Home » Life & Style » 7 pisici sălbatice despre care nu știai că există. FOTO

7 pisici sălbatice despre care nu știai că există. FOTO

Voicu Costin / 08.01.2022, 19:46

Felinele de talie mare cum ar fi prădătorii din jungle se bucură de faimă în întreaga lume. Grădinile zoo sunt locurile unde puteți întâlni tigri, puma, leoparzi și jaguari. Sunt însă și feline de care probabil nu a auzit nimeni și la prima vedere pot părea foarte ciudate ca aspect sau ca nume. Care sunt aceste feline și ce nume ciudate au aflăm imediat!

Originea pisicii sălbatice

Pisica este o specie complexă care cuprinde două tipuri sălbatice: pisica sălbatică europeană și pisica sălbatică africană. Pisica sălbatică europeană locuiește în pădurile din Europa și Caucaz , în timp ce pisica sălbatică africană populează peisajele semiaride și stepele din Africa, Peninsula Arabică, Asia Centrală, în vestul Indiei și vestul Chinei.

Specia de pisică sălbatică diferă prin modelul de pe blană, coadă și dimensiune: pisica sălbatică europeană are blana lungă și o coadă stufoasă, cu vârful rotunjit, iar pisica sălbatică africană este mai mică şi mai slabă cu dungi mai multe. Are blană scurtă de culoare gri nisip și o coadă înclinată.

Pisica sălbatică și ceilalți membri ai familiei de pisici au avut un strămoș comun, în urmă cu aproximativ 10-15 milioane de ani. Pisica sălbatică europeană a evoluat în timpul etapei Cromeriane în urmă cu aproximativ 866.000 până la 478.000 de ani.

Toate pisicile sunt carnivore. Există reprezentanți care trăiesc în colonii și vânează în grupuri, sau alte specii care preferă să fie singuri, sau doar în pereche.

Haideți să cunoaștem 7 specii de pisici sălbatice!

  1. Pisica lui Pallas

O putem întâlni în stepele din sud-estul Siberiei, Asiei Centrale, Mongoliei și Chinei. Corpul său este destul de mic, având o lungime de 60 cm și o greutate de 2-5 kg.

  1. Pisica cu picioare negre

Cea mai mică specie de felină din regiunea Africii de Sud și una dintre cele mai puțin studiate specii de carnivore africane are un aspect amuzant. Ai putea să o iei acasă să o dresezi, iar ochii săi să te emoționeze imediat.

  1. Râsul Canadian

De la depărtare și în întuneric ai putea să spui că este întruchiparea reală a lui Yeti. Asemănarea de care vă spun nu este deloc întâmplătoare, fiindcă această felină are corpul puțin mai ciudat. Se întâlnește în taigaua nord-americană și este cea mai apropiată rudă a râsului comun. Lungimea corpului său este de 86-117 cm, înălțimea de 60-65 cm, greutatea ajunge la 8-14 kg.

  1. Caracal

Ați citit bine! Nu vorbim despre municipiul din județul Olt, ci de o specie de pisica sălbatică. Este considerat un animal solitar, denumit și râsul african din cauza habitatului arid de arbuști în care trăiește, în zonele din Africa și Asia. Se poate destinge destul de ușor datorită pămătufurilor caracteristice de păr negru din vârful urechilor.

  1. Leopardul pătat

Dacă ajungeți în Himalaya, Asia de Sud-Est și China, puteți da nas în nas cu leopardul pătat. Specia numără undeva sub 10.000 indivizi maturi. Leopardul pătat este considerat legătura evolutivă între felinele mari și cele mici.

  1. Pisica Pampas

Ai putea să o confunzi foarte ușor cu o pisică domestică la cum arată. Specie mică de felină, ce se găsește pe pantele împădurite din Anzi, în Ecuador, Peru, Bolivia, în pădurile de la nord de Chile, Paraguay Chaco, în zonele deschise împădurite din centrul, vestul, nord-estul, și sudul Braziliei, Argentina și Uruguay, și în sudul Patagoniei. Este simpatică și poate avea o greutate între 4-8 kg.

  1. Pisica bengaleză

Această rasă a fost obținută în laborator din SUA începând cu 1963, prin încrucișarea pisicii domestice cu pisica leopard. Are corpul lung și solid și mușchi puternici.