Home » Utile » Aspirină pentru flori și legume. Cum să o folosești în grădină și la ce ajută de fapt

Aspirină pentru flori și legume. Cum să o folosești în grădină și la ce ajută de fapt

Voicu Costin / 23.01.2022, 07:22
Aspirină pentru flori și legume. Cum să o folosești în grădină și la ce ajută de fapt

Câteva trucuri pot ajuta agricultorii să obțină recolte mai bogate în ceea ce privește partea legumicolă. Pastilele de aspirina pot ajuta florile și legumele. Cum poți folosi aspirina în grădină și la ce ajută de fapt vom afla în articolul următor! O serie de informații și recomandări prețioase în materialul următor!

Aspirina, medicamentul minune pentru flori

Medicamentul pe baza de acid acetilsalicilic mai este denumit și în termini comuni aspirină. Această pastilă pe care oamenii o folosesc adesea pentru a scăpa de o durere mai acută, gospodarii o utilizează pentru a ajuta florile și legumele.

Descoperirea a fost făcută în urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island. Studiile arată că aspirina reușește să ajute la o dezvoltare mai bună și la o producție mai mare.

Chiar și cercetătorii din SUA au făcut un studiu recent care au demonstrat că aspirina are beneficii importante asupra plantelor  în perioadele în care trec prin stres.

S-a observat că medicamentul are influență majoră în tratarea diferitelor boli, cum ar fi fuzarioză și vertilicioza (boli fungice). Nu doar că tratează, dar reduce și răspândirea bolilor. Incidența bolilor scade cu procente de la 47 % până la aproape 95%, în funcție de cultura pe care este folosită. După folosirea aspirinei, plantele capătă o imunitate crescută, plus că devin și mai rezistente.

Metode de folosire a aspirinei

În funcție de suprafața pe care vrei să o stropeşti cu acest medicament, vei folosi o cantitate mai mare sau mai mică de apă. Pentru o pastilă de aspirină sunt necesari trei litri de apă. Chiar dacă nu mai sunt în termen, pastilele pot fi folosite și vor avea același efect.

Apa de la robinet sau apa distilată pot fi folosite în producerea substanței folositoare pentru flori. Unii horticultori preferă această ultimă variantă, considerând că este mai eficientă decât apa de la robinet.

După dizolvarea în totalitate a pastilei, lichidul poate fi pus într-un pulverizator și stropite plantele ori o puteți pune direct la rădăcină. Poți folosi metoda doar în perioada când plantele sunt în creștere și nu foarte des. Recomandarea specialiștilor este să aplici o singură dată la trei săptămâni și doar dimineața pentru a fi bine absorbită și pentru a  nu afecta în vreun fel insectele, precum albinele.

Aspirina, un bun fertilizator

Medicamentul poate fi folosit cu rezultate excelente și ca fertilizator. Veți obține rezultate rapide atunci când observați că plantele întârzie în dezvoltare. Substanța benefică poate fi folosită atât pentru florile plantate în grădină cât și pentru cele din apartament aflate în ghivece. Plantele ce se află în exteriorul casei pot fi fertilizate în oricare perioada a anului, în timp ce pentru plantele de interior se va putea face doar în luna martie.

Specialiștii spun că pentru fertilizarea cu aspirină se va folosi o pastilă la 4 litri de apă. După ce s-a dizolvat bine în apă, soluția poate să fie pulverizată pe plante sau pusă la rădăcină. Se va repeta metoda o dată la 3-4 săptămâni și doar în fazele de dezvoltare ale plantelor. Pentru a avea succes deplin încercați să respectați sfaturile de mai sus, astfel veți vedea o schimbare majoră.