Home » Life & Style » Astrologie: Eclipsă de Lună în Săgetător – ‪26 mai 2021 (efect de Lună Plină). Cum să ne administrăm „doza de sinceritate” – știu că nu știu totul

Astrologie: Eclipsă de Lună în Săgetător – ‪26 mai 2021 (efect de Lună Plină). Cum să ne administrăm „doza de sinceritate” – știu că nu știu totul

Astrolog D. Mădă / 26.05.2021, 15:29
Astrologie: Eclipsă de Lună în Săgetător – ‪26 mai 2021 (efect de Lună Plină). Cum să ne administrăm „doza de sinceritate” – știu că nu știu totul

Dacă pe Pământ sărbătorim cu veselie și bucurie startul sezonului estival, în plan astral se dă startul unui nou sezon, cel al eclipselor. Prima are loc azi la 14:00 (ora României) și este o Eclipsă Totală de Lună în Săgetător (efect de Lună Plină), fiind urmată de o Eclipsă Solară Inelară pe 10.06.2021 în Gemeni (efect de Lună Nouă).

Eclipsă de Lună în Săgetător

Tehnic vorbind, o Eclipsă de Lună se produce în momentul în care Terra se poziționează între Soare și Lună, umbrindu-și astfel satelitul. Am putea spune că Terra este un fel de “musafir nepoftit” care intervine în dialogul cuplului celest, însă în realitate el creează un moment de respiro al conversației.

Interacțiunea lor ne reamintește de faptul că, din când în când este bine să luăm o scurtă pauză, să facem un pas înapoi și să vedem imaginea de ansamblu.

Eclipsă de Lună
Eclipsă de Lună

Eclipsa de Lună poate fi resimțită ca un rollercoaster emoțional,fiind implementate schimbări pe care înainte le evitam neștiind cum să le abordăm.

Pe prospectul acestui eveniment stă recomandat un remediu – “Pastila de sinceritate” însoțită de gândul: știu că nu știu totul. Cele două sunt în egală măsură utile și sănătoase atât la nivel personal, cât și în relația cu ceilalți.

Săgetătorul este un semn de foc mutabil, guvernat de planeta Jupiter, punând acum accentul pe propriile adevăruri, credințe, valori morale și principii de viață.

Ce e bine să facem în această perioadă

Este un moment bun de a observa modul în care definim ideea de schimbare și cum reacționăm în fața situațiilor când avem de introdus ceva nou în modul nostru de a gândi/fi sau a face lucrurile.

Ne putem uita atent la formele pe care le creăm în umbră, nu doar la culoarea șalului pe care Terra îl pune pe Lună. Dacă o luăm ca pe un joc de teatru cu umbre, putem să creionăm o poveste al cărei mesaj ne determină să ne gândim inevitabil la noi. Cât de mult din ceea ce fac acum mai vine din zona îmi doresc/simt să fac lucrurile astfel/ mă pasionează/ mă fascinează?

Energia Eclipsei de Lună ne poate ajuta să înțelegem că umbrele sunt forme trecătoare care își schimbă intensitatea în funcție de calitatea luminii la care sunt expuse. Acestea au nevoie de lumină pentru a fi create, însă când maestrul regizor poartă haine de Ego exacerbat, de ideologi sau credințe dogmatice ele ne preiau entuziasmul și ne țin în loc.

Varianta constructivă este de a identifica ce programe mentale “învechite” rulează în fundal și ne sug din seva creatoare.

Luna plină de acum este dacă vreți un moment de radiografie emoțională și mentală, de conștientizare a ultimelor 6 luni (moment când avea loc luna nouă în același semn).
Saturn/Zeul Timpului (reguli, structură, blocaje, maturitate) în Vărsător și-a început mersul retrograd (23.05.2021) ceea ce face din acest moment unul în care propria structură de viață să aibă nevoie de o redefinire sau reevaluare.

Dezvoltare personală
Dezvoltare personală

Efectele resimțite

Să (re)aducem magia (intuiția) = posibilul în modul cum ne proiectăm și construim propria viață, reconfigurând (acolo unde este cazul) planul sau traseul.

Soarele (eