Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme de război de pe HBO GO – Top 11

Cele mai bune filme de război de pe HBO GO – Top 11

Manolică Anca / 16.03.2021, 11:57

Fie că faci un pas în viitor pentru a vedea cum vor evolua lucrurile, fie că te întorci în trecut, printre arme și bombe, pe cele mai sângeroase fronturi de luptă, filemele sunt o modalitate excelentă de a ne proiecta în acele vremuri. Iată o listă cu cele mai bune filme de război de pe HBO GO, perfecte pentru pasionații de istorie.

1. Cele mai bune filme de război de pe HBO GO. Band of Brothers (2001)

Cele mai bune filme de război de pe HBO GO. Band of Brothers
Cele mai bune filme de război de pe HBO GO. Band of Brothers

Tom Hanks și Steven Spielberg prezintă povestea unei echipe de incredibile de soldați americani din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Miniseria are la bază cartea lui Stephen E. Ambrose. Pornind de la antrenamentele făcute în Georgia în 1942, serialul ilustrează aventurile membrilor unei companii care au fost parașutați în Franța chiar în dimineața Debarcării. Au condus atacul Market-Garden și cel de pe Rin, au luptat cu naziștii la Bastogne și la Bulge și au capturat neatinsul Cuib de Vulturi al lui Hitler. Fiecare episod începe cu mărturiile recente ale veteranilor companiei, cu cele mai importante momente din istoria acesteia.

2. Lions for Lambs (2007)

Un profesor idealist încearcă să convingă un student să facă mai multe cu viața lui, în timp ce un carismatic senator american prezintă o nouă strategie de război pentru Orientul Mijlociu unei jurnaliste TV. Într-o altă parte a lumii, doi dintre foștii studenți ai profesorului sunt prinși în spatele liniilor inamice din Afghanistan, unde luptă din greu pentru libertate și viețile lor. Pe măsură ce se avansează spre punctul culminant, viața acestor americani se va schimba radical.

3. Cele mai bune filme de război de pe HBO GO. Generation Kill (2008)

Generation Kill
Generation Kill

Această miniserie HBO ilustrează cum au arătat primele 40 de zile ale războiului din Irak, o perioadă cunoscută și sub numele de „Operațiunea de eliberare a Irakului”, văzute prin ochii și prin intermediul acțiunilor unui grup de pușcași marini.

4. The Pacific (2010)

Cele mai bune filme de război de pe HBO GO
Cele mai bune filme de război de pe HBO GO

Steven Spielberg și Tom Hanks continuă seria Band of Brothers cu The Pacific care se concentrează pe viața a trei membri din divizia marină SUA. Bazată pe memoriile lui Rober Leckie aceasta este o serie care oferă, la fel ca Band of Brothers, un portret clar al oamenilor în război. Peste 10 episoade, Angajamentele cheie din scena Pacificului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, campania Guadalcanal, bătălia de la Iwo Jima sau aterizarea sângeroasă a Statelor Unite în Okinawa, toate sunt ilustrate în această serie.

5. Cele mai bune filme de război de pe HBO GO. Wartorn 1861-2010 (2010)

Wartorn 1861-2010
Wartorn 1861-2010

Doctorii din timpul războiului civil o numeau „isterie”, „melancolie” sau „nebunie”. În timpul Primul Război Mondial era denumită „comoție cerebrală”. În cel de-al Doilea Război Mondial, „oboseală combativă”. Astăzi, această boala psihică este cunoscută drept „stres post traumatic”, o anxietate paralizantă care apare în urma expunerii repetate la o situație care îți pune viața într-un real pericol. Acest documentar extrem de dur arată impactul stresului post traumatic asupra personalului militar și a familiilor acestora de-a lungul întregii istorii militare americane, trecând prin cele Două Războaie Mondiale, Vietnam și, mai recent, Irak și Afganistan.

6. War Horse (2011)

War Horse
War Horse

O aventură epică despre tenacitate, speranță și loialitate, plasată în timpul Primului Război Mondial, în Anglia rurală. Prietenia dintre un băiat și calul său devine legendă după ce aceștia sunt despărțiți de războiul teribil. Drama ilustrează călătoria curajosului animal, aventurile sale prin zonele de conflict armat și influența acestuia în viețile tuturor celor cu care intră în contact. Filmul este o poveste emoționantă despre prietenie și război.

7. A private War (2018)

Într-o lume în care jurnalismul este adesea criticat, Marie Colvin (Rosamund Pike) este una dintre cele mai faimoase corespondente de război a timpurilor noastre. Un spirit rebel și neînfricat, Colvin ajunge în linia întâi a conflictelor din întreaga lume. După ce este lovită de o grenadă în Sri Lanka, ea începe să poarte un plasture de ochi distinctiv. Își sacrifică relații pline de iubire și alege să porneacă alături de Paul Conroy (Jamie Dornan), un renumit fotograf de război, în cea mai periculoasă misiune a vieții ei în Homs, un oraș sirian asediat.

8. Cele mai bune filme de război de pe HBO GO. While at War (2019)

While at War
While at War

Salamanca, vara lui 1936. Apreciatul scriitor Miguel de Unamuno decide să sprijine public revolta armatei, crezând că va putea restabili ordinea în haosul ce a cuprins Spania. Este imediat demis din funcția de decan al universității din Salamanca de către guvernul de stânga. Între timp, generalul Francisco Franco își reunește trupele și inițiază o campanie de succes în sud, punând la cale, în secret, preluarea conducerii războiului. Conflictul devine unul sângeros, iar unii dintre prietenii și colegii lui sunt încarcerați, forțându-l pe Unamuno să pună sub semnul întrebării sprijinul oferit și să-și regândească obiectivele.

9. The Silent War (2019)

The Silent War
The Silent War

Grație eforturilor Rezistenței și ale forțelor aliate, ocupația nazistă ajunge la final în Franța. Inspirați de această victorie, membrii unui grup spaniol de gherilă hotărăsc să se întoarcă din exil, în dorința de a recuceri teritoriul spaniol și de a-l înlătura pe generalul Franco. Scopul grupului este simplu: să distrugă infrastructura regimului. Însă, în urma unei întâniri neașteptate cu armata spaniolă, când încearcă să arunce în aer un pod, aceștia îi omoară pe aproape toți din grupul rebel. Dintre cei doi supraviețuitori, unul e arestat, iar celălalt, Anselmo, reușește să scape, deși rămâne surd după explozie.

10. Cernobyl (2019)

Cernobyl
Cernobyl

Pe 26 aprilie 1986, un test de siguranță la Centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina a mers greșit. Reactorul No4 al uzinei a explodat, provocând contaminarea nucleară în Europa. Acesta esteo miniserie care ilustrează povestea acestui dezastru, una dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, dar și a oamenilor curajoși care au făcut sacrificii supraomenești pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat.

11. Valley of Tears (2020)

Pe 6 octombrie 1973, izbucnea războiul de Yom Kippur, când statele arabe au lansat o invazie surpriză și aproape au învins Israelul. Serialul ilustrează prin patru povești întrepătrunse tensiunile și traumele unui război fatidic.