Home » Life & Style » 10 mâncăruri din Bulgaria pe care să le încerci dacă ajungi în vacanță aici. Care sunt de fapt specialitățile locului

10 mâncăruri din Bulgaria pe care să le încerci dacă ajungi în vacanță aici. Care sunt de fapt specialitățile locului

Alexandru Cazacu / 04.08.2022, 13:13
10 mâncăruri din Bulgaria pe care să le încerci dacă ajungi în vacanță aici. Care sunt de fapt specialitățile locului

Atunci când vine vorba de destinații de vacanță preferate de turiștii români, Bulgaria se numără printre cele mai apreciate. Dacă și tu ți-ai planificat o vacanță la bulgari în acest sezon estival, trebuie să afli care sunt cele mai delicioase mâncăruri din Bulgaria. Vei rămâne cu siguranță plăcut impresionat, după ce vei gusta specialitățile locului.

Mâncăruri din Bulgaria pe care să le încerci când mergi în vacanță aici

Bucătăria bulgărească se bazează mult pe carne, având influențe grecești și turcești. Cu toate acestea, veți găsi și o gamă variată de produse vegetariene. Lăsând toate aceste lucruri la o parte, noi ți-am pregătit în continuare o listă de mâncăruri din Bulgaria pe care trebuie neapărat să le încerci dacă mergi în concediu aici. Haideți să aflăm care sunt cele mai populare preparate bulgărești.

Shkembe Chorba

Amatorii de ciorbă vor fi de-a dreptul încântați după ce vor servi o porție de Shkembe Chorba. Acest preparat are o aromă minunată și un gust savuros, care sunt date mai ales de usturoi, ardei roșu și oțet. Ba chiar mai mult de atât, unii susțin că este remediul perfect pentru mahmureală, însă trebuie servită după trezire.

Tarator

Tarator este o supă perfectă, mai ales în zilele toride de vară. Așadar, dacă vrei să servești prânzul la un restaurant bulgăresc, acest preparat făcut cu iaurt, castraveți și usturoi, poate fi alegerea perfectă pentru tine. Poți servi alături de Tarator o tărie sau o bere, însă sub nicio formă vin, potrivit playtech.ro.

Mâncăruri din Bulgaria – Salata Shopska

Dacă ești în Bulgaria și ai chef de o salată sănătoasă și delicioasă, atunci poți încerca o Salata Shopska. Aceasta se prepară din roșii, castraveți, ceapă, ardei și brânză albă bulgărească, fiind una dintre cele mai populare salate ale bulgarilor.

Mâncăruri din Bulgaria - Salata Shopska
Mâncăruri din Bulgaria – Salata Shopska

Kebapche

Printre cele mai delicioase mâncăruri din Bulgaria se numără și Kebapche, o chiftea din carne tocată. Deși nu conține ceapă, este bine condimentată și modelată sub forma unui cârnat. Kebapche se gătește pe grătarul încins și se servește de obicei alături de cartofi prăjiți presărați cu brânză și salată Shopska.

Lyutenitsa

Lyutenitsa nu lipsește din cămările gospodinelor din Bulgaria. Acest preparat se face din ardei roșii, ardei iuți, ceapă, roșii, ulei, sare și zahăr. De fapt, am putea spune că este un fel de zacuscă.

Musaca

Persoanelor cărora le place musacaua românească, cu siguranță, o vor îndrăgi și pe cea bulgărească. Bulgarii prepară musacaua din cartofi, roșii, carne tocată. La final, toate acestea sunt acoperite cu un sos alb, peste care se presară frunze de dafin, după care se dă la cuptor.

Chushka Biurek

Dacă ești vegetarian, atunci Chushka Biurek este preparatul perfect pentru tine. Acesta se face din ardei grași prăjiți, în care se pun ouă și brânză, iar apoi se îneacă în sos de roșii. Conform sursei citate, Chushka Biurek poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca o gustare.

Mâncăruri din Bulgaria – Kavarma

Acest preparat tradițional bulgăresc se prepară din carne de porc, de vită sau de pui. Alături de carne se pun diferite legume proaspete (morcovi, ceapă, ardei gras, roșii, ciuperci). După ce ingredientele au fost puse într-un vas de lut, se adaugă vin și se lasă la gătit.

Lukanka

Pe lista noastră cu mâncăruri din Bulgaria trebuie să includem și Lukanka. Acesta este un cârnat picant și se prepară din carne tocată amestecată cu mult curry și condimente aromate. Apoi, cârnatul se lasă la uscat vreme de două luni, după care poate fi consumat. Merge de minune la bere sau cu o tărie.

Mâncăruri din Bulgaria – Kufte

Aceste chifteluțe bulgărești se prepară din carne tocată de vițel sau porc. În compoziție bulgarii adaugă pătrunjel, ceapă, chimen, sare și piper, iar după ce se amestecă foarte bine ingredientele, chiftelele sunt fripte bine pe grătarul încins.