Home » Life & Style » 5 băuturi alcoolice care nu îngrașă. Ce cantitate este recomandat să consumi

5 băuturi alcoolice care nu îngrașă. Ce cantitate este recomandat să consumi

Alexandru Cazacu / 16.03.2021, 11:44
5 băuturi alcoolice care nu îngrașă. Ce cantitate este recomandat să consumi

Se pare că în ultima perioadă consumul de alcool a avut o creștere, chiar dacă nu este recomandat în cantități mari, iar de când cu pandemia, barurile și restaurantele au fost mai mult închise. Potrivit statisticilor, oamenii beau mai mult acasă, iar acesta ar putea fi un factor care contribuie la creșterea în greutate.

5 băuturi alcoolice care nu îngrașă

Pe lângă faptul că poate crește retenția de apă din organism consumul de băuturi alcoolice poate aduce și multe calorii. Cu toate aceste, ca să eviți acest lucru poți trata alcoolul ca pe un desert sau o recompensă. Mai exact, potrivit specialiștilor, este recomandat să consumi un pahar de băutură ori ca desert, ori seara la cină, însă nu pe amândouă. Mai departe vă vom prezenta câteva băuturi alcoolice cu un conținut scăzut de calorii.

Vinul Roșu

Acestă băutură alcoolică are un conținut mai mi de calorii (105 la 150 de mililitri). Așadar, poți consuma un pahar cu vin roșu pe seară. Mai mult de atât, acesta ar putea să își aducă și unele beneficii pentru sănătatea inimii, însă nu există dovezi clare în acest sens.

Berea slab alcoolizată

Un alt exemplu de băutură alcoolică cu mai puține calorii este berea slab alcoolizată ( între 96 și 100 de calorii la 350 de ml de bere). Așadar, dacă îți e poftă de un pahar cu bere poți alege berea light, care are un conținut mai mic de calorii decât berea normală.

Șampanie

Potrivit mai multor studii, datorită acidului din șampanie, este posibil să te saturi mai repede dintr-un pahar de șampanie (85 de calorii la 120 de mililitri) decât dacă consumi o altă băutură fără neacidulată.

Tequila, vodca, gin cu gheață (100 cal / 50 ml)

Deși toate aceste băuturi spirtoase conțin cam la fel de multe calorii, este recomandat că acestea să fie consumate cu gheață și cu apă minerală. În cazul în care sunt consumate cu sucuri acidulate sau de fructe, ele pot ajunge la 300 de calorii.

Băuturi alcoolice cu un conținut scăzut de calorii
Băuturi alcoolice cu un conținut scăzut de calorii

Băuturi alcoolice care nu îngrașă – Vermut sec

De asemenea, poți alege un pahar de vermut sec (105 calorii la circa 100 de mililitri). Chiar dacă această bătură alcoolică se folosește de obicei la diferite cocktailuri, este recomandat consumul sec pentru a se micșora raportul de calorii. Mai mult de atât, vermutul conține o serie de polifenoli, care se găsesc în plante și care s-a dovedit că ajută la reglarea metabolismului.

Impactul consumului de alcool asupra siluetei tale

În momentul când consumăm alcool, ficatul îl prioritizează, metabolizându-l înaintea grăsimilor și zaharurilor consumate în prealabil. Așadar, se acumulează acizii grași, pe care corpul nostru îi depozitează pentru mai târziu. Mai mult de atât, alcoolul poate spori și poftele pentru alimentele cu un conținut bogat de calorii.

Câte calorii conțin cele mai consumate băuturi alcoolice

  • O bere de 330 ml – 153 de calorii
  • 40 de mililitri de lichior – 165 de calorii
  • un pahar cu vin roșu de 150 ml aduce aproximativ 150 de calorii
  • un pahar cu vin alb de 150 ml – 121 calorii
  • un pahar de șampanie de 120 ml – 85 de calorii
  • un pahar de 90 ml de vermut – 140 de calorii

În final, este recomandat ca, indiferent de varianta pe care alegi să o consumi, să o faci cu moderație.