Home » Film & Seriale » Filme cu Iisus de pe Netflix și nu numai de văzut de Paște. 7 recomandări

Filme cu Iisus de pe Netflix și nu numai de văzut de Paște. 7 recomandări

Violeta Badea / 02.05.2021, 09:00

Filme cu Iisus de pe Netflix și nu numai de văzut de Paște. Mini-vacanța de Paște reprezintă un bun prilej de a te relaxa și de a te delecta cu câteva filme tematice despre viața Mântuitorului Iisus Hristos și despre patimile acestuia. În acest material îți vom recomanda câteva producții excepționale care te vor acapara încă din primele minute. 

Filme cu Iisus de pe Netflix și nu numai de văzut de Paște

După masa copioasă de Paște este timpul să te relaxezi puțin și să vizionezi niște filme care prezintă nașterea, activitatea, moartea și învierea lui Iisus din Nazaret. În continuare îți vom recomanda câteva capodopere de excepție care au explorat povestea de viață a Mântuitorului.

1. Codul lui Iisus

Codul lui Iisus
Codul lui Iisus

Codul lui Iisus reprezintă o mini-serie documentară cu șase episoade, în care Mântuitorul este analizat din punct de vedere istoric. Unii l-au prezentat ca pe un om obișnut, alții l-au prezentat ca pe un sfânt, iar alții l-au perceput ca pe o persoană influentă, care avea capacitatea de a porni războaie sau crime.

2. Iisus din Nazaret

Mini-seria creata de Franco Zeffirelli, despre patimile lui Hristos, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Această capodoperă a apărut în anul 1977 și nimeni nu a mai reușit să-l egaleze pe actorul Robert Powell.

Acesta este considerat cel mai bun actor care l-a jucat pe Iisus, iar această experiență avea să-l marcheze pe viață. Filmul durează în total șase ore și 20 de minute, dar nu veți regreta nicio secundă.

3. Biblia

Biblia
Biblia

Producția aceasta cuprinde 10 părți și este bazată pe întâmplările din Biblie, dar personajul principal rămâne Iisus. Acesta film a stârnit și unele controverse, deoarece o parte dintre femeile care au urmărit această producțue au declarat că s-au îndrăgostit de Diogo Morgado, actorul care a interpretat rolul lui Iisus.

4. Făcătorul de minuni

Această producție este o animație 3D, care prezintă toată povestea lui Iisus Hristos. Acest film este minunat pentru copii, deoarece pot totul despre viața Mântuitorului. De altfel, aceasta a fost și intenția regizorului Derek W. Hayes. Vocea lui Hristos este asigurată de Ralph Fiennes, Michael Briyan este vocea  lui Dumnezeu, iar William Hurt o intrepretează pe cea a lui Iair.

5. Ben-Hur: O poveste despre Hristos

Ben-Hur O poveste despre Hristos
Ben-Hur O poveste despre Hristos

Acest film a apărut în anul 1959 de către regizorul american William Wyler. Producția s-a bucurat de un succes fantastic, primind și unsprezece premii Oscar. Actorul american Charlton Heston este cel care a interpretat rolul principal.

Spre deosebire de celelalte filme, personajul principal este evreul Judah Ben-Hur, contemporan al lui Hristos. Acesta nu era de acord cu ocupația romană din Iudeea.

6. Povestea lui Dumnezeu

Serialul Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman este format din şase capitole. Actorul este celebru pentru filmele în care a interpretat rolul Creatorului, iar în această serie Morgan Freeman călătorește prin mai multe părți ale lumii, in căutarea unui sens al spiritualității.

7. Fiul lui Dumnezeu

Fiul lui Dumnezeu
Fiul lui Dumnezeu

Acest film prezintă povestea vieții lui Iisus Hristos, de la naștere și până la perioada adultă când a devenit cunoscut și admirat de o mulțime de oameni. De asemenea, Mântuitorul are parte și de câțiva inamici, care plănuiesc să-l distrugă.