Home » Life & Style » 7 biserici neobișnuite din lume. Au un design atipic și spectaculos. FOTO

7 biserici neobișnuite din lume. Au un design atipic și spectaculos. FOTO

Voicu Costin / 07.01.2022, 17:05

Numeroase biserici și mănăstiri au fost construite în lume și au surprins într-un fel sau altul prin design-ul lor spectaculos. Imaginea întruchipată a Raiului, unele dintre ele, altele construite sub forme ciudate, toate temple ale rugăciunii. Așezate pe un colț de munte sau fix în oraș, bisericile pot fi adevărate atracții turistice. Care sunt 7 dintre cele mai ciudate construcții vedem imediat!

7 biserici neobișnuite din lume

  1. Hallgrimskirkja, Reykjavik, Islanda

O biserică luterană situată în Capitala Islandei. Biserica este concepută să semene cu fluxurile de baze de lavă care sunt atât de comune în peisajul islandez. Bazele au început să fie puse în 1945, iar construcția s-a încheiat în 1986. Turnul bisericii ajunge la o înălțime uimitoare de 74,5 metri, de aceea este folosit și ca turn de observare din Reykjavik. Biserica este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Reykjavik.

  1. Catedrala Brasilia, Brasilia, Brazilia

Este o catedrală româno-catolică proiectată de Oscar Niemeyer. Construcția este o structură impresionantă formată din 16 coloane de beton, cântărind 90 de tone fiecare. A fost finalizată și dată în folosință la 31 mai 1970. Catedrala poate găzdui până la 4.000 de oameni.

  1. Las Lajas Sanctuary, Columbia

Această biserică este construită într-o locație unică: este situată în interiorul canionului râului Guáitara. Actuala biserică a fost construită în stil gotic între 1916 și 1949. Se ridică la 100 de metri de fundul canionului și este legată de un pod spre partea opusă a canionului.

  1. Academia Forțelor Aeriene Cadet Chapel, Colorado, Statele Unite

Construcția a fost  finalizată în 1962. Inițial controversată în ceea ce privește designul său, Capela Cadeților a devenit un exemplu clasic și foarte apreciat de arhitectură modernistă. Capela cadeților a primit premiul național de douăzeci și cinci de ani al Institutului American de Arhitecți în 1996 și a fost numită Reper Istoric Național al SUA în 2004.

Nu este doar o singură biserică ci conține o capelă protestantă, o capelă catolică, o capelă evreiască, o capelă budistă și chiar un cerc Falcon pentru adepții spiritualității centrate pe Pământ. Structura este un cadru tubular din oțel de 100 de tetraedre identice, fiecare de 23 m lungime cântărind cinci tone și închisă cu panouri de aluminiu. Capela Cadeților în sine are 46 m înălțime, 85 m lungime și 26 m lățime.

  1. Catedrala din Maringá, Parana, Brazilia

Este o catedrală româno-catolică situată în centrul orașului Maringá, Paraná, Brazilia  atingând 124 m înălțime. A fost finalizată în 1972 și este cea mai înaltă biserică din America de Sud și a 25-a cea mai înaltă biserică din lume. Arhitectul José Augusto Bellucci a fost inspirat de sateliții sovietici Sputnik atunci când a proiectat formă modernistă, conică a catedralei.

Piatră de temelie, o bucată de marmură de la Bazilica Sf. Petru din Roma binecuvântată de Papa Pius al XII -lea a fost pusă la dată de 15 august 1958. Biserica a fost construită în perioada iulie 1959 și mai 1972.

  1. Biserica orașului Donau, Viena, Austria

Cunoscută mai mult formal ca Christus, Hoffnung der Welt („Cristos, speranța lumii“) este o biserică romano-catolică din Viena. Biserica este situată lângă Centrul Internațional din Viena. Arhitectul său este Heinz Tesar.

  1. Biserica Lego, Olanda

Biserica Lego nu este, după cum ați crede, construită din piese Lego, ci din blocuri de beton realizate după modelul pieselor Lego. Pe numele său original Abodantus Gigantus, biserica a fost construită în 2011 pentru Festivalul Grenswerk din orașul Enschede.

Nu este chiar un lăcaș de cult, fiind mai degrabă destinată organizării de evenimente publice, conferințe sau chiar petreceri.