Home » Life & Style » Cele mai grele roluri ale marilor actori. Le-a fost greu, dar le-a ieșit magistral

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Le-a fost greu, dar le-a ieșit magistral

Pană Emanuela / 14.02.2021, 13:29

Uneori, văzută din exterior, meseria de actor pare simplă și lipsită de prea multe provocări. În realitate, actorii pot trece prin niște procese extrem de chinuitoare pentru un singur rol, care le pot influența negativ atât sănătatea fizică, cât și cea psihică. Cum succesul cere sacrificii, marile roluri de la Hollywood le-au dat uneori viața peste cap. Iată care sunt, așadar, unele dintre cele mai grele roluri ale marilor actori care au devenit exemple de adevărată dăruire.

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Christian Bale în „The Machinist”

Atunci când vine vorba de eforturi majore, unul dintre cele mai grele roluri ale marilor actori este ce al lui Christian Bale. Acesta a slăbit nu mai puțin de 30 de kg pentru celebra interpretare din „The Machinist”. Regizorul nu l-a sfătuit nicio secundă să facă asta, actorul nefiind supravegheat medical. I-au fost recomandate doar vitaminele și mineralele pe care să le ia. „Am fost intrigat de ceva dinlăntrul meu să văd dacă pot să trec dincolo de limita sigură”, ar fi spus actorul, care la acea vreme avea 30 de ani și 60 de kg. Vreme de patru luni, acesta ar fi consumat doar doar cu cafea, apă și un măr pe zi.

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Christian Bale în „The Machinist”
Cele mai grele roluri ale marilor actori. Christian Bale în „The Machinist”

Robert Powell în „Jesus of Nazareth”

Cea mai cunoscută figură din lume a lui Iisus este cea a actorului Robert Powell, care a jucat rolul Mântuitorului în „Jesus of Nazareth” din 1977. După rolul „personajului” extrem de controversat, chiar și după mai bine de 2000 de ani, s-a spus despre Powell că a înnebunit, că nu mai este același, că i s-a destrămat viaţa şi cariera.

„În fiecare zi mă simt privilegiat să joc acest rol, să împărtăşesc astfel experienţa lui Iisus. Trăind această poveste, este imposibil să nu fi afectat de ea. Cred că sunt o persoană mult mai umilă deja. La început, nu prea am crezut că o să prindă formă acest proiect. Dar trebuind să spun cuvintele acestui om, care a schimbat cursul vieţii şi al istoriei, caracterul a prins viaţă şi ideile lui au devenit realitate.”, a declarat acesta în timpul filmărilor.

Robert Powell în „Jesus of Nazareth”
Robert Powell în „Jesus of Nazareth”

Este adevărat că acesta era ateu înainte de filmări, iar în timp ce filma, i s-a schimbat foarte mult perspectiva. Însă, se pare că rolul şi imaginea lui Iisus l-au urmărit în toată cariera, fiindcă niciodată după acest rol, nu s-a mai simţit pe deplin împlinit și dornit ce a juca la fel de bine și alte personaje. Vizibil transformat, actorul a rămas activ mai mult pe micile ecrane, succesul nemaifiind atât de răsunător ca în cazul rolului magistral din „Jesus of Nazareth”.

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Charlize Theron în „Aileen Wuornos” și „Tully”

Charlize Theron a fost nevoită să se îngrașe 14 kg pentru pentru interpretarea rolului principal din „Monstrul” (Aileen Wuornos), filmul biografic regizat de Patty Jenkins. Această interpretare i-a adus și un premiu Oscar și a reușit rapid să scape de kilogramele în plus. Câțiva ani mai târziu, avea să apară o nouă provocare. De această dată, Charlize Theron a primit rolul unei mame supraponderale.

Charlize Theron a fost nevoită să se îngrașe foarte mult pentru a intra în pielea personajelor
Charlize Theron a fost nevoită să se îngrașe foarte mult pentru a intra în pielea personajelor

Pentru că silueta ei subțirică o împiedica să intre în pielea personajului, aceasta a fost nevoită să să se îngrașe 22 de kilograme, schimbându-și complet stilul de viață. A început să mănânce fast-food și să consume băuturi carbogazoase la ore târzii din noapte, corpul ei transformându-se complet.

