Home » Life & Style » 12 animale care aduc noroc. Se spune că te scapă de necazuri și atrag prosperitatea

12 animale care aduc noroc. Se spune că te scapă de necazuri și atrag prosperitatea

Cojocaru Cristian / 06.01.2022, 11:24
12 animale care aduc noroc. Se spune că te scapă de necazuri și atrag prosperitatea

Animalele fac parte din lumea noastră încă din cele mai vechi timpuri. În funcție de credința fiecăruia, acestea au rol protector sau sunt ființe mistice. Se spune și că unele animale îți aduc noroc în viață, alungând spiritele rele și atrăgând belșugul. Află care sunt animalele pe care ar trebui să le ai în preajma ta pentru a beneficia de noroc.

Ce animale îți aduc noroc

Potrivit Bibliei, Dumnezeu a creat în ziua a cincea și ziua a șasea animalele sălbatice, cele domestice precum și târâtoarele pământului. În timp, unele dintre ele au devenit simbol al norocului și prosperității. Află care sunt animalele care pot reprezenta prosperitatea.

Liliacul

Aceste creaturi s-ar putea să nu ți se pară tocmai potrivită listei, însă cultura chineză afirmă că aceste înaripate fac parte dintre animalele care aduc noroc. Cuvântul chinezesc pentru liliac înseamnă chiar „noroc”. Liliecii sunt adesea văzuți ca un semn al unei vieți lungi și sănătoase. Unele persoane din China vor purta amulete cu lilieci pentru a încuraja norocul să vină în viața lor. Liliecii apar, de asemenea, pe felicitări ca un semn că expeditorul dorește binele și succesul destinatarului.

Ursul

Urșii erau venerați de numeroase culturi native americane și siberiene. Animalele au fost văzute ca noroc atunci când erau capturare, deoarece puteau hrăni o familie pentru o perioadă susținută. De asemenea, se credea că acest animal are puteri supranaturale puternice, bazate pe capacitatea sa de a hiberna pe tot parcursul iernii. Siberienii credeau că ursul este o întruchipare a zeului lor.

Scarabeul

Egiptenii antici priveau scarabeul ca un semn de noroc, în special scarabeul egiptean. Gândacii au fost celebrați pentru capacitatea lor de a valorifica puterea soarelui. Soarele era important pentru egiptenii antici, deoarece putea face sau distruge un sezon de recolte. Scarabeul egiptean își înfășura ouăle în noroi și folosea soarele pentru incubație, ceea ce i-a impresionat pe egipteni. Datorită acestei ingeniozități și abilități de a găsi mereu viață nouă prin soare, egiptenii au văzut scarabeul ca un transmițător de noroc.

Taurul

Taurii sunt cunoscuți pentru că aduc noroc într-o varietate de culturi. Grecii, celticii, egiptenii și indienii de Est văd animalul ca pe o forță puternică. Se spune că taurul este un semn al lucrurilor pozitive, de la sănătate bună la bogăție. Grecii priveau taurul ca pe un maestru al iubirii și fertilității.

Cerbul

Cerbul este un alt simbol al norocului chinezesc. Adesea, cerbul este prezentat în operele de artă pentru a simboliza norocul, succesul, longevitatea și prosperitatea. De asemenea, animalul ar trebui să reprezinte speranța pentru o viață în general lungă și sănătoasă.

animale aduc noroc
Elefantul este, de asemenea, un animal care reprezinta belsugul si prosperitatea

Elefantul

În India, mulți văd elefantul ca pe un semn pozitiv. Unii cred că acest lucru provine din locul elefantului ca simbol de statut în țară. Doar cele mai bogate familii dețineau elefanți. În prezent, elefantul este văzut ca un aducător de avere și bogăție.

Broasca

Broasca este un simbol de noroc pentru multe culturi care depind de ploaie pentru culturi bogate. Pentru acești oameni, o broască poate fi un semn al vremii prospere care va veni. Broaștele sunt considerate, de asemenea, norocoase de către o varietate de culturi, care văd animalul ca un simbol al fertilității, transformării și călătoriei în siguranță.

Peștele auriu

Peștii aurii sunt unul dintre cele opt simboluri sacre ale lui Buddha, reprezentând fertilitatea, abundența și armonia. Grecii antici au căutat peștii aurii pentru a aduce noroc în căsniciile lor, în timp ce egiptenii au adus peștii în casele lor pentru a adăuga pozitivitate situațiilor domestice.

Calul

Caii sunt un simbol important pentru multe culturi de-a lungul istoriei, datorită a tot ceea ce au făcut pentru societate. Ajutorul calului în război, agricultură și transport i-a determinat pe mulți să considere animalul ca fiind special. În general, se spune că aceste animale sunt un semn de putere și frumusețe.

Șopârla

Șopârlele sunt semne de noroc datorită abilităților lor ascunse. Deoarece acest animal este în principal nocturn, a devenit un simbol al vederii bune și al protecției împotriva lucrurilor nevăzute din viață. În plus, șopârlele stau adesea ascunse, așa că a vedea o șopârlă care se îndepărtează se spune că este un semn care să îți spună să fugi de necazuri, înainte să apară.

Porcul

Atât chinezii, cât și irlandezii prețuiesc porcul ca un semn al lucrurilor bune. Tradiția chineză spune că porcii pot aduce noroc în relațiile de afaceri, în timp ce irlandezii respectă porcul din cauza unei vechi basme populare. În poveste, se spune că un cioban norocos are o turmă de porci care se regenerează mereu, astfel încât turma nu pierde niciodată un membru.

Iepurele

Iepurii au fost de multă vreme asociați cu o fertilitate puternică. Acest animal a fost un semn important pentru vechiul popor de sași. După ierni lungi și sterile, reperarea unui iepure a fost un mesaj al primăverii luxuriante și pline de speranță care urma să vină. Aceste credințe au contribuit la formarea tradiției iepurașului de Paște.