Home » Life & Style » 10 trucuri psihologice care îți vor îmbunătăți viața de zi cu zi. Funcționează mereu, atrag succesul

10 trucuri psihologice care îți vor îmbunătăți viața de zi cu zi. Funcționează mereu, atrag succesul

Cojocaru Cristian / 20.03.2022, 17:15
10 trucuri psihologice care îți vor îmbunătăți viața de zi cu zi. Funcționează mereu, atrag succesul

Comunicarea și stabilirea unui raport cu oamenii pot fi uneori o provocare pentru toată lumea. Fie că este la locul de muncă, în comunitatea ta sau cu familia, aplicarea acestor trucuri psihologice poate ajuta la crearea unei relații fără probleme cu oamenii din jurul tău.

Trucuri psihologice pe care să le pui în aplicare

Poate uneori te afli în preajma unor persoane cu care nu știi cum să intri în contact să să spargi gheața purtând o conversație care ar putea deveni interesantă. Ceea ce trebuie să înțelegi este faptul că psihologia te poate ajuta în relațiile interpersonale mai mult decât te-ai fi așteptat. Folosește aceste trucuri psihologice pentru o relaționare mai ușoară cu cei din jurul tău.

Stai lângă cineva în loc să stai în fața sa

Acolo unde stai la o masă poate spune multe despre tine. Dacă vrei să te confrunți cu cineva, să te plasezi lângă această persoană te poate pune într-o poziție mai puțin opozițională. Pe de altă parte, așezarea de cineva, în special în sălile de conferințe sau la mesele de birou, poate face ca cealaltă persoană să se simtă amenințată. Poți aplica acest lucru nu numai la locul de muncă, ci și în adunările de familie, cum ar fi cinele.

Menținerea unei poziții de putere pentru a spori încrederea

Poziția sau postura de putere este limbajul corpului care guvernează modul în care gândim și simțim despre noi înșine. Ocupând spațiu și luând o poziție puternică, ne putem face să ne simțim puternici și încrezători. Cercetările arată că cei care au luat o ipostază puternică s-au simțit mai încrezători și au avut rezultate mai bune la interviuri decât cei care nu au făcut-o. Astfel, mulți sportivi și vorbitori au folosit acest truc psihologic în avantajul lor.

Alegerea culorii potrivite pentru ținuta ta

Culoarea rochiei sau costumului tău reflectă tipul de persoană care ești și jobul la care mergi. Bleumarinul denotă căldură și încredere, care este o culoare bună pentru profesori. Griul dă o atmosferă elegantă și de încredere, iar negrul este luxos și elegant.

Susținerea contactului vizual

Privirea în ochii unei persoane este un semn de atenție în ținerea unei conversații. Cu toate acestea, poate fi provocator și inconfortabil pentru ambele părți să o susțină în mod deliberat. Potrivit unui studiu, poți încerca să evaluezi culoarea ochilor celeilalte persoane atunci când o privești, deoarece se va simți mai natural și mai puțin ciudat.

Efortul de a-ți aminti numele

Există unii oameni care nu se descurcă în a-și aminti numele și sunt alții care își amintesc imediat. O preferăm pe cea din urmă, desigur! Cunoașterea numelor oamenilor este primul semn că cineva este atent la ceea ce spui și că își amintește de tine. Acest lucru te face ușor plăcut și popular printre oamenii pe care îi cunoști.

trucuri psihologice
Observa cine cu cine rade pentru a-ti da seama in prezenta cui se simte confortabil

Observă cine râde cu cine

Când te afli într-un grup de oameni și vrei să știi cine este aproape de cine, încearcă să observi cu cine râd. Cheia este să observi la cine se uită mai întâi atunci când râd, deoarece sunt mai probabil atrași de acea persoană și se simt cel mai bine cu ea.

Reducerea alegerilor tale dacă nu poți alege

Deși poate părea mai bine să ai opțiuni nelimitate din care să alegi, adevărul este că, de asemenea, te poate face să te decizi cu greu. Pentru a te ajuta să devii un factor de decizie mai bun, încearcă să îți reduceți alegerile la maximum 4. Acest lucru îți va permite să iei în considerare fiecare opțiune cu atenție și să te asiguri că ai luat decizia corectă.

A cere cuiva o favoare

A ajuta oamenii și a face favoruri altora este un lucru bun, dar dacă vrei să te placă cineva imediat, încearcă să le ceri o mică favoare. Făcând acest lucru, arată că ai încredere în ei și îi prețuiești suficient, ceea ce, la rândul său, îi face să se simtă bine pentru că te-au ajutat.

Încrucișarea brațelor și picioarelor

Poți folosi acest lucru în 2 scopuri. În primul rând, dacă vrei să împiedici pe cineva să se apropie de tine, ține-ți brațele și picioarele încrucișate pentru a forma o barieră între tine și acea persoană. Dacă vrei să pari abordabil și deschis la idei, dezcrucișează-ți brațele și picioarele pentru a da acea atmosferă primitoare.

Încălzirea mâinilor înainte a da mâna

Nimeni nu vrea să înceapă o conversație simțindu-te rece și moale, așa că ar fi bine să-ți încălzești mâinile înainte de a le strânge pe ale altora când îi întâlnești. Una dintre calitățile unei bune strângeri de mână sunt mâinile calde, deoarece arată o atmosferă prietenoasă, în timp ce o strângere de mână rece poate degaja un aer de neîncredere.!