Home » Life & Style » 4 cele mai înfricoșătoare poduri din lume. Imagini incredibile

4 cele mai înfricoșătoare poduri din lume. Imagini incredibile

Voicu Costin / 31.01.2022, 11:14

Cei care nu se tem de înălțimi ar trebui să își programeze o vacanță într-una din locațiile următoare. Cele mai ciudate ca formă, cele mai înalte sau mai lungi poduri din lume traversează munți sau văi, iar imaginea oferită de acolo este cu adevărat spectaculoasă. Care sunt unele dintre cele mai înfricoșătoare poduri din lume? V-am pregătit mai jos o scurtă prezentare cu unele dintre acestea, dar și imagini incredibile de la fața locului!

4 cele mai înfricoșătoare poduri din lume

Langkawi Sky Bridge, Malaezia

Este un pod pietonal curbat de 125 de metri din Malaezia finalizat în 2005. Terenul podului este la 660 de metri deasupra nivelului mării în vârful Gunung Mat Cincang din Pulau Langkawi, insula principală a arhipelagului Langkawi din Kedah. La Podul Sky Langkawi se poate ajunge luând mai întâi telecabina Langkawi până la ultima stație, unde un lift înclinat numit SkyGlide duce vizitatorii la pod.

Podul are 125 de metri lungime și 1,8 metri lățime (secțiunea din mijloc are o lungime mai mare), cu două balustrade de oțel, precum și plasă de sârmă de oțel pe ambele părți. Este proiectat ca o pasarelă curbată pentru a maximiza experiența de vizionare oferind o perspectivă unică pe măsură ce vizitatorul merge de-a lungul podului. Pasarela leagă două vârfuri de deal la Gunung Mat Chinchang.

Primii 25 m ai podului sunt drepti, urmați de 3 secțiuni curbe de 25 m, apoi o ultimă secțiune dreaptă de 25 m. La fiecare capăt al pasarelei, podul are o platformă de vizualizare triunghiulară cu lățimea de 3,6 m, care servește drept zone vizionare pentru vizitatori.

Podul este suspendat de 8 cabluri dintr-un singur stâlp înalt de 81,5 m și atârnă la aproximativ 100 m deasupra solului. Stâlpul este ancorat pe o platformă betonată la o altitudine de 604,5 m, iar vârful său a ajuns la 686 m deasupra nivelului mării.

Puente de Ojuela, Mexic

Puente de Ojuela, situat în Mexic, este considerat unul dintre cele mai periculoase și mai misterioase locuri de pe planetă. Podul a fost construit peste un canion adânc în 1898 şi a servit ca cea mai scurtă tranziție de la oraș la minele Ojuela, unde erau extrase metale prețioase.

Terminat în 1898, podul a fost restaurat ca obiectiv turistic în 1991. Are o deschidere principală de 271,5 metri.

Sidu River Bridge, China

Este un pod suspendat de 1.222 m lungime care traversează valea râului Sidu, lângă Yesanguan. Cu o înălţime de 496 metri deasupra apei, podul râului Siduhe este cel mai recent pod chinezesc care a câștigat recordul ca cel mai înalt pod din lume.

Deschis pe 15 noiembrie 2009 este al treilea pod chinezesc, în mai puțin de un deceniu, care a revendicat titlul de „Cel mai înalt pod din lume”.

Viaductul Millau

Construcția sa a început în 1975 și s-a terminat în 2004, odată cu terminarea viaductului. Viaductul este un pod hobanat cu o lungime de 2.460 m. Traversează râul Tarn şi este situat la o înălțime de 343 de metri. Tablierul, cu o lățime de 32 m, conține o autostradă cu 2 benzi și o bandă de urgență pe fiecare sens de mers.