Home » Life & Style » Amendă de până la 750 de euro pentru această greșeală! Ce reguli noi apar pentru turiștii care merg la plajă, în Spania

Amendă de până la 750 de euro pentru această greșeală! Ce reguli noi apar pentru turiștii care merg la plajă, în Spania

Manolică Anca / 25.07.2022, 14:02
Amendă de până la 750 de euro pentru această greșeală! Ce reguli noi apar pentru turiștii care merg la plajă, în Spania

Autoritățile din Spania au impus noi reguli pe plajă! Ce nu mai au voie să facă turiștii de acum înainte. Amenda este de până la 750 de euro pentru cei care nu respectă aceste reguli! Iată ce trebuie să știi înainte de a merge la plajă în Peninsula Iberică.

Amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile pe plajele din Spania

Autorităţile spaniole vin cu noi reguli pentru turiştii care merg la plajă. Aceştia riscă amenzi de până la 750 de euro dacă nu renunță la obiceiul de a-și rezerva locul pe plajă. Până acum, ibericii obișnuiau să meargă la plajă cât de dimineață posibil, pentru a prinde un loc foarte aproape de apă.

Își instalau umbrela de soare și șezlongul și în acest fel își rezervau un loc foarte bun. După aceea însă, mulți dintre ei nu stăteau la plajă ci plecau prin oraș, lăsându-și obiectele acolo. Așadar, cei care vor continua să facă asta vor risca să rămână fără lucruri, ba mai mult să fie și amendați. Polițiștii care patrulează în zonele respective le vor confisca obiectele și îi vor amenda cu sume cuprinse între 300 și 750 de euro.

Plajă din Spania
Plajă din Spania

Ce alte reguli au mai fost impuse de autorități

De asemenea, o serie de alte reguli au fost impuse de autorităţi, pe plajele din Spania, prevăd ca, începând cu data de 8 iulie, turiştii să nu mai aibă voie să fumeze pe plaja din Barcelona. Regula se aplica deja în alte zone din Spania, cum ar fi Majorca.

Cei care aleg să facă plajă în Spania nu vor mai avea voie nici să folosească săpunul și șamponul în timp ce se scaldă în apele mării. Acest obicei este ilegal în Spania, din cauza efectelor nocive pe care le pot provoca produsele mediului, se arată într-un material de la Digi24.

O nouă regulă ce poate părea un pic ciudată a fost introdusă la Vigo, în Galicia. Potrivit acesreia, turiștii sunt amendați cu 750 de euro dacă urinează în mare. Nu se știe cu exactitate cum vor fi prinși aceștia, dar cert este că vor exista mai multe toalete pe plaje.

Totodată, pe unele plaje din Spania este interzis să se facă grătare, iar în San Sebastian, petrecăreții care se aventurează să înoate în mare după câteva pahare de alcool vor fi nevoiți să achite factura pentru propria salvare.

În multe zone din țară, precum Valencia, sau San Pedro de Pinaltar, este interzis dormitul sau campatul pe plajă, picnicul sau focul de tabără.

De asemenea, în Barcelona, Malaga și în Palma de Mallorca turiștii nu au voie să se plimbe prin oraș, nici pe promenadele de lângă plajă, în costume de baie, sau în pantalonii de plajă, fără tricou în cazul bărbaților.

Plajele din Spania sunt guvernate de fiecare regiune în parte, astfel încât se pot întâlni adesea reguli specifice.