“Primele trei săptămâni sunt întotdeauna distractive pentru că ești ca un copil într-un magazin de bomboane. Și după trei săptămâni, nu mai este distractiv. M-am confruntat cu depresia. Da, pentru prima dată în viața mea am mâncat atât de multe alimente procesate și am băut sucuri cu foarte mult zahăr. Nu am fost o companie prea plăcută în timpul filmărilor”, a declarat Charlize Theron.

Heath Ledger în „The Dark Knight”

Altul care se află pe lista cu cele mai grele rolului ale marilor actori este cel al regretatului Heath Ledger. După despărțirea de mama copilului său, acesta s-a mutat într-un apartament în SoHo, în Manhattan, unde trăit singur într-o cameră de hotel pentru a lucra lucra la ceea ce avea să devină rolul decisiv al carierei sale, Joker în „The Dark Knight Rises”. Presiunea rolului și angajamentul său aproape nebun cu personajul i-au cauzat, în mod clar, o mulțime de probleme fizice și mentale.

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Heath Ledger în „The Dark Knight Rises”
Cele mai grele roluri ale marilor actori. Heath Ledger în „The Dark Knight Rises”

În timpul filmărilor, boala și insomnia lui Ledger s-au înrăutățit, iar cei apropiați au devenit mai preocupați de starea sa mentală. Din păcate, presiunea intrării în rol, după ce-a terminat filmările, a cauzat și o supradoză accidentală de somnifere, pe 22 ianuarie 2008.

„Am stat într-o cameră de hotel din Londra aproape o lună, am deschis un jurnal şi am experimentat mai multe voci. Mi s-a părut important să găsesc una iconică. Am sfârşit mergând în pantofii unui psihopat, am devenit o persoană incapabilă să îşi mai conştientizeze faptele. Jokerul e un sociopat, un clovn cu sânge rece, criminal în masă, iar Chris mi-a dat toată libertatea pentru a-l contura. A fost distractiv, pentru că nu există limite pentru ceea ce Jokerul ar spune sau ar face. Nimic nu îl intimidează şi totul e o mare glumă”, declara regretatul actor.

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Shia LeBeouf în „Fury”

Nici el nu s-a jucat atunci când a venit vorba de intrarea în pielea personajului său. A rezistat vreme de patru luni fără să facă duș, tocmai pentru a trăi pe propria-i piele experiența unui membru de echipaj captiv într-un tanc în timpul războiului. Mai mult, s-a înrolat Garda Naţională, unde a participat la diverse exerciţii militare, și-a provocat răni pe față, şi-a scos un dinte și a privit cai murind.

Shia LeBeouf în „Fury”
Shia LeBeouf în „Fury”

Anne Hathaway în „Les Miserables”

Pentru rolul lui Fantine, actrița a fost nevoită să slăbească nouă kilograme. Deși nu par să fie multe, ele contează mult atunci când oricum ai o siluetă suplă. Mai mult, în scena emoțională în care Fantine, disperată să găsească bani pentru a își crește fetița, este tunsă pentru a-și vinde părul, Hathaway fost tunsă și în viața reală. S-a obişnuit însă foarte greu cu radicala. Din fericire, actrița a fost răsplătită pe deplin, primind un premiu Oscar pentru eforturile ei.

„Mi-am dat însă seama că nu mai pot da înapoi. Noua tunsoare a avut ca efect modificarea identităţii mele. Am ajuns apoi precumo persoană bolnavă, deprimată…plângeam. Eram de neconsolat. (..) Acesta se ridică deasupra celor mai dificile lucruri pe care a trebuit să le  fac până acum în carieră şi a fost vorba de ceva cu totul neaşteptat. Nu credeam că sunt atât de orgolioasă. Te antrenezi pentru cascadorii, îţi lucrezi vocea pentru cântece… Însă nu era nimic care să mă pregătească pentru asta”, a declarat actrița.

Anne Hathaway în „Les Miserables”
Anne Hathaway în „Les Miserables”

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Adrien Brody în „The Pianist”

Pentru a putea să intre în rolul unui pianist evreu care trebuie să supraviețuiască ororilor cumplite ale Holocaustului, Brody a considerat că trebuie să înțeleagă mai bine ce înseamnă pierderea. Astfel, a decis să renunțe la apartament, mașină, televizor și telefon și a slăbit până a ajuns la 59 de kilograme. O greutate extrem de mică pentru un bărbat înalt de 1,85 metri.

