Home » Life & Style » Cum poți să scoți petele roșii de pe haine. Trucuri și metode eficiente cu ingrediente banale din bucătăria ta

Cum poți să scoți petele roșii de pe haine. Trucuri și metode eficiente cu ingrediente banale din bucătăria ta

Voicu Costin / 03.03.2022, 20:18
Cum poți să scoți petele roșii de pe haine. Trucuri și metode eficiente cu ingrediente banale din bucătăria ta

Unele pete de pe haine ne pot da adevărate bătăi de cap, fiind foarte greu de îndepărtat. Uneori, detergentul folosit nu vă ajută prea mult să scoateți anumite pete de pe haine, dar există câteva soluții ce vă pot face hainele să arate ca noi. Adesea murdărim hainele din greșeală, iar petele ies mai greu, mai ales dacă nu reușiți să le spălați cât mai curând. Ce trucuri și ingrediente puteți folosi ca să îndepărtați petele roșii de pe haine?

Cum se scot petele de roșii de pe haine

Înainte de a încerca să scoateți petele roșii de pe haine fiți siguri că aveți aceste ingrediente la îndemână. Mare parte din ele vă sunt cunoscute și cu siguranță le folosiți zilnic.

Clătiți pata cu apă rece. Umeziți o cârpă și aplicați o picătură de săpun. Tamponați zona cu cârpa, apoi frecați săpunul cu degetele. Clătiți și spălați după ce ați terminat de aplicat săpunul. Atârnați la uscat și verificați dacă mai există pata. Dacă pata nu a dispărut în totalitate repetați procesul.

Cum să îndepărtați petele de roșii

Este posibil ca depozitând hainele de sezon să aveți surpriza ca acestea să fie pătate. Dacă nu au fost curățate corespunzător la timpul lor, poate fi mai dificil acum procesul de curățenie. Dar există însă câteva soluții pentru ca petele să fie îndepărtate. Cum puteți face simplu acest lucru?

Treceți apa rece prin partea din spate a zonei pătate. Adăugați un pic de detergent de rufe în zona respectivă. Lăsați să acționeze timp de 15 minute. Frecați cubul de gheață peste pată timp de 1-2 minute. Tamponați suprafața murdară cu o cârpă albă. Dacă pata nu a dispărut, pulverizați oțet peste ea.

Tamponați zona cu o cârpă albă curată până când dispare. Spălați apoi articolul respectiv. Puneți haina la uscat și repetați procesul dacă este necesar.

Metode banale pentru a scăpa de petele de pe haine

Luați o lingură și răzuiți sosul de roșii de pe haine. Nu folosiţi cuțit sau furculiță pentru că veți deteriora materialul, în dorința de a scoate pata. Nu frecați niciodată, deoarece acest lucru îl poate face să se infiltreze mai adânc în țesătură. Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă pentru a obține o pastă.

Puneți pasta pe pată. Folosiți periuța de dinți pentru a o freca timp de aproximativ un minut și lăsați-o să acționeze timp de până la 30 de minute. Clătiți partea din spate a petei folosind apă rece timp de aproximativ încă un minut. Puneți o picătură de săpun lichid pe pată și frecați până când aceasta nu mai este vizibilă. Lăsați îmbrăcămintea să se usuce. Repetați procesul, în caz că pata nu a dispărut în totalitate.

Cum se scoate pata de roșii de pe o haină albă

Înălbitorul se folosește pentru a îndepărta petele de roșii pentru hainele albe, după ce acestea au fost deja tratate. Pentru a folosi înălbitor, adăugați cantitatea recomandată la spălare. Acest proces va ajuta la scoaterea petei în totalitate.