Home » Utile » Cum scapi de petele de cafea, ceai sau machiaj de pe haine. Soluții simple care funcționează de minune

Cum scapi de petele de cafea, ceai sau machiaj de pe haine. Soluții simple care funcționează de minune

Manolică Anca / 04.04.2022, 08:51
Cum scapi de petele de cafea, ceai sau machiaj de pe haine. Soluții simple care funcționează de minune

De la graba de dimineață, la transportarea unei tăvi pline de băuturi calde pentru colegi, există atât de multe moduri în care petele de cafea și de ceai pot ajunge pe hainele noastre. Din fericire, nu este greu să reușești să le îndepărtezi rapid și eficient. Există mai multe metode pe care le poți încerca și care sigur nu vor da greș. Află mai multe în rândurile de mai jos.

Cum scapi de petele de cafea, ceai sau machiaj de pe haine

Cine nu iubește o ceașcă de cafea fierbinte pentru a-și începe ziua sau o ceașcă fierbinte de ceai cu miere atunci când îl doare gâtul? Deși te poți bucura de anumite băuturi precum cafeaua, espresso și ceaiul pe parcursul zilei, asta nu înseamnă că trebuie să trăiești și cu petele care apar în urma vărsărilor accidentale.

Nimic nu se compară cu a îmbrăca un articol de îmbrăcăminte nou și a vărsa ceva pe el imediat după aceea. Dar nu îți face griji. Acolo unde există dorința de a scoate o pată, există și o cale. Descoperă câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a scăpa de pete, fie că sunt de la cafea, ceai sau machiaj.

  • Petele de cafea și ceai

Țesăturile sintetice sunt destul de durabile, mai ales în comparație cu mătasea, blănurile și pieile. Îndepărtarea petelor de cafea de pe orice fel de țesătură, inclusiv din acrilic, modacrilic, nailon, poliester, spandex și olefină, este ușoară. Iată ce trebuie să faci:

  • șterge excesul de cafea cu o cârpă curată și uscată
  • preînmoaie pata într-o soluție formată dintr-un litru de apă caldă, ½ linguriță de detergent de vase (nu detergent de rufe) și o lingură de oțet alb timp de 15 minute
  • clătește zona pătată cu apă caldă
  • folosește un burete și alcool de frecat pentru a șterge orice pată rămasă
  • apoi spală în mod normal
Cum scapi de petele de pe haine
Cum scapi de petele de pe haine

Dacă pata de cafea nu iese de prima dată, repetă procedura. Cele mai multe pete, dacă nu sunt vechi, vor ieși după una sau două treceri prin acești pași. Dacă de obicei pui țesăturile sintetice în uscător, evită de această dată să le usuci, până când pata nu este complet îndepărtată.

  • Petele de machiaj

Te confrunți și tu adesea cu pete pe haine de la ruj sau machiaj? Ei bine, în cele ce urmează îți vom detalia câteva trucuri simple, care te vor scoate mereu din încurcătură. Simpla spălare la mașină nu le va scoate curate, ci este nevoie să fie tratate înainte cu substanțe care ajută la degresarea lor.

Așa cum spuneam, aceste tipuri de pete necesită un tratament special, în funcție de tipul de machiaj. Rujul se poate curăța folosind o soluție de alcool. În cazul petelor fond de ten, poți folosi o soluție de peroxid, masând puțin zona înainte de a pune articolul în mașină de spălat.

Fardul se poate scoate cu ajutorul unei soluții de detergent lichid fară înălbitor. Rimelul și tușul dispar cu ajutorul unei soluții de apa călduță cu detergent de vase. Dacă produsele sunt pe bază de uleiuri și soluțiile de mai sus nu își fac efectul, foloselte puțină soluție pentru încărcarea brichetelor direct pe pată.