Home » Life & Style » 7 trucuri și sfaturi pentru ca florile din vază să reziste cât mai mult timp. Cum se păstrează corect

7 trucuri și sfaturi pentru ca florile din vază să reziste cât mai mult timp. Cum se păstrează corect

Voicu Costin / 07.03.2022, 08:20
7 trucuri și sfaturi pentru ca florile din vază să reziste cât mai mult timp. Cum se păstrează corect

Pentru o notă de prospețime și culoare în casa noastră decorăm spațiul cu flori. Diferite tipuri, care mai de care mai bogate, mai parfumate sau mai colorate, florile oferă viață oricărei încăperi. Când vine vorba de primirea unor flori, femeile vor să se bucure de ele pentru o perioadă cât mai lungă de timp.  Aceste trucuri vă vor ajuta să descoperiți cum să aveți flori frumoase, proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp!

7 trucuri și sfaturi pentru ca florile din vază să reziste

1. Ține florile în frigider – Trucuri pentru florile din vază

În primul rând, ai grijă să pui florile în apă fără ambalaj, dar și fără alte fundițe sau accesorii care le țin strânse. Pare ciudat la prima vedere, dar acest truc chiar reușește să mențină florile proaspete pentru o perioadă lungă de timp. Nu este neapărat nevoie puse în frigider, ele pot fi ținute și într-un mediu mai rece, mai ales în perioadele friguroase. Ține florile în frigider pentru cel puțin 6 ore înainte de a le pune în apă. În acest fel, vei reuși să le ții cel puțin de două ori mai mult timp în vază.

2. Vasul în care ții florile să fie curat

Multe persoane neglijează acest aspect și pun florile într-o vază ce nu a fost folosită de mult. Ei bine, acest lucru poate să dăuneze atunci când vine vorba de viața îndelungată a florilor proaspete. Înainte de a pune florile într-o vază, spăl-o cu apă călduță și detergent. În acest fel, praful și bacteriile vor fi îndepărtate, iar florile tale se vor bucura de apă proaspătă.

3. Taie codițele florilor

Chiar dacă florăriile taie cozile lungi ale florilor, codițele acestora mai pot fi tăiate încă o dată de către voi. Taie din cozi aproximativ 2 cm și încearcă să fie la un unghi de 45 de grade. Încercați să evitați să rupeți cozile de flori pentru că poate afecta capacitatea de a se hidrata.

4. Schimbă apa din vas pentru ca florile din vază să reziste mai mult

Pentru a menține florile proaspete cât mai mult timp, schimbă apa din vas în fiecare zi. Chiar și tulpinile florilor le puteți spăla cu apă rece, mai ales că pe ea se depun anumite microorganisme.

5. Alege florile galbene

Dacă vrei să te bucuri de florile proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp, alege florile galbene. Acestea sunt mai rezistente și te sfătuim să le alegi atunci când vine vorba de un cadou pentru o persoană dragă. În acest fel și această persoană se va bucura mai mult timp de prospețimea și frumusețea florilor.

6. Narcisele și zambilele au nevoie de un tratament special

Pentru narcise și zambile, a căror tijă secretă un lichid lipicios este necesară introducerea pentru câteva secunde a codiţei în apă clocotită, înainte de a le pune în vază.

7. Diferiți agenți alimentari vor prelungi viața florilor

Zahărul este indicat pentru prelungirea vieții trandafirilor, garoafelor și crizantemelor. Pune 100 grame zahăr la 1 litru de apă. Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau câteva picături de oțet vor păstra apa proaspătă mai mult timp. Florile țin mai mult dacă adaugi în apă câteva picături de acid boric (concentrație 10%) sau un pic de aspirină (o jumătate de pastilă la 3 l de apă).