Home » Life & Style » 7 rețete vegane simple și rapide. Sunt absolut delicioase și sunt ușor de pregătit

7 rețete vegane simple și rapide. Sunt absolut delicioase și sunt ușor de pregătit

Cojocaru Cristian / 09.02.2022, 15:29
7 rețete vegane simple și rapide. Sunt absolut delicioase și sunt ușor de pregătit

Indiferent de preferințele culinare, întotdeauna vor fi rețete care să le satisfacă poftele și celor mai pretențioși gurmanzi. Dacă ești vegan și ai rămas în pană de idei în ceea ce privește rețetele culinare, poți încerca una sau chiar toate dintre cele de mai jos. Desigur, aceste rețete sunt perfecte indiferent de gusturi, fiind unele pe care merită să le încerci măcar o dată în viață. Iată o listă de 7 rețete vegane ușor de gătit.

Rețete vegane pe care să le pui în practică

Ingrediente nenumărate care, amestecate în proporțiile potrivite te vor încânta încă de la prima gustare. Este imposibil ca măcar una dintre rețetele vegane de mai jos să nu te determine să vrei să o mai prepari cel puțin o dată după aceea. Iată câteva rețete vegane cu care îi poți surprinde pe cei dragi.

Enchiladas vegane cu fasole și cartofi

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mare;
  • 1 cartof russet mare;
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • sare;
  • piper negru proaspăt măcinat;
  • 1 ceapă galbena mică;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 jalapeño fără semințe;
  • 1 lingură pudră de chili;
  • 1 linguriță chimen;
  • praf de ardei roșu;
  • 1 linguriță boia;
  • 1/2 linguriță de oregano;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 700 grame roșii cuburi;
  • 400 grame de fasole neagră;
  • 8 tortilla de porumb sau făină de 20 cm;
  • 1 cană de brânză vegană.

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350º. Se aruncă cartofii în 1/4 de cană de ulei de măsline, 2 lingurițe de sare și câteva rânduri de piper negru. Distribuiți uniform pe o foaie de copt și prăjiți până se înmoaie, aproximativ 40 până la 50 de minute.

Într-o cratiță mare, încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Gătiți ceapa la foc moderat până devine translucidă, aproximativ 5 până la 7 minute. Adăugați usturoiul, jalapeño, pudra de chili, chimenul, ardeiul roșu zdrobit, boia de ardei, oregano, zahărul, sare și piper și gătiți, amestecând, timp de 1 minut. Se amestecă roșiile și se iau de pe foc. Amestecați într-un robot de bucătărie sau blender până la omogenizare. Se pune amestecul de roșii la încălzit și se fierbe timp de 20 de minute.

Într-un castron mare, combinați cartofii, fasolea și 1 cană de sos. Înfășurați tortilla într-un prosop de hârtie umed și încălziți-le într-un cuptor cu microunde până când sunt moi, aproximativ 1 minut.

Întindeți un strat subțire de sos pe fundul unui vas de sticlă de 20 x 33 cm. Aranjați tortilla pe o suprafață de lucru. Pune o lingură din amestecul de cartofi pe fiecare tortilla. Rulați tortilla și aliniați-le în tava de copt. Acoperiți uniform enchiladale cu sosul rămas, răspândindu-le. Stropiți blaturile enchiladas cu brânză vegană. Coaceți 15 până la 20 de minute, până când enchiladas sunt fierbinți și brânza este topită. Serviți cald cu smântână vegană, jalapeños, felii de lime și ceapă verde tocată.

Mic dejun vegan Burrito

Ingrediente:

  • o tortilla de făină de 20 cm;
  • 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin;
  • 1/2 ceapă medie;
  • 1/4 ardei verde;
  • 1 morcov mic;
  • 5 roșii cherry;
  • 85 grame tofu;
  • 1 cățel mare de usturoi;
  • sare de mare;
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Puneți o tigaie antiaderentă medie la foc mediu mare. Încălziți tortilla în tigaie timp de 30 de secunde, apoi lăsați-o deoparte. Se adaugă uleiul în tigaie, apoi se adaugă ceapa, ardeiul verde, morcovul și rosiile cherry și se călesc timp de 5 minute, sau până când legumele sunt moi și încep să se rumenească. Adăugați tofu și usturoiul și încălziți, aproximativ 2 minute. Asezonați generos cu sare de mare și piper proaspăt măcinat. Turnați amestecul de tofu în mijlocul tortillei și rulați într-un burrito.

