Home » Când, unde, cum » 7 cele mai frumoase plaje din Spania. Locuri de vis pentru vacanța de vară

7 cele mai frumoase plaje din Spania. Locuri de vis pentru vacanța de vară

Alexandru Cazacu / 29.06.2022, 14:26
7 cele mai frumoase plaje din Spania. Locuri de vis pentru vacanța de vară

Plajele din Spania vin în toate formele și dimensiunile, de la cele din golfuri izolate, înconjurate de stânci și până la plaje largi și aglomerate, mărginite de o mulțime de restaurante. De-a lungul coastei spaniole poți găsi foarte multe de plaje tropicale cu nisip alb și fin. Haideți să vedem care sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Spania. Aceste locuri de vis sunt perfecte pentru o vacanță de vară minunată.

Cele mai frumoase plaje din Spania

Peninsula Iberică are două linii de coastă: una întinsă de-a lungul Oceanului Atlantic și una de-a lungul Mării Mediterane. În plus, plajele din Insulele Baleare, mai ales cele din Ibiza și Mallorca, dar și cele din Insulele Canare, sunt unele dintre cele mai bune din lume. În acest context, noi v-am pregătit o listă cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Spania. Iată care sunt acestea.

Plaja din Tossa de Mar, Costa Brava

Situată pe coasta Cataloniei, în nord-estul Spaniei, zona Costa Brava are multe plaje incredibil de frumoase, înconjurate de stânci înalte. În afară de plajele de-a dreptul minunate, aici poți vizita și o serie de obiective turistice, deoarece este o zonă plină de istorie și cultură.

Tossa de Mar este un oraș antic, la jumătatea distanței dintre Barcelona și granița cu Franța. Are o plajă frumoasă, cu nisip fin de culoare auriu închis.

Plaja Es Pujols, Formentera

Formentera este o insulă situată la doar 6 kilometri în sudul insulei Ibiza. Este mult mai frumoasă și mai liniștită decât Ibiza care, după cum bine știm, este alegerea petrecăreților. Plaja Es Pujols oferă nisipuri strălucitoare, iar culoarea apei mării este de vis.

Plaja este înconjurată de o alee mărginită de cafenele și restaurante, iar dincolo de plajă se află un orășel plin de viață.

Cele mai frumoase plaje din Spania – Playa del Ingles, Insulele Canare

Din lista cu cele mai frumoase plaje din Spania nu le putem exclude pe cele din Insulele Canare. Acestea aparțin Spaniei și sunt situate la aproape 95 de kilometri de coasta Africii, în Oceanul Atlantic. Cele două insule principale de aici sunt Tenerife și Gran Canaria.

Playa del Ingles, de pe Gran Canaria, are o lungime de aproximativ 11 kilometri și este plină de hoteluri și restaurante de lux. Plaja are nisip maro-auriu și o panta ușoară spre mare. Există multe cluburi pe plajă de unde poți închiria șezlonguri și umbrele.

Plaja din Bogatell, Barcelona

Barcelona este al doilea oraș ca mărime al Spaniei și se află chiar pe coasta Mediteranei. Plaja Bogatell se află la marginea orașului, însă este mult mai liniștită decât principala plajă, Barceloneta. Este o plajă artificială, fiind creată pentru Jocurile Olimpice din 1992, așa că este bine proiectată și curată. Din centrul Barcelonei și până la plajă faci cam 20 de minute cu trenul, iar aceasta este chiar vizavi de gară.

Cele mai frumoase plaje din Spania
Cele mai frumoase plaje din Spania. Locuri de vis pentru vacanța de vară

Cala Mesquida, Mallorca

Mallorca este cea mai mare si mai dezvoltata dintre Insulele Baleare. Cala Mesquida se află pe coasta de nord-est și abia începe să fie descoperită de către turiștii din toate colțurile lumii. Micul golf are o plajă cu nisip fin, iar aici poți închiria șezlonguri și umbrele. Cu toate acestea, există doar un restaurant și un stand de gustări.

Cele mai frumoase plaje din Spania – Plaja Los Atunes

Cu nisip alb și  și apă cristalină, plaja Los Atunes de pe Costa de la Luz este ideală pentru iubitorii de sporturi acvatice, fie că este vorba de kitesurfing, windsurfing sau surf. După câteva ore petrecute pe plajă la soare, poți oferi papilelor tale gustative șansa de a se bucura de gastronomia locală la unul dintre numeroasele restaurante și baruri.

Plaja Las Arenas

Una dintre cele mai faimoase plaje din Valencia, Las Arenas a fost binecuvântată cu un nisip auriu, fin și curat. Numită inițial „Playa de Levante” sau „Playa del Cabañal”, plaja a devenit mai târziu cunoscută sub numele de Las Arenas. Apa este calmă și puțin adâncă, ceea ce o face potrivită pentru înotătorii de toate vârstele. Promenada largă și aglomerată care trece de-a lungul plajei este plină de baruri și restaurante.