Home » Life & Style » 3 destinații exotice pentru vacanța de iarnă. Cât costă de fapt un astfel de sejur

3 destinații exotice pentru vacanța de iarnă. Cât costă de fapt un astfel de sejur

Cojocaru Cristian / 04.11.2021, 16:07
3 destinații exotice pentru vacanța de iarnă. Cât costă de fapt un astfel de sejur

Nu toți românii aleg să petreacă sărbătorile de iarnă pe plaiuri mioritice și cu multă zăpadă. Aceștia aleg destinații exotice pentru vacanța de iarnă. Află care sunt top destinații și cât te-ar putea costa o astfel de vacanță.

Destinații exotice în care să mergi în vacanța de iarnă 2021

Adori iarna, ski-ul și zăpada dar totuși ai vrea să petreci mai mult timp la soare și să te bucuri de briza mării, iar acest lucru în perioada iernii. Poți alege una dintre destinațiile de vacanță pentru a-l aștepta pe Moș Crăciun în pantaloni scurți și ochelari de soare. Tot mai mulți români aleg ca în vacanța de iarnă să meargă în diferite destinații exotice pentru a se bucura de această perioadă a anului dar la soare. Află care sunt cele mai căutate astfel de destinații pentru vacanța care urmează.

Dubai

Dubaiul este destinația de vacanță preferată nu doar a românilor ci a majorității europenilor. După ce vizele pentru țările membre au fost ridicate în anul 2014, europene au început să ia cu asalt Dubaiul. Aceștia se pot bucura nu doar de soare, căldură și plajă dar pot totodată să rămână uimiți de construcțiile colosale și futuriste, dar și de luxul de care vorbește toată lumea.

Este recomandat ca pentru cei care doresc să viziteze Dubaiul în timpul verii, să mai amâne acest lucru din cauza temperaturilor foarte crescute. Astfel, cea mai bună perioadă de a vizita capitala luxului este în intervalul octombrie – aprilie. Agențiile de turism se întrec în oferte de prețuri pentru a-ți asigura o vacanță de neuitat pe timpul iernii.

În ceea ce privește activitățile de aici, află că ai nenumărate lucruri pe care le poți face. Așadar, poți urca pe cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa care măsoară 829 de metri înălțime și nu mai puțin de 163 de etaje. Dacă ești pasionat de safari, poți face acest lucru cu o mașină 4×4 sau cu o cămilă. Sandboarding-ul este încă una dintre activitățile interesante pe care le poți practica acolo. Prețul pentru un sejur pentru două persoane pornesc de la aproximativ 950 de euro.

destinații exotice vacanța de iarnă
Punta Cana este una dintre destinatiile de vacantă preferate ale romanilor

Egipt

Egiptul este țara care în ultima vreme a fost luată cu asalt de tot mai mulți români. Această destinație de vacanță este călduroasă pe timpul iernii. Totodată, Egiptul reprezintă una dintre cele mai accesibile locații cu servicii all inclusive. Agențiile de turism îi sfătuiește pe cei care doresc să facă plajă să evite luna ianuarie, fiind una dintre cele mai reci din an. Desigur, nu putem vorbi despre temperaturi cu minus, doar maxime ce ating 20 de grade.

Dintre lunile cele mai recomandate se numără august, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, astfel că poți îmbrăca al tău costum de baie în timp ce te afli în Sharm El Sheikh. Alfă că și cursele sunt foarte dese și pleacă din mai multe orașe din România către Egipt. În ceea ce privește activitățile pe care le poți face acolo, ei bine poți vizita Piramidele și Sfinxul, poți vedea Moscheea din Alabastru care se află în Cairo, nopți în deșert dar și scufundări în Marea Roșie. Această vacanță te-ar putea costa aproximativ 600 de euro de persoană.

Republica Dominicană

Poate că Republica Dominicană a devenit atât de cunoscută și luată cu asalt de către români și pe baza emisiunii Survivor. Această destinație de vacanță este una dintre cele mai căutate la momentul actual, loc în care poți face plajă chiar în ziua de Crăciun în timp ce prinzi cele mai tari poze alături de delfini.

Peisajele exotice nu lipsesc, totodată nisipul fin și hotelurile exclusiviste sunt nelipsite. Clima este una călduroasă în luna decembrie care aduce temperaturi de peste 30 de grade, lucru care determină și continuarea petrecerilor până în zorii zilei. Una dintre cele mai cunoscute destinații este Punta Cana.

Dacă te gândești că aceasta este următoarea ta destinație de vacanță află că acolo te vei bucura de un peisaj superb. Astfel, vei putea vedea nenumărate cascade, păduri de pin și recifuri de corali. Dacă te-ai decis ca Punta Cana să fie locul unde îți vei petrece vacanța de iarnă, află că acolo poți vizita Bavaro care este cea mai frumoasă plajă a locului și totodată poți face scufundări în laguna Hoyo Azul. O astfel de vacanță te-ar putea determina să scoți aproximativ 1.100 de euro de persoană pentru un sejur.

Totodată nu uita că asigurarea medicală și cea de călătorie sunt obligatorii. De asemenea, pentru a vizita anumite destinații exotice vei avea nevoie și de viză, deși sunt țări unde această viză o poți obține de la intrarea pe teritoriul statului respectiv și este valabilă 15 zile. Acest lucru este valabil în Thailanda sau Maldive acolo unde, după ce ai aterizat va trebui să mergi la Oficiul de Emigrări și Vize Speciale care se află în aeroport.