Empanadas de cartofi dulci la cuptor și tempeh

Ingrediente:

  • 1 kilogram cartofi dulci;
  • 1 cană de făină universală;
  • 1/2 cană făină integrală;
  • 1/2 cană de mălai;
  • 1/4 linguriță sare;
  • 2 linguri ulei de cocos, la temperatura camerei.

Ingrediente umplutură:

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • 1 ceapă mică;
  • 225 grame tempeh;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 lingură de semințe de chimen;
  • 1 cană piure de roșii;
  • 2 linguri apă;
  • 1 lingură sos adobo;
  • 1 linguriță oregano;
  • Sare;
  • Avocado Chimichurri pentru servire.

Mod de preparare:

Tapetați fundul cuptorului cu o folie de aluminiu și preîncălziți la 350°. Înțepați cartofii dulci peste tot cu o furculiță și prăjiți direct pe grătarul cuptorului timp de aproximativ 1 oră, până se înmoaie. Se lasă să se răcească puțin. Răzuiți carnea într-un castron și zdrobiți bine cu o furculiță.

Într-un castron mediu, amestecați ambele tipuri de făină cu mălaiul și sarea. Într-un mixer cu suport prevăzut cu paletă, faceți 1,5 căni de piure de cartofi dulci cu ulei de cocos până la omogenizare. Bateți treptat ingredientele uscate până se formează un aluat omogen.

Răzuiți aluatul pe o suprafață de lucru și adunați-o într-o bilă. Împărțiți în jumătate și realizați foi de aproximativ 15 cm. Înveliți în plastic și dați la frigider pentru 1 oră.

Mod de preparare al umpluturii

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline. Adăugați ceapa și gătiți la foc moderat, amestecând din când în când, până abia începe să se rumenească, aproximativ 7 minute. Adăugați tempeh, usturoiul și semințele de chimen și gătiți, amestecând timp de 3 până la 5 minute. Se amestecă piureul de roșii, apa, sosul adobo și oregano și se fierbe timp de 2 minute. Se condimentează cu sare și se lasă umplutura să se răcească complet.

Preîncălziți cuptorul la 350° și tapetați 2 foi mari de copt. Pe o suprafață ușor făinată, lucrând cu câte o foaie, întindeți aluatul. Folosind un tăietor rotund. Umeziți marginile cu apă și puneți câte 2 linguri de umplutură pe o jumătate din fiecare. Îndoiți aluatul pentru a forma o semilună. Apăsați marginile pentru a sigila și a plia. Transferați empanadas pe foile de copt pregătite. Coaceți empanadas pentru aproximativ 25 de minute, până se rumenesc. Se servește cald, cu avocado.

Burgeri vegetarieni dublu Drive-Thru

Ingrediente sos:

  • 170 grame tofu;
  • 3 linguri de ketchup;
  • 1 lingură de muștar;
  • 1 linguriță de agave;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 2 linguri de suc de murături;
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat;
  • sare.

Ingrediente burgeri:

  • 5 linguri ulei de canola;
  • 1 ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 1 cană de orez brun;
  • 400 grame de linte fiartă;
  • 1 cană nuci prăjite;
  • 1/2 cană făină universală;
  • 1 linguriță busuioc uscat;
  • 4 chifle de hamburger plus 4 chifle prăjite;
  • Felii de roșii, salată verde și ceapă roșie feliată subțire, pentru topping.

Mod de preparare pentru sos:

Într-un blender, pasați tofu cu ketchup, muștar, agave și usturoi până la omogenizare. Transferați sosul într-un castron și adăugați sucul de murături. Se asezonează cu sare și se dă la frigider.

Mod de preparare pentru burgeri:

Într-o tigaie mare antiaderență, încălziți 2 linguri de ulei. Adăugați ceapa și gătiți la foc moderat până se rumenește ușor, 6 minute. Adăugați usturoiul și gătiți până se înmoaie, 2 minute. Răzuiți ceapa și usturoiul într-un robot de bucătărie. Adăugați orezul, lintea, nucile, făina și busuiocul uscat și amestecați. Folosind mâinile ușor unse cu ulei, realizați bugerii.