Adrien Brody în „The Pianist”
Adrien Brody în „The Pianist”

Mai mult, el a a luat lecții de pian, pentru a deveni un expert în această artă. Sacrificiile nu au fost în cadar, pentru că, în anul 2002 Brody a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor și a devenit, astfel, cel mai tânăr actor care a câștigat premiul, la doar 29 de ani.

„Am vrut să am această experienţă, să fiu cu adevărat în pielea lui Szpilman. Au fost multe momente în care am simţit că s-ar putea să îmi fi pierdut minţile. Nu puteam să realizez cât de departe am ajuns”, a povestit Brody.

Daniel Day Lewis în „My Left Foot” şi „The Last of The Mohicans”

Actorul este destul de cunoscut pentru faptul că are un comportament tocmai ca a unui om aflat în deplinătatea facultăţilor mintale. Astfel, că, pentru rolul din „My Left Foot”, acesta a stat atât de mult timp într-un scaun cu rotile, încât i-au fost afectate două coaste. Iar pentru rolul din „The Last of The Mohicans”, şi-a petrecut şase luni în pădure, învățând să pescuiască şi să jupoaie animale. În timp ce se pregătea pentru rolul lui Bill Butcher din „Gangs of New York”, actorul a făcut pneumonie pentru că nu dorea să se îmbrace, tocmai din dorința de a căpăța rezistenţă la frig.

Daniel Day Lewis
Daniel Day Lewis

Cele mai grele roluri ale marilor actori. Leonardo DiCaprio în „The Revenant”

Rolul din aecastă peliculă i-a adus lui DiCaprio mult râvnitul premiu Oscar. Pentru acesta, el și-a întrecut orice limită. Filmările au durat aproape nouă luni, filmându-se cu preponderență afară, în iarna canadiană. Actorul a fost nevoit să învețe la un nivel de bază limbile Pawnee și Arikara, tehnici de supraviețuire și a trebuit să mănânce ficatul crud al unui bizon în fața camerei, în ciuda faptului că el este un vegetarian convins.

Leonardo DiCaprio în „The Revenant”
Leonardo DiCaprio în „The Revenant”

„Pot să numesc cel puţin 30-40 de scene care au fost foarte dificile. Am intrat într-un râu îngheţat, am dormit într-o carcasă de animal şi de multe ori am riscat o posibilă hipotermie. (…) Ştiam în ce mă bag. Filmul se învârtea în Hollywood de ceva vreme, dar nimeni nu era îndeajuns de nebun să accepte. În special din cauza volumului de muncă, condiţiilor de lucru, dar şi cerinţele mari ale regizorului şi directorului de imagine”, a declarat actorul.

Robert De Niro în „Cape Fear”

Marele actor a realizat un rol excepțional în thriller-ul psihologic. Pentru a intra în pielea personajului său, criminalul Max Cady, De Niro a apelat la stomatologul lui și i-a cerut să îi spargă dinţii şi să le schimbe culoarea. El a luat această decizie pentru că era conștient că, în realitate, un criminal periculos nu poate avea un zâmbet perfect și strălucitor precum îl au actorii de la Hollywood. Procedura l-a costat cinci mii de dolari și o durere fizică. Cu toate acestea, după filmări, De Niro şi-a refăcut dinţii, și, pe deasupra, a fost nominalizat și la premiul Oscar.

Robert De Niro în „Cape Fear”
Robert De Niro în „Cape Fear”

Cele mai grele roluri ale marilor actori. George Clooney în „Syriana”

În cazul lui, problemele s-au ivit din cauza unei accidentări grave pe platourile de filmare. În timpul unei scene de tortură, Clooney și-a spart capul și s-a rănit la coloana vertebrală. Durerile au fost atât de mari, încât actorul a spus ca s-a gândit să își ia viața. Inițial, medicii nu au constat că Clooney i se scurgea lichid din coloana vertebrală și pentru a se repune pe picioare, a luat medicamente foarte puternice. Acesta a declarat că experiența l-a marcat pe viață: „Acum, chiar și când mă doare capul o iau razna și trăiesc cu impresia că o să mor”.

Cele mai grele roluri ale marilor actori. George Clooney în „Syriana”
Cele mai grele roluri ale marilor actori. George Clooney în „Syriana”