Home » Life & Style » 7 cele mai frumoase sate din România. Locul extraordinar, iubit și lăudat de prințul Charles, unde acesta are o casă

7 cele mai frumoase sate din România. Locul extraordinar, iubit și lăudat de prințul Charles, unde acesta are o casă

Voicu Costin / 26.05.2022, 14:10

În cazul în care crezi că doar în alte țări găseşti peisaje rustice superbe, află că și în România există locuri pitorești ca-n povești. Unele dintre cele mai cunoscute sate din România sunt vizitate anual de mii de turiști. Impresionați de frumusețile locurilor pitorești de la noi din țară, mulți au hotărât că trebuie neapărat să cumpere o căsuța în unele dintre aceste sate. În aceeași situație a fost și Prințul Charles. Unde a cumpărat acesta o proprietate și care sunt unele dintre cele mai frumoase sate din țară?

Cele mai frumoase sate din România

Şirnea

Şirnea e un sat parcă ieşit din romanele lui J.R.R. Tolkien. E un sătuc din Braşov, amplasat la poalele Munţilor Piatra Craiului, la o altitudine de aproape 1.400 de metri. Șirnea este un sat în comuna Fundata din județul Brașov, Transilvania, România. Începând cu data de 16 iulie 1973, satul Șirnea, alături de alte 13 localități, se declară, experimental, sat de interes turistic denumit „sat turistic”.

Acolo se întâmplă o mulţime de evenimente interesante precum Focul lui Sumedru (ocrotitorul recoltelor şi oierilor), care are loc în fiecare an, în 25 octombrie. De asemenea, dacă îţi plac lăcaşurile de cult, trebuie să ştii că sunt o grămadă în apropiere. Mai poţi vizita şi Parcul Naţional Piatra Craiului, Prăpastiile Zărneştilor, Cheile Moieciului, Peştera şi Cheile Dâmbovicioara, Peştera cu lilieci din satul Peştera, Barajul Pecineagu şi Lacul Vidraru.

Pleşa

Pleșa este un sat de care nu foarte multă știe. Satul este situate în Bucovina, foarte aproape de Gura Humorului, fiind locuit exclusive de polonezi.

Satul Viscri

Satul Viscri este vizitat atât de români dar și de turiști străini, devenind popular la nivelul Europei după ce, Prințul Charles a decis să cumpere un imobil în respectivul loc. Viscri a fost subiectul mai multor reportaje naționale și internaționale și totodată face parte și din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Satul aparține comuneoi Bunești, însă originile acestuia își găsesc locul în secolul al XII-lea, atunci când secuii au fost aduși pentru a păzi hotarul estic al regatului. Secuii au ridicat la acea vreme o biserică, fiind și obiectul care a dat numele localității în maghiară și germană. Ulterior, secuii au fost mutați în ceea ce astăzi sunt Covasna și Harghita.

După ce prințul Charlesc și-a cumpărat o proprietate în acest sat, mai multe reportaje realizate de presa britanică au fost făcute cu locul devenit acum celebru. Din acel moment, localitatea a devenit una prosperă și mii de turiști din întreaga lume ajung să calce pe plaiurile mioritice ale locului. În ultimii ani au fost construite mai multe pensiuni și restaurante, astfel că turiștii au unde poposi pe perioada vizitei.

În ceea ce privește activitățile pe care le poți întreprinde în momenul în care ajungi în Viscri, poți face plimbări cu căruța, degusta gemuri făcute în casă sau cele mai alese sortimente de vinuri, poți degusta pălinca locală sau poți face drumeții prin pădure. Indiferent de activitatea aleasă, fii sigur că vei avea parte de o excursie relaxantă și plină de povești.

Prejmer

Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov. Localitatea Prejmer este adesea vizitată de turiști, atât pentru frumusețea ei, cât și pwntru Biserica fortificată, care este una dintre cele mai apreciate obiective turistice din zonă.

Botiza

Botiza se află în inima Maramureşului, pe Valea Izei. Un ţinut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul, neostenind niciodată. Situat la poalele munților Țibleșului, satul este celebru pentru covoarele de lână cu motive tradiționale, colorate (folosind pigmenți vegetali) și minunatul port popular. În ultimii ani, agroturismul a cunoscut o dezvoltare remarcabilă.

Jurilovca

Localitatea Jurilovca din Tulcea se află pe malul lacului Goloviţa, una dintre lagunele complexului Razim – Sinoe şi defineşte cea mai mare comunitate de pescari din Delta Dunării. Legenda spune că satul s-ar fi întemeiat în 1710, de către un grup de pescari conduşi de un anume Jurba. Odată ajunşi în Jurilovca, trebuie să vedeţi lagunele Goloviţa şi lacul Razim (cel mai mare lac din ţară) prin intermediul vaporaşului sau cu bărcile localnicilor.

Rimetea

Din evul mediu până în anul 1876, localitatea a făcut parte din Scaunul Secuiesc al Arieșului. În cele opt secole de locuire neîntreruptă, Rimetea a cunoscut mai multe perioade antagonice, oscilând de la starea de sat medieval oarecare, la aceea de oraș înfloritor în secolele XVII-XVIII și având parte de un lung declin de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la sfârșitul secolului al XX-lea, când reajunsese un sat oarecare de la poalele Munților Apuseni.

La Rimetea trebuie neapărat să ajungi dacă îţi plac escaladările şi sporturile aeronautice, pentru că  Rimetea e destinaţia ideală pentru zborul cu parapanta, off the road şi drumeţii. Iar dacă eşti dispus să mai mergi încă cinci kilometri, poţi vizita şi Cetatea Colţeşti.