Ștergeți tigaia și încălziți 1,5 lingurițe de ulei în ea. Aranjați 4 chifteluțe de burger în tigaie și gătiți la foc moderat până se rumenesc pe fund, aproximativ 5 minute. Întoarceți chiftelele și continuați să gătiți până când se rumenesc și se încălzesc, aproximativ 5 minute mai mult. Transferați chiftelele pe o suprafață de lucru. Repetați cu uleiul rămas și chiftelele de burger. Întindeți sosul pe chifle și deasupra burgerilor.

rețete vegane
Galuste cu varza si nuci de pin

Găluște cu varză și nuci de pin

Ingrediente:

  • 1,5 căni varză tocată mare;
  • 2 cepe;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1/4 cană nuci de pin;
  • 1 linguriță sare;
  • 1/4 linguriță piper alb proaspăt măcinat;
  • 300 grame gyoza;
  • amidon de porumb;
  • sos de soia.

Mod de preparare:

Pe o suprafață de lucru, combinați varza, usturoiul și nucile de pin și tocați-le mărunt pe toate împreună. Transferați amestecul într-un bol și asezonați cu sare și piper alb. Frământați ușor amestecul pentru a se ofili verdeața. Întindeți gyoza pe o suprafață de lucru și ungeți marginile cu apă.

Puneți 2 lingurițe de umplutură în centrul fiecărui înveliș și pliați în jumătate. Apăsați ferm marginile pentru a sigila, presând orice buzunar de aer. Transferați găluștele într-o tavă de copt cu praf de amidon de porumb. Repetați cu gyoza rămase și umplutura. Într-o oală cu apă clocotită cu sare, fierbeți găluștele până când sunt fragede și translucide, aproximativ 3 minute. Alternativ, aburiți găluștele pe un grătar așezat pe o tigaie peste apă clocotită. Servește găluștele fierbinți cu sos de soia.

Toast franțuzesc vegan

Ingrediente:

  • 1 cană cremă de migdale;
  • 1/2 cană făină universală;
  • 1/4 cană semințe de in măcinate;
  • 1/4 cană zahăr brun;
  • 1 linguriță extract pur de vanilie;
  • 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată;
  • 1/8 linguriță sare;
  • 1 lingură sirop de arțar pur;
  • 3 linguri ulei vegetal;
  • șase felii groase de pâine;
  • banane feliate.

Mod de preparare:

Într-un castron mediu, bateți crema de migdale cu făina, inul măcinat, zahărul brun, vanilia, scorțișoara, sarea și 1 lingură de sirop de arțar până se formează un aluat gros. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 10 minute.

Într-o tigaie mare antiaderență, încălziți 1 lingură de ulei la foc moderat. Înmuiați 2 felii de pâine în aluat, acoperind ambele părți și lăsând o parte din excesul de aluat să se scurgă. Se adaugă în tigaie și se gătește, întorcându-se o dată, până când devine maro auriu, 5 până la 6 minute pe fiecare parte. Transferați pâinea prăjită pe un platou și păstrați-l la cald. Repetați cu restul de pâine, aluat și ulei. Serviți cu sirop de arțar și banane feliate.

Mămăligă la grătar și radicchio și oțet balsamic

Ingrediente:

  • 2 căni de apă;
  • 2 cani de lapte de soia;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 crenguță de rozmarin;
  • 1 crenguță de cimbru;
  • 1 cană mămăligă instant;
  • sare si piper proaspat macinat;
  • 1 cană oțet balsamic;
  • 2 capete medii de radicchio;
  • ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare:

Unge ușor o tavă pătrată de sticlă sau ceramică de 25 cm. Într-o cratiță medie, combinați apa, laptele de soia, usturoiul, rozmarinul și cimbru și se pun la fiert. Se ia de pe foc si se lasă la infuzat 10 minute.

Adăugați usturoiul, rozmarinul și cimbrul peste, și puneți amestecul la fiert. Adaugați treptat mămăliga și fierbeți la foc mic, amesteând des, până se îngroașă 10 minute. Asezonați cu sare și piper. Turnați mămăliga în tava de copt. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se acoperă și se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Între timp, într-o cratiță mică, fierbeți oțetul balsamic la foc moderat până când scade la 1/4 de cană, aproximativ 15 minute. Se lasă să se racească la temperatura camerei.

Aprindeți un grătar. Stropiți rondelele de radicchio cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Prăjiți la foc moderat până când se rumenesc ușor și se înmoaie, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Curățați grătarul cu o perie de sârmă.

Desfaceți cu grijă mămăliga și tăiați-o în 8 felii. Ungeți peste tot cu ulei de măsline. Mămăliga la grătar până se rumenește ușor pe fund 4 minute pe fiecare parte. Aranjați mămăliga și radicchio la grătar pe farfurii, stropiți cu oțet balsamic și ulei de măsline.