Home » Life & Style » 20 locuri de vizitat în România cu copiii. Sunt destinații ideale pentru familii. FOTO

20 locuri de vizitat în România cu copiii. Sunt destinații ideale pentru familii. FOTO

Cojocaru Cristian / 29.01.2022, 12:54

România este o țară superbă care oferă nenumărate obiective turistice. Este indicat ca atunci când mergi într-o excursie să îi iei și pe cei mici cu tine pentru că acest lucru îi poate conecta foarte mult cu istoria și geografia țării. Dacă ești în pană de idei, ți-am pus la dispoziție mai multe locuri de vizitat cu copiii pe teritoriul României.

Locuri de vizitat din România alături de copiii tăi

Țara noastră ne oferă nenumărate locuri de vizitat, pline de istorie și care oferă peisaje minunate. Aceste excursii le poți face atât cu cei dragi cât și cu copiii tăi. Află care sunt cele mai bune locuri de vizitat alături de copiii tăi, oferindu-le nenumărate avantaje, în funcție de zonele țării.

Obiective turistice din Cluj

Salina Turda 

Acest loc este unul aparte și merită a fi vizitat împreună cu copiii. Pe lângă peisajul aparte pe care îl oferă, poți face o plimbare cu barca alături de cei mici sau chiar întreprinde anumite activități în interiorul salinei. Locul este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania și reprezintă un adevărat muzeu al mineritului în sare. Depozitle salifere datează de aproximativ 13 miliaone de ani, iar Salina Turda face parte din același aliniament ca zăcămintele de la Ocna Dej, Sic, Cojocna, Valea Florilo și Ocna Mureș.

Cheile Turzii

Acest traseu poate fi unul interesant pentru cei mici, datorită faptului că îi trece în diferite etape geografice. Traseul începe dintr-o pădure, iar de-a lungul cărării, copiii se pot bucura de nenumăratele specii de fluturi colorați care zboară în timpul verii.

Parcul Național Apuseni

Acest parc reprezintă unul dintre cele mai frumoase zone turistice ale României, fiind o zonă protejată de lege. Acesta se află pe teritoriile administrative ale județelor Alba, Cluj și Bihor. Parcul Național Apuseni merită pus în fruntea listei de locuri vizitat alături de copii datorită traseelor montane, cascadelor și peșterilor.

Cetățuia

Dacă tot te afli în Cluj, poți vizita și Cetățuia. Atât tu cât și cei mici vă puteți bucura de întregul oraș la propriile picioare. Aceasta a fost construită pe malul stâng al Someșului în perioada Habsburgică, la începutul secolului al XVIII-lea pe dealul care poartă același nume. Panorama pe care o oferă locul este una dintre cele mai impresionante din România.

Obiective turistice din Brașov

Tâmpa

Odată ajuns în Brașov este recomandat să urci și pe Tâmpa. Acest munte face parte din masivul Postăvaru și oferă o panoramă asupra întregului oraș. Dacă cei mici nu pot parcurge traseul montan, află că există și o telecabină. Priveliștea oferită de la cei 960 de metri altitudine va fi una care îți va tăia respirația.

Castelul Bran

La doar 30 de kilometri de Brașov poți vizita alături de copii și Castelul Bran. Construcția a devenit reședință regală în anul 1920. Cu toate că este cunoscut pentru contele Dracula, acesta este doar un mit.

Cetatea Rupea

Această cetate reprezintă unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul țări noastre. Cei mici, curioși din fire, vor intenționa să descopere cât mai multe detalii despre locul respectiv, iar panorama pe care o oferă locul, este una aparte.

Viscri

Viscri este un loc care îți oferă case pitorești și tradiții care încă sunt respectate. Astfel, cei mici vor putea afla noi informații despre cultura românească, fiind unul dintre cele mai recomandate locuri de a fi vizitate alături de copii.

locuri vizitat copiii
Transfagarasan este locul care ii va uimi cu siguranta pe cei mici

Obiective turistice din Sibiu

Transfăgărășan

Acest loc unic în lume începe din localitatea Bascov din județul Argeș și se termină aproape de localitatea Cărțișoara din județul Sibiu. Peisajele aparte, drumul șerpuit, cascadele și Lacul Bâlea vor fi doar câteva dintre lucrurile care îi vor uimi pe cei mici.

Castelul de Lut, Valea Zânelor

Pe malul râului Porumbacu, cei mici pot descoperi un tărâm de basm. Copiii vor putea să se transpună în poveștile lor datorită acestui loc unic în România.

Mărginimea Sibiului

Această zonă etnografică este, de asemenea, una aparte în România și include 18 localități. Arhitectura și obiceiurile tradiționale ale zonei îi vor determina pe cei mici să aprofundeze cât mai multe cunoștințe despre acest loc.

Cetatea de Cisnădioara 

Această cetate a fost construită între 1162-1223 și se află pe un deal la o altitudine de 50 de metri care îți va oferi atât ție cât și celor mici o priveliște impresionantă asupra Munților Cibinului și Cisnădie. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat alături de cei mici.

Obiective turistice din Constanța

Complex Muzeal de Științe ale Naturii Constanța 

În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, cei mici pot vizita Delfinariul, Planetariul, Observatorul Astronomic și o microrezervație, lucruri care le vor îmbogăți cunoștințele generale. Acest loc se află la intersecția bulvardului Mamaia cu strada Soveja și este unul perfect de a fi vizitat alături de copii.

Monumentul Tropaeum Traiani 

Tot în Constanța, poți merge cu juniorii la monumentul Tropaeum Traiani. Istoria dacilor și a românilor include a rămas în Adamclisi fiind reprezentată de acest monument. El a fost ridicat între 105-106 și este simbolul victoriei Împăratului Traian asupra Daciei.

Cetatea de la Adamclisi

Nu departe de monumentul anterior menționat se află și cetatea de la Adamclisi. Copiii vor fi captivați să descopere cât mai multe dintre locurile ruinelor cetății antice. Acest loc reprezintă cea mai mare așezare civilă romană de pe teritoriul zonei Dobrogei.

Obiective turistice din Timișoara

Castelul Huniade

Dacă alegi Timișoara ca destinație, poți vizita una dintre cele mai impresionante clădiri istorice, Castelul Huniade. Impresionanta construcție a fost ridicată între 1443-1447 la comanda lui Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui alt castel. În prezent, aici se află sediul Muzeului Banatului și adăpostește o secție de istorie și etnografie.

Bastionul Maria Theresia

Bastionul Maria Theresia este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Timișoara. Monumentul în stil baroc reprezintă cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei, fiind un important loc de vizitat alături de cei mici.

Obiective turistice din București

Muzeul Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală este unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat alături de copii. Aceștia vor putea observa exponatele care oferă nenumărate informații despre istoria naturală. Aproximativ 2 milioane de exemplare de vertebrate și nevertebrate care provin atât din România cât și din alte zone ale lumii pot fi observate de cei mici.

Muzeul Satului București

Tot în București poți merge cu cei mici la Muzeu Satului care reprezintă unul dintre cele mai mari muzee din Europa. Acolo, copiii pot observa monumente originale de o impresionantă valoare artistică și istorică.

Palatul Parlamentului

Fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din București, construcția este una dintre cele mai mari din lume. Palatul Parlamentului poate fi vizitat și de către copii, iar acolo aceștia pot afla informații despre istoria ei și ceea ce a însemnat perioada comunistă.