiilor. Numele Alexandra este demn de femeile care dau dovadă de determinare și curaj, sunt afectuoase și deosebit de grijulii.

Irina

Irina este un nume vechi din Roma antică și înseamnă ”pace”. Acest nume este perfect pentru femeile de rang nobil, delicate, dar mândre. Cele care poartă numele Irina sunt ușor distante, dar foarte sensibilă. Cu toate acestea, ele sunt adesea curajoase și visătoare și reușesc să facă de fiecare dată ceea ce și-au propus.

Cristina

Printre cele mai populare nume de femeie se află și Cristina, un nume vechi, derivat din Cristos, și înseamnă discipolul lui Dumnezeu. Numele Cristina este potrivit pentru o femeie puțin mai timidă și mai rezervată, care are nevoie de protecție și multă afecțiune. Se crede că femeile care poartă acest nume sunt foarte liniștite și ordonate și pot avea realizări deosebite în viață.