Home » Life & Style » Timp liber » Cel mai cunoscut leu din istorie. Povestea celebrului leu care rage în filmele MGM de la Hollywood. Ce mituri au circulat de-a lungul timpului

Cel mai cunoscut leu din istorie. Povestea celebrului leu care rage în filmele MGM de la Hollywood. Ce mituri au circulat de-a lungul timpului

Violeta Badea / 18.03.2021, 11:14
Cel mai cunoscut leu din istorie. Povestea celebrului leu care rage în filmele MGM de la Hollywood. Ce mituri au circulat de-a lungul timpului

Cel mai cunoscut leu din istorie. Povestea celebrului leu care rage în filmele MGM de la Hollywood. Ce mituri au circulat de-a lungul timpului. Toate filmele produse de Metro-Goldwin-Mayer au un lucru în comun: un leu care rage. Reprezentanții companiei s-au gândit la acest promo, deoarece îți doreau să fie mai ușor de recunoscut. A ieșit atât de bine, încât a devenit marcă înregistrată și imaginea firmei.

Povestea celui mai cunoscut leu
Povestea celui mai cunoscut leu

Cel mai cunoscut leu din istorie

Metro-Goldwin-Mayer este o companie americană specializată în producția și distribuția de filme de cinema. De asemenea se mai ocupă cu realizarea de programe pentru televiziune. Ca orice firmă care se respectă, aceștia își doreau un logo, ceva prin care oamenii să-i recunoască imediat.

Așa au ajuns să creeze un promo cu un leu, iar succesul a depășit orice așteptare. Leul celebru care apare la începutul filmelor produse de Metro-Goldwin-Mayer (MGM) a fost cât se poate de real, ba chiar avea și un nume: Leo. Acesta a fost înregistrat pe peliculă în anul 1957, dar nu a fost singurul leu. Se spune că au existat nu mai puțin de şapte asemenea mascote, începând cu anul 1915.

Leo
Leo

Povestea celebrului leu care rage în filmele MGM de la Hollywood

Primul leu folosit de compania MGM se numea Jackie şi s-a născut în anul 1915. Anterior, reprezentanții firmei au mai avut o încercare cu un leu pe nume Slats, dar acesta nu a făcut altceva decât să fie prezent cu imaginea. Jackie a fost exact ce căutau cei din conducerea MGM, iar răgetul lui a apărut pentru prima dată la începutul filmului „White Shadows in the South Seas”, în anul 1928. De asemenea, răgetul lui Jackie apare şi pe genericul filmului „Vrăjitorul din Oz”, în anul 1939

Pe lângă apariția în logo-ul MGM, Jackie a apărut în peste o sută de filme, inclusiv în filmele cu Tarzan. Leul este, de asemenea, cunoscut pentru că a reușit să supraviețuiască după mai multe accidente. Jackie a trecut printr-un cutremur, o explozie în studio și o prăbușire de avion, aceasta fiind intens mediatizată.

Pilotul, Martin Janson, l-a lăsat pe Jackie în cuşcă cu proviziile de lapte şi de apă la dispoziţie şi cu câteva sandwich-uri, după care a plecat după ajutor. Leul a fost salvat nevătămat şi a primit porecla de „Leo norocosul”.

Alfred Hitchock si leul
Alfred Hitchock si leul

Ce mituri au circulat de-a lungul timpului

Așa cum vă spuneam și mai sus, au fost folosiți șapte lei pe parcursul anilor 1916 – 1957 și au circulat diverse mituri legate de aceștia. Unii au spus că unul dintre lei şi-a omorât dresorul,iar alții au spus că răgetul pe care îl auzim a fost provocat după ce animalul a surprins doi hoţi, în platoul de filmare. Oare sunt adevărate aceste povești?

Ei bine, iată câteva lucruri mai puțin cunoscute. Leo este numele generic pe care l-au primit toţi leii folosiţi la filmări, de-a lungul timpului. Primul animal, pe nume Slats, a fost dresat de de un dresor celebru la Hollywood, Volney Phifer. Se spune că acest leu și-a ucis dresorul şi alte două persoane din platou după terminarea filmărilor, dar această poveste nu este reală.

Despre al doilea leu, Jackie, se spunea că a scos răgetul de pe generic atunci când doi hoți încercau să spargă platoul de filmare. Și acest mit s-a dovedit a fi doar o poveste inventată. În anul 1957, a apărut leul care se numea Leo, acesta a devenit celebru după ce Alfred Hitchock a fost fotografiat în timp ce îşi servea ceaiul lângă animal. În prezent, noul leu este unul digital.  Producătorii au decis acest lucru pentru că imaginea să fie de calitate.