Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Top 11 de neratat

Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Top 11 de neratat

Manolică Anca / 10.03.2021, 10:50

Pentru pasionații de istorie și războie, Netflix vine în ajutor cu o mulțime de filme care ilustrează conflictele militare din trecut. Acestea te vor ajuta să înțelegi mai bine evenimentele istorice care au format lumea în care trăim astăzi. Noi am alcătuit o listă cu cele mai bune filme de război de pe Netflix pe care nu ar trebui să le ratezi.

1. Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Schindler’s List (1993)

Schindler’s List
Schindler’s List

Omul de afaceri Oskar Schindler (Liam Neeson) ajunge la Cracovia în 1939, gata să-și facă avere din cel de-al Doilea Război Mondial, care tocmai începuse. După ce s-a alăturat partidului nazist în primul rând din motive de oportunitate politică, el își angajează fabrica cu muncitori evrei din motive la fel de pragmatice. Când SS începe să extermine evreii din ghetoul din Cracovia, Schindler aranjează ca muncitorii săi să fie protejați pentru a-și menține fabrica în funcțiune, dar în curând își dă seama că, făcând acest lucru, salvează peste o mie de vieți inocente.
Acest mic act de decență în timpul acelei perioade infernale din istoria Poloniei, a făcut ca acest film să aibă un impact extraordinar la public. Iadul prin care au trecut evreii deportați în lagărele de concentrare este inimaginabil pentru noi.

2. Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan
Saving Private Ryan

Căpitanul John Miller (Tom Hanks) își duce oamenii în spatele liniilor inamice pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan, ai cărui trei frați au fost uciși în luptă. Înconjurat de realitățile brutale ale războiului, în timp ce îl caută pe Ryan, fiecare om se angajează într-o călătorie personală și își descoperă propriile forțe pentru a triumfa asupra unui viitor incert, cu onoare, decență și curaj.

Scena de deschidere a filmului care înfățișează invazia de la Omaha Beach a fost atât de realistă încât a stârnit multor veterani de război sindromul stresului post traumatic. Niciun alt film hollywoodian nu a descris cu atâta onestitate și fără restricții scenele de război, filmul lui Steven Spielberg reușind să scoată în evidență perfect brutalitatea războiului.

3. Black Hawk Down (2001)

Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Black Hawk Down
Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Black Hawk Down

Este unul dintre cele mai bune filme de război realizate vreodată, ce înfățișează soldații americani în timpul evenimentelor din viața reală a Somaliei, în 1993. Filmul ilustrează o încercare a SUA de a răpi doi locotenenți majori ai unei Stăpânul de război Mogadiscio. Din păcate, se întâmplă ca două dintre elicopterele Black Hawk ale armatei americane să fie doborâte de forțele inamice. Restul filmului prezintă modul în care soldații americani aflați pe teren au încercat să salveze echipajele Black Hawk și să le pună în siguranță

4. Lord of War (2005)

Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Lord of War
Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Lord of War

Bazat pe fapt, Lord of War este o poveste de aventură de acțiune care urmărește exploatările globale ale traficantului de arme Yuri Orlov (Nicolas Cage). Prin unele dintre cele mai letale zone de război, Yuri se luptă să rămână cu un pas în fața unui agent neinteresat al Interpolului (Ethan Hawke), rivalii săi de afaceri, chiar și unii dintre clienții săi care includ mulți dintre cei mai cunoscuți dictatori din lume. În cele din urmă, Yuri trebuie să-și înfrunte și propria conștiință.

5. Cele mai bune filme de război de pe Netflix. American Sniper (2014)

American Sniper
American Sniper

Chris Kyle (Bradley Cooper) își asumă singur o misiune și devine unul dintre cei mai letali lunetiști din istoria americană. Precizia sa nu numai că salvează nenumărate vieți, ci îl face și o țintă principală a insurgenților. În ciuda pericolului grav și a luptei sale pentru a fi un soț și un tată bun pentru familia sa înapoi în state, Kyle îndeplinește patru tururi de serviciu în Irak. Cu toate acestea, când se întoarce în cele din urmă acasă, constată că viața de familie începe să-i fie tot mai străină.

6. Fury (2014)

Fury
Fury

Filmul te invită să partici alături de echipajul unui tanc american la cele din urmă asalturi ale aliaților pe plaiuri germane pentru nimicirea ultimelor zvâcniri ale rezistenței naziste. Regizorul propune o versiune necosmetizată a celui de-al Doilea Razboi Mondial si în mare parte credibilă a sângeroaselor evenimente petrecute pe fronturi. L

7. Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Spectral (2016)

Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Spectral
Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Spectral

Spectral are o echipă de forțe speciale americane care intră în țara afectată de război din Moldova. Cu toate acestea, în loc de soldați umani normali, această echipă trebuie să facă față unor entități asemănătoare fantomelor. Deși este un film de război cu fantome, este de asemenea destul de plin de acțiune și distractiv de urmărit. Va începe cu adevărat în a doua jumătate, întrucât forțele americane, cu un ajutor din partea oamenilor de știință, creează arme concepute pentru a lupta împotriva fantomelor.

8. The Siege of Jadotville (2016)

The Siege of Jadotville
The Siege of Jadotville

Anul 1961. Un comandant irlandez și batalionul său de 150 de oameni rezistă unui asediu de 3.000 de soldați congolezi conduși de mercenari francezi și belgieni care lucrează pentru corporații miniere.

9. Cele mai bune filme de război de pe Netflix. War Machine (2017)

War Machine
War Machine

Este un film fictiv, dar se bazează pe exploatările din viața reală a generalului armatei americane Stanley McChrystal. Atunci când generalului Glen McMahon (Brad Pitt) i s-a cerut să încerce să încheie războiul din Irak din 2009, el încearcă să adune cât mai multe trupe pentru o ultimă apăsare pentru a câștiga războiul. Însă, se confruntă cu opoziție pe mai multe fronturi militare și politice. Regizorii s-au folosit de umor pentru a arăta cu ce au de-a face militarii, în afară de a lupta cu inamicul.

10. Sand Castle (2017)

Sand Castle
Sand Castle

Acțiunea are loc în timpul Războiului din Irak și se bazează pe experiențele reale de viață ale scriitorului Chris Roessner. Alăturat armatei pentru a ajuta la plata colegiului înainte de 11 septembrie, privatul Matt Ocre se găsește expediat neașteptat în Orientul Mijlociu, odată cu izbucnirea războiului. Când unitatea lui este repartizată să repare un sistem de apă spart într-o parte periculoasă a țării, el trebuie să facă față forțelor insurgente. Filmul ilustrează stresul și nesiguranța tinerilor soldați în timpul conflictului.

11. Midway (2019)

Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Midway
Cele mai bune filme de război de pe Netflix. Midway

La 7 decembrie 1941, forțele japoneze lansează un atac devastator asupra Pearl Harbor, baza navală americană din Hawaii. Șase luni mai târziu, la 4 iunie 1942, începe bătălia de la Midway, deoarece marina japoneză planifică din nou o grevă împotriva navelor americane din Pacific. În următoarele trei zile, Marina SUA și o echipă de piloți de luptă curajoși angajează inamicul într-una dintre cele mai importante și decisive bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial.