7 sate de o frumusețe ireală, care sunt destinații ideale pentru cei care vor să scape de agitația din orașe. FOTO

de:
03 02. 2022, 20:00

Dacă doriți să evadați din orașul aglomerat şi să respirați aer curat pentru câteva zile, ar fi bine să luați în considerare următoarele destinații turistice. Satele situate în diferite colțuri ale lumii reușesc să atragă milioane de turiști anual pentru peisajele unice și liniștea de care dau dovadă. Iată câteva destinații turistice unde puteți să vă relaxați pe deplin!

7 sate de o frumusețe ireală

Hallstatt, Austria

Hallstatt este o localitate din Austria. Este o stațiune turistică montană situată pe malul sudic al lacului Hallstättersee, fiind considerată de mulți, drept unul dintre cele mai pitorești orășele-port cu ieşire la lac lângă munte. În stațiune se pot practica atât sporturile de iarnă și zborul cu parapanta, cât și ski nautic sau surfing. Stațiunea este vizitată anual de peste 1 milion de turiști. Vârful sezonului turistic se situează în perioada mai-octombrie.

Simiane-la-Rotonde, Franta

Simiane-la-Rotonde este o comună franceză situată în departamentul Alpes-de-Haute-Provence, în regiunea Proventa-Alpi-Coasta de Azur. Simiane-la-Rotonde este situată la 630 m deasupra nivelului mării, în munții Vaucluse, în zona Alpes-de-Haute-Provence.

Marsaxlokk, Malta

Este un mic sat tradițional de pescari din regiunea de sud-est a Maltei. Are un port și este o atracție turistică cunoscută pentru priveliști, pescari și istorie.

Satul este, de asemenea, popular în rândul localnicilor și al turiștilor deopotrivă pentru plimbările sale în jurul coastei și portului, restaurantele sale, precum și pentru zonele sale de înot.

Aguas Calientes, Peru

Machupicchu sau Machupicchu Pueblo, cunoscut și sub numele de Aguas Calientes este o locație din Peru situată în regiunea Cusco, provincia Urubamba.

Este cel mai apropiat punct de acces la situl istoric Machu Picchu, care se află la 6 kilometri distanță sau la aproximativ 1,5 ore de mers pe jos. Există multe hoteluri și restaurante pentru turiști, precum și băi naturale fierbinți care au dat orașului numele colocvial spaniol.

Uçhisar, Turcia

Uçhisar este o aşezare din Cappadocia, în provincia Nevşehir, Turcia. Uçhisar, care este situat la marginea Parcului Național Göreme, este dominat de un munte-castel de 60 de metri înălțime, care este vizibil pe o distanță mare și are forma unui turn mare cilindric. Acest masiv este străbătut de numeroase pasaje și încăperi subterane, care acum sunt în mare parte blocate.

În apropierea orașului se află așa-numita „Valea Porumbeilor”, sau Valea Porumbeilor. De-a lungul anilor, mulţi porumbei au sculptat pe stâncile văii. Acestea sunt structuri cu suprafețe frontale mari. Înăuntru, există multe adăposturi în care păsările să se adăpostească. Excrementele din cuiburile acestor porumbei a fost folosit, în principal, ca gunoi de grajd.

Majoritatea populației din Uçhisar trăiește astăzi din agricultură, dar turismul joacă un rol din ce în ce mai important. În special, francezii și turcii care se întorc din Franța au început să transforme casele pictate din stâncă în adăposturi turistice.

Cua Van, Vietnam

Golful Ha Long este renumit în întreaga lume pentru frumusețea sa naturală, majoritatea turiștilor călătoresc peste oceane și continente până în Vietnam din acest motiv. Dacă sunteți în căutarea unei interacțiuni culturale, totuși nu puteți obține mai bine decât comunitatea de sate de pescari de acolo.

Dintre cele patru sate din Golful Ha Long, satul Cua Van este cea mai mare atracție turistică. Situat într-un golf liniștit înconjurat de munți, la 20 km de debarcaderul pentru bărci turistice, satul Cua Van este un paradis liniștit pentru călătorii care doresc să experimenteze viața autentică a localnicilor. Un alt motiv pentru a face o vizită în sat este că acesta găzduiește și un ecosistem marin.

Oia, Grecia

Oia este un sat pitoresc de la marginea de nord-vest a insulei Santorini din Ciclade. Se întinde pe aproape doi kilometri de-a lungul părţii de nord a calderei care formează insula Santorini, la o înălțime între 70 și 100 de metri deasupra nivelului mării.

În punctul culminant al Oiei se află castelul în ruine care a fost sediul familiei Argyri și servește drept punct de belvedere cu o vedere completă de 360 ​​de grade. Se mai numește și Fort Londsa. Una dintre cele mai recunoscute clădiri din oraș este o veche moară de vânt, care apare adesea pe cărți poștale.