Home » Când, unde, cum » Cum sunt construite de fapt podurile pe apă. Metoda incredibilă a ieșit la iveală

Cum sunt construite de fapt podurile pe apă. Metoda incredibilă a ieșit la iveală

Violeta Badea / 01.06.2021, 13:47
Cum sunt construite de fapt podurile pe apă. Metoda incredibilă a ieșit la iveală

Cum sunt construite de fapt podurile pe apă. De-a lungul timpului, oamenii au realizat structuri impresionante, iar aici sunt incluse și podurile pe apă. În lume există construcții uimitoare și mulți dintre noi ne întrebăm cum au putut fi realizate. În acest material veți afla metoda incredibilă care a ieșit la iveală.

Cum sunt construite de fapt podurile pe apă

Cum sunt construite podurile pe apa
Cum sunt construite podurile pe apa

Te-ai întrebat vreodată cum sunt construite podurile pe apă? Ei bine, o imagine de pe internet a devenit virală și arată metoda incredibilă care explică modul în care este realizată o astfel de construcție. În fotografia respectivă se poate observa o gaură adâncă fixată în mijlocul apei. Structura poartă denumirea de batardouși este realizată atunci când un număr mare piloni sunt introduși în apă, apoi apa este pompată afară, lăsând un mediu sigur în care oamenii pot să lucreze.

Fără această structură extrem de importantă construirea unui pod peste apă ar fi imposibilă. De asemenea, această piesă de rezistență ar putea fi folosită și pentru alte tipuri de construcții, deoarece la bază sunt aceleași principii. Specialiștii susțin că această metodă nu constă doar în simpla introducere a unor piloni în apă, ci trebuie analizați cu atenție totți pașii.

O singură greșeală poate duce la inundarea sau prăbușirea structurii, punând viața lucrătorilor în pericol. De asemenea, pilonii trebuie introduși la o adâncime optimă, determinată de tipul de sol și de pânza freatică. După ce structura este plasată corespunzător, apa este pompată afară, uneori sunt folosite pompe suplimentare pentru a îndepărta apa care se acumulează.

Unde se află cel mai lung pod din lume

Podul din Golful Jiaozhou
Podul din Golful Jiaozhou

O astfel de construcție impresionantă se află în China. Nu e deloc de mirare, deoarece într-un top 15 al celor mai lungi poduri din lume, China apare pe nu mai puţin de 11 poziţii. Această țară produce şi consumă aproximativ 60 la sută din cimentul din lume. Între anii 2011 și 2013, China a folosit cu 50% mai mult ciment decât Statele Unite ale Americii în întregul secol XX. Una dintre construcțiile impresionante este podul din Golful Jiaozhou face legătura între centrul oraşului – port Qingdao din Provincia Shandong și suburbia Huangdao.

Podul cuprinde nu mai puțin de șase benzi pentru conducătorii auto, are o lungime totală de 42, 64 km, are o lăţime de 33,5 metri şi este susţinut de 5.200 de piloni ancoraţi de fundul oceanului. Da, ai auzit bine! Chinezii chiar stau foarte bine la capitolul construcții miraculoase. Podul din Golful Jiaozhou a fost un vis devenit realitate în patru ani și jumătate, iar costurile se ridică la peste şase miliarde de euro.

Această construcție a reușit să depășească pe precedentul deținător al recordului de cel mailung pod din lume, Lacul Pontchartrain Causeway din Louisiana, cu mai mult de două mile. Specialiștii susțin că construcția este rezistentă la cutremure și la taifun, este o structură cu adevărat impresionantă.

Diferența dintre cele două poduri faimoase este că Lacul Pontchartrain Causeway se regăsește la 23,8 mile pe apă continuă, în timp ce Podul Golfului Jiaozhou utilizează tuneluri maritime pentru părți ale structurii și conține mai multe benzi. Drept urmare, Guinness se referă la Jiaozhou ca fiind cel mai mare pod „agregat” din lume, în timp ce Causeway este încă considerat a fi cel mai lung pod continuu peste apă.