Home » Life & Style » 4 culori care pot crește valoarea casei tale. Ce recomandă experții

4 culori care pot crește valoarea casei tale. Ce recomandă experții

Cojocaru Cristian / 20.10.2021, 12:11
4 culori care pot crește valoarea casei tale. Ce recomandă experții

În momentul în care decizi să îți vinzi imobilul, o renovare ar fi recomandată, iar acest lucru  pentru că prețul poate crește destul de considerabil. Află ce culori pot crește valoarea casei tale.

Culori care pot ridica valoarea casei tale

Modernizarea vopselei în casa ta poate spori valoarea generală și totodată să o facă mult mai vandabilă în comparație cu celelalte oferte, iar acest lucru dacă ești atent la culorile pe care le alegi. Astfel, potrivit CEO-ului unei companii de design interior de lux, Liz Walton, un strat de vopsea poate crește valoarea casei cu 5%.

Chiar dacă o nouă culoare necesită timp și bani, ai putea obține rezultate remarcabile doar pe baza faptului că ai ales culorile potrivite. De regulă culorile deschise și culorile neutre sunt cel mai potrivite în acest sens, însă chiar și așa, este un detaluu destul de subiectiv.

”Ideile fiecăruia despre ceea ce își doresc și ce le place în materie de culori, stări și energie sunt foarte diferite. Deci, cu cât alegi mai multe culori îndrăznețe, cu atât vei risca mai mult să atragi un public mai mic de potențiali cumpărători”, explică David Bluhm, cofondator al Plunk, o aplicație care îi ajută pe proprietarii de case să își mărească capitalul propriu prin îmbunătățiri.

Culoarea utilizată în exterior, atunci când vine vorba despre o casă, este la rândul ei foarte importantă și joacă, de asemenea, un rol semnificativ în determinarea valorii acesteia. Dacă  dorești să adaugi un strop de culoare în casă, cel mai potrivit loc este exteriorul, astfel că o cutie poștală, jardiniere sau obloane de aceeași culoare, poate face ca imobilul tău să iasă în evidență. Totodată, vopsirea ușii în negru sau gri poate determina creșterea valorii cu aproximativ 5.000 de euro. Iată ce culori neutre poți alege pentru a-ți putea crește valoarea casei.

culori valoarea casei
Un dormitor alb ar putea creste considerabil pretul imobilului tau

Alb

Această culoare este potrivită pentru bucătării, camere de zi, dormitoare, băi sau exteriorul casei. Dacă ești în căutarea unei culori care să lumineze casa, să facă spațiile să arate și să se simtă mai primitoare, nu poți greși cu alb. Albul este o culoare deosebit de bună pentru bucătării. „Bucătăriile albe sunt cele mai plăcute mulțimi din experiența mea”, spune Wendy McCleery, designer de interior senior la Lars Remodeling and Design.

Aderarea la o culoare neutră, precum un alb cald, poate permite cumpărătorilor potențiali să se vadă într-un spațiu mai larg. ”Colorarea casei tale într-un alb moale sau neutru îți va face casa mai comercializabilă pentru masă, ajutând-o să pară mai mare și ca o pânză curată”, spune Walton. Ea recomandă utilizarea unui alb moale pentru pe pereți, tavane, dulapuri și alte spații pentru un aspect curat și clar.

Crem

Culoarea crem este recomandată bucătăriilor, camerelor de zi dar și dormitoarelor. Fiin o nuanță mai caldă decât alb, crem este o culoare neutră care poate împrospăta spațiu. Marina Vaamonde, investitor imobiliar comercial și fondator al PropertyCashin a afirmat că: ”Atunci când renovăm o proprietate, ne place să folosim culori deschide precum cremul pentru pereții interiori”. Acest lucru poate spori valoarea cu câteva mii de euro.

Albastru deschis

Albastrul deschis este o culoare potrivită pentru băi și dormitoare. Potrivit unul sondaj realizat în acest an pe Zillow s-a constatat că albastrul deschis era cea mai populară culoare utilizată într-o baie și care, poate crește valoarea unei case cu până la 4.500 de euro. Lynch a spus că ”băile sunt zone în care proprietarii doresc să se simtă relaxați. Astfel, orice culoare care va ajuta la stimularea acestui sentiment oferă instantaneu o valoarea crescută”.

Albastrul deschis este considerat o culoare neutră, care poate fi ușor îmbinată cu diferite stiluri și gusturi. Așadar, albastru deschis este o culoare cu care se poate trăi ușor și care transmite sentimente de liniște.

Greige

Culoarea greige este o combinație între bej și gri și este o culoare potrivită pentru camerele de zi, dormitoare dar și pentru exteriorul casei. Atât culoarea gri cât și cea bej sunt culori neutre excelente pentru a fi utilizate la interior. Astfel, dacă nu ești decis între cele două, poți utiliza greige.

Greige nu numai că va oferi casei tale un aspect cald dar îi va crește și valoarea. Astfel, utilizarea unei culori neutre precum grij, bej sau maro deschis în camerele din casă îți pot aduce o creștere a valorii casei de până la 2.000 de euro.