Home » Life & Style » 7 modalități prin care poți curăța super glue de pe mâini, plastic sau de pe haine

7 modalități prin care poți curăța super glue de pe mâini, plastic sau de pe haine

Manolică Anca / 07.04.2021, 16:21
7 modalități prin care poți curăța super glue de pe mâini, plastic sau de pe haine

Super glue este un adeziv foarte puternic, cu acțiune rapidă care lipește orice aproape instant. Iată câteva modalități prin care poți curăța rapid super glue de pe mâini, plastic sau de pe haine, în cazul în care ai scăpat din greșeală această soluție unde nu trebuie.

Modalități prin care poți curăța super glue

Sigur ai pățit și cu măcar o dată să pui prea mult super glue decât trebuia, iar acel exces să cadă pe unde s-a nimerit. Cum un tub de super glue poate lipi aproape orice tip de suprafețe, de multe ori se întâmplă să se lipească și obiecte care nu ar avea nicio legătură cu operațiunea ta. Tocmai de aceea, este important să cunoști câteva modalități prin care poți curăța acest super glue.

1. Cu toate că primul tău instinct este ar fi să dai cu apă, trebuie să știi că acesta nu este solubil, deci trebuie să apelezi la ceva mai puternic. Una dintre cele mai simple și mai la îndemână modalități prin care poți curăța super glue este să folosești acetona sau dizolvantul pentru lac de unghii. Aceasta poate dizolva orice urmă de super glue. Astfel, pune puțină acetonă sau dizolvant pe o periuță de dinți și apoi curăță suprafața, fără a apăsa. După ce ai terminat, pune una, două picături de detergent de vase și, cu ajutorul unei lavete umezite în apă caldă, sterge urmele de acetonă sau dizolvant.

2. O alta metodă este utilizarea unei soluții preparate în casă. Amestecă ulei de cocos și bicarbonat de sodiu, în cantități egale și ametecă până obții o pastă. Freacă suprafața pătată și lasă soluția să acționeze vreme de 15 minute. La final, curăță suprafața cu ajutorul unui burete umed.

Cum să cureți super glue de pe mâini

3. Modalități prin care poți curăța super glue de pe mâini: detergentul de rufe îți va fi de mare ajutor în acest proces. Însă, trebuie să te speli cât mai rapid, pentru a nu îi da timp să se usuce. Detergentul vă înmuia urmele de super glue și se vă curăța repede.

Cum se curăță super glue de pe mâini
Cum se curăță super glue de pe mâini

4. Și sucul de la o lămâie este de ajutor. Freacă bine zona afectataă cu o bucată de vată îmbibată până când urmele de super glue vor vispărea. La fel de bine se poate proceda și cu spirt.

5. În cazul în care nu ai la îndemână niciuna dintre soluțiile prezentate mai sus, să știi că poți folosi și sarea de bucătărie. Pune puțină apă caldă într-un bol și apoi adaugă sare. Amestecă până ce se face o pastă, iar apoi freacă soluția cu mișcări circulare. După ce s-au dus urmele de super glue, clătește cu apă caldă.

Modalități prin care poți curăța super glue de pe plastic sau de pe haine

6. Pentru a curăța super glue de pe plastic este simplu, dar de durată. Cea mai simplă metodă este să folosești o soluție de apă caldă cu două, trei de picături de detergent de vase, pe care să o pui într-un recipient cu pulverizator. Agită recipientul foarte bine, apoi pulverizează peste pete și las-o să acționeze pentru cinci minute. Cu ajutorul unei spatule de bucătărie sau a unui cuțit de plastic, încearcă să desprinzi acele pete uscate. În cazul în care nu se desprinde din prima, mai pulverizează soluție și las-o să acționeze mai mult.

7. Pentru a scăpa de urmele de super glue de pe haine, vei avea nevoie de acetonă. Mai întâi trebuie să trebuie să te asiguri că hainele nu sunt făcute din acetat, după care testează acetona pe o suprafață mică și ascunsă a hainei, pentru a te asigura că nu dăunează țesăturii. Dacă totul este în regulă, atunci aplică acetona pe suprafața cu probleme și, cu ajutorul unei periuțe de dinți, freacă până se îndepărtează super glue-ul. Atenție să nu apeși foarte tare! După ce s-a îndepărtat pata, spală hainele folosind detergent obișnuit.