Home » Life & Style » 6 ornamente pentru brad. Ce decorațiuni nu trebuie să lipsească din pomul de Crăciun, aduc mare noroc

6 ornamente pentru brad. Ce decorațiuni nu trebuie să lipsească din pomul de Crăciun, aduc mare noroc

Ileana Mladinoiu / 09.12.2022, 15:57
6 ornamente pentru brad. Ce decorațiuni nu trebuie să lipsească din pomul de Crăciun, aduc mare noroc

Dacă v-ați propus să decorați interiorul casei din timp pentru a avea un moral mai bun în preajma sărbătorilor de iarnă, este timpul să desfaceți și decorațiunile de Crăciun, care, potrivit experților, sunt pur și simplu o cale către acele amintiri vechi din copilărie pline de magie și emoție. Așa că ar fi vorba mai ales de menținerea și prelungirea acestei emoții/nostalgii. În viziunea psihoterapeutului Amy Morin, nostalgia leagă oamenii de trecutul lor și îi ajută să înțeleagă cine sunt, iar un brad de Crăciun „ne poate aduce înapoi amintiri de când încă credeam în Moș Crăciun”.

Ornamente pentru brad. Ce decorațiuni e bine să ai în pomul de Crăciun

Odată ce copacul a fost selectat, de preferat unul natural, îi veți găsi locul ideal în sufragerie pentru a profita la maximum de el. Decorațiunile pentru bradul vostru tradițional de Crăciun au fost și ele atent alese. Urmează împodobirea lui cu toate ornamentele sale, de la vârf până la cele mai frumoase figurine și ghirlande, fără să uitați să decorați restul casei, pentru a crea o adevărată atmosferă de Crăciun.

1.Steaua din vârful bradului tradițional

Este primul ornament așezat în brad, deoarece este mai puțin riscant pentru tot restul decorului. Mai ales dacă aveți un copac înalt. Se pare că încă din secolul al XIV-lea, un obiect a fost plasat exact în vârful copacului. Desigur, pe vremea aceea era o stea ce simboliza steaua de la Betleem care i-ar fi călăuzit pe Magi către copilul Iisus, denumită și  Steaua Maicii Domnului. Steaua este încă folosită ca blazon, se adaugă la magie și este de preferat pentru o temă tradițională. Veți alege roșul, astfel încât să ofere toată strălucirea bradului vostru. În plus, este simbolul luminii și al speranței. Vă va face să vă gândiți la abundență și prosperitate în viitor. Cereți-i copilului să o plaseze în vârful bradului, lucru ce va fi o amintire frumoasă atât pentru el, cât pentru restul familiei.

Ornamente pentru brad. Ce decorațiuni nu trebuie să lipsească din pomul de Crăciun, aduc mare noroc
Brad de Crăciun

2.Ghirlanda luminoasă ușoară

Imediat după ce terminați cu vârful, așezați ghirlanda luminoasă, ușoară, în brad. Este de fapt plasată în interiorul copacului, aproximativ în mijlocul ramurilor, cu scopul de a evidenția cel mai bine toate elementele mici care vor fi amplasate ulterior. De asemenea, cablul ei trebuie să rămână discret. Va fi înfășurată în jurul copacului, formând o spirală, de jos in sus. O ghirlandă foarte simplă cu LED-uri albe calde este o alegere foarte bună. Va lumina ramurile copacului precum lumânările mici de altădată. Tradiția era să aprindem 12 lumânări în copac, pentru a reprezenta toate lunile anului.

3.Îngerii

Suspendate de ramurile bradului, aceste decorațiuni aurii ne vor aminti cât de sacru este Crăciunul. În zilele noastre, îngerașii pentru pomul de Crăciun au forme diverse și sunt făcuți din tot felul de materiale simple sau colorate. Înconjurați de cei dragi și protejați de îngeri, nu putem decât să simțim cu adevărat spiritul Crăciunului.

4.Globulețele

Brazii de Crăciun au apărut treptat la curte și s-au extins la oamenii de rând. Decorațiunile rezervate aristocrației și burgheziei luau forma unor panglici, obiecte mici sau dulciuri care erau atârnate pe crengi. Când oamenii de rând s-au ținut de tradiție, merele foloseau în mare măsură ca obiect principal de decor. În 1858, vremea a devenit aspră și o secetă majoră a lipsit populația de mere. Pentru a preveni ca bradul de Crăciun să fie gol, un suflător de sticlă a avut ideea să facă globuri de sticlă de culoare roșie pentru a aminti de măr. Foarte repede tradiția s-a așezat și producția a explodat.

5.Renii

Simbolizează puterea și abundența, atrag norocul, pentru că sunt prietenii fideli ai lui Moș Crăciun.

6.Clopoțeii

Deși fac parte din categoria decorațiunilor clasice de Crăciun, mulți nu știu că aduc bucurie și noroc în casă. Pot fi atârnați în brad sau puși în coronițe naturale pe lângă alte ornamente.