Home » Life & Style » 5 obiceiuri banale pe care să le adopți pentru o viață lungă și sănătoasă. Acestea sunt secretele oamenilor care trăiesc peste 100 de ani

5 obiceiuri banale pe care să le adopți pentru o viață lungă și sănătoasă. Acestea sunt secretele oamenilor care trăiesc peste 100 de ani

Cojocaru Cristian / 09.02.2022, 14:18
5 obiceiuri banale pe care să le adopți pentru o viață lungă și sănătoasă. Acestea sunt secretele oamenilor care trăiesc peste 100 de ani

De-a lungul vremii, mulți oameni au încercat să afle care este secretul pentru o viață mai lungă. Ei bine, cercetătorii au descoperit că există unele locuri în lume unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Dar care este motivul pentru care aceste persoane trăiesc atât de mult? Se pare că unele obiceiuri banale sunt foarte importante pentru o viață lungă și sănătoasă. Haideți să vedem care sunt acestea.

Obiceiuri pe care să le adopți pentru o viață lungă și sănătoasă

După cum spuneam, oamenii de știință au descoperit câteva locuri din lume unde oamenii depășesc adesea vârsta de 100 de ani. Așadar, cercetătorii au studiat locațiile respective și au ajuns la concluzia că există o serie de factori comuni la acestea, care contribuie la creșterea longevității. Vestea bună e că și alte persoane pot adopta aceste obiceiuri pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

Locurile de care vă vorbeam sunt situate în Sardinia (Italia), Okinawa (Japonia), Ikaria (Grecia), Loma Linda (California, Statele Unite) și Nicoya (Costa Rica), potrivit eatthis.com. Există mai mulți factori pe care aceste zone cu un procent mare de centenari le au în comun, iar noi vă vom spune care sunt aceștia. Hai să vedem ce obiceiuri e bine să adopți pentru o viață lungă și sănătoasă.

Un plan de viață

Centenarii din aceste zone au scop, un motiv pentru care se trezesc în fiecare zi. Evident, dacă ești angajat, ești clar ocupat zilnic, însă dacă nu lucrezi, este important să îți faci timp pentru lucruri de care să fii responsabil. Caută câteva hobby-uri noi, înscrie-te la diferite cursuri sau oferă o parte din timpul tău comunității locale. Este foarte important ca trupul și sufletul tău să se simtă responsabile.

Relaxează-te și bea un pahar cu vin

Toate persoanele care au participat la studiul echipei de cercetare condusă de Dan Buettner de la Blue Zones, Minneapolis, Statele Unite, consuma în mod regulat 1-2 pahare de alcool zilnic, de cele mai multe ori vin.

Mănâncă sănătos

Cei mai mulți dintre centenarii care au participat la studiu aveau mai multe alimente de bază în comun, printre care lintea și fasolea. De asemenea, aceștia consumă și carne, cea mai comună fiind carnea de porc, însă doar de 5 ori pe lună și numai câte o porție de aproximativ 100 de grame.

Pentru a te bucura de o viață lungă și sănătoasă e recomandat să reduci stresul

Fiecare dintre noi devenim stresați la un moment dat, chiar și centenarii care au fost observați. Diferența stă în cât de eficient se ocupă fiecare dintre noi de îngrijorare sau anxietate. Toată lumea are nevoie de timp pentru a se relaxa într-un fel. Unele persoane se bucură o oră de liniște, iar altele aleg să doarmă sau să se roage. De exemplu, niponii obișnuiesc să reducă stresul amintindu-și strămoșii.

Obiceiuri pe care să le adopți pentru o viață lungă și sănătoasă
Obiceiuri pe care să le adopți pentru o viață lungă și sănătoasă

Înconjoară-te de prieteni care să te susțină

Un alt factor pe care îl au în comun locuitorii celor 5 zone este să se înconjoare de prieteni cu care să se înțeleagă. Prieteniile strânse favorizează deciziile și acțiunile sănătoase. Așadar, pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, alege-ți cu înțelepciune prietenii, deoarece timpul este prețios. Luați în considerare să vă îndepărtați de relațiile toxice și nu ezitați să le primiți pe altele noi.