Home » Cum să faci orice » Cu ce se scot petele de ulei de motor. Metode banale care sunt la îndemâna oricui

Cu ce se scot petele de ulei de motor. Metode banale care sunt la îndemâna oricui

Alexandru Cazacu / 06.11.2021, 14:49
Cu ce se scot petele de ulei de motor. Metode banale care sunt la îndemâna oricui

Nu este un secret faptul că petele de ulei de motor sunt extrem de greu de îndepărtat, mai ales atunci când nu știi ce ai de făcut. Aceste fluide nu se îndepărtează doar cu apă, așa că va trebui să te străduiești puțin mai mult pentru a le elimina. Așadar, noi astăzi îți vom spune cu ce se scot petele de ulei de motor. Aceste metode sunt foarte eficiente și la îndemâna tuturor.

Cu ce se scot petele de ulei de motor

După cum spuneam, este destul de greu să îndepărtezi acest tip de murdărie de pe aproape toate suprafețele. Evident, hainele sunt cele mai afectate de petele de ulei. Cu toate acestea, există unele metode simple, dar foarte eficiente, cu ajutorul cărora putem scăpa de petele de ulei de motor. În primul rând, este este important să oprim răspândirea acestuia pe o suprafață mai mare.

Ei bine, pentru a îndepărta petele de ulei de motor de pe haine, puteți să utilizați un produs de curățare făcut chiar acasă din ingrediente care sunt la îndemâna oricui, cum ar fi detergentul de vase, amidonul de porumb, pasta de dinți sau benzina. Utilizând metodele prezentate mai jos, puteți îndepărta aceste pete, fără a apela la diferiți agenți chimici. Iată cu ce se scot petele de ulei de motor de pe haine.

Cum scoți petele de ulei de motor cu săpun de rufe

După cum am menționat anterior, este important ca atunci când hainele se pătează să aplicăm imediat cretă, sare, pudră de talc sau amidon pe pată, deoarece acestea vor absorbi surplusul de ulei și vor împiedica răspândirea acestuia pe o suprafață mai mare.

Ei bine, putem scăpa de petele de ulei de motor chiar și cu ajutorul banalului săpun de rufe. Acesta este probabil cel mai ușor mod de a îndepărta petele de ulei, atunci când când sunt încă proaspete. Tot ceea ce trebuie să faceți este să frecați bine zona afectată cu săpun și să lăsați să acționeze pentru aproximativ 3-4 ore. Apoi, folosind apă fierbinte, frecați cu o perie moale zona respectivă. După ce ați făcut toate aceste operațiuni, băgați articolul de îmbrăcăminte la programul normal de spălat.

Detergent de vase lichid

De asemenea, acest tip de pete pot fi îndepărtate și cu ajutorul detergentului de vase lichid, care conține componente liposolubile. Cu toate acestea, nu trebuie să fi trecut mult timp de când haina a fost pătată.

Trebuie doar să aplicăm destul detergent de vase pe pată și să lăsăm să acționeze pentru 2-3 ore. Apoi, vom proceda ca și în cazul săpunului de rufe. Adică frecăm bine cu o perie, clătim cu apă și băgăm haina respectivă la spălat.

Pasta de dinți poate ajuta la scoaterea petelor de ulei de motor

Tot în cazul petelor de ulei de motor proaspete, pasta de dinți poate face minuni. Cu toate acestea, dacă o lăsăm prea mult timp, aceasta poate duce la decolorarea zonei respective. Iată cum trebuie să procedăm.

Pentru început, pe zona afectată aplicăm din belșug pastă de dinți. Apoi, lăsăm articolul vreme de câteva ceasuri. După ce s-a scurs acest timp, spălăm bine haina cu apă caldă.

Amoniacul

În caz că nu știați deja acest lucru, amoniacul este frecvent folosit ca solvent. Așadar, putem face o soluție dintr-o parte de apă caldă și una de amoniac. Cu aceasta vom umezi zona pătată și vom lăsa să acționeze pentru aproximativ 20 de minute. După aceasta, spălăm normal articolul de îmbrăcăminte.