Home » Life & Style » 3 metode simple pentru a îndepărta petele de transpirație de pe haine. Îți vor ușura viața

3 metode simple pentru a îndepărta petele de transpirație de pe haine. Îți vor ușura viața

Voicu Costin / 30.05.2022, 12:11
3 metode simple pentru a îndepărta petele de transpirație de pe haine. Îți vor ușura viața

Ne dorim că în permanenţă să arătăm îngrijit și să mirosim bine. Încercăm să ne cumpărăm haine cât mai calitative pentru a nu avea probleme cu mirosul lăsat de transpirație. Dar se mai întâmplă ca din cauza ei, hainele să rămână pătate. Cum putem să îndepărtăm petele de transpirație de pe haine? Cum putem scăpa de mirosul deranjant?

Cum scăpăm de mirosul și de petele de transpirație de pe haine

Petele de pe haine sunt foarte deranjante. De multe ori suntem nevoiți să aruncăm lucrurile care rămân pătate din cauză că nu mai pot fi purtate. Există totuși câteva trucuri la care putem apela și care ne ajută să scăpăm de aceste pete, care uneori pot fi și urât mirositoare, chiar dacă am spălat hainele.

Spre exemplu, dacă folosiți un deodorant, asigurați-vă că nu conține aluminiu. Acest lucru ar putea păta cu ușurință hainele, dacă intră în contact cu transpirația. Dacă ați spălat hainele, iar mirosul rămâne, evitați să folosiți uscătorul mașinii de spălat. Uscați hainele în aer liber, după ce sunteți siguri că ați eliminat toate petele.

De preferat este să încercați să curățați petele atunci când observați că sunt murdare. Cu cât amânați curăţarea lor mai mult timp, cu atât vor fi mai greu de curățat.

Cum spălăm rufele în funcție de material?

Ȋnmuiați haina într-un lighean cu apă rece. Procedând astfel, veți preveni uscarea petelor și va fi mai ușor să le îndepărtați. Materialul din care este compus articolul vestimentar este foarte important, de aceea vom proceda diferit.

Articolele din lână trebuie înmuiate timp de 10 minute într-o soluție de apă rece și o lingură de sare grunjoasă. După ce a trecut timpul, hainele pot fi clătite și spălate manual sau delicat în mașina de spălat.

Hainele de mătase trebuie înmuiate timp de zece minute. Apoi, alte zece minute, într-un lighean cu apă rece și oțet în părți egale. La final, spălați-le și clătiți-le în mod normal.

Îmbrăcămintea sintetică se ține într-un amestec de apă și bicarbonat. O lingură de bicarbonat se adaugă într-un litru de apă. La final, spălați hainele și clătiți-le.

De ținut minte este că hainele se vor usca mult mai bine și vor fi scoase mirosurile din ele, dacă le lăsați la aerisit. Așadar, dacă aveți posibilitatea să le uscați la aer curat, ar fi excelent!

Cum scoatem diferite pete de pe haine

Ceară. Ți s-a întâmplat să te confrunți cu diferite tipuri de pete printre care și cele de ceară? Ei bine, iată cum scapi de ele folosind doar un cub de gheață. Tot ce trebuie să faci este să freci cubul de gheață de pata de pe articolele vestimentare și apoi să o lași până se răcește ceara. Apoi iei un cuțit cu ajutorul căreia răzuiește, cu grijă, ceara de pe haine.

Muştar. Pentru început, curăță excesul cu un cuțit sau o lingură și șterge imediat. Nu freca pata, pentru a evita răspândirea muștarului în zonele neafectate. Fii atent la țesătura și instrucțiunile de îngrijire ale articolelor vestimentare. Articolele delicate, precum cele din mătase sau lână trebuie duse la curățătorie. De asemenea, evită produsele cu amoniac, care vor fixa și mai mult pata. Pentru petele uscate de muștar, ideal ar fi să înmoi hainele în apă rece amestecată cu înălbitor, timp de o oră.

Sânge. Dacă nu aveți apă oxigenată sau sare la îndemână, acest truc vă poate ajuta. Este similar metodei cu sare și apă, dar în loc de sare, puteți freca săpun sau gel direct pe pată. Înmuiați zona pătată cu apă rece. Frecați o cantitate generoasă de săpun sau gel pe pată. Se va forma multă spumă. Adăugați mai multă apă dacă este necesar. Clătiți cu apă rece și repetați procedura până când pata și spuma au dispărut. Nu utilizați apă caldă, deoarece pata se va fixa mai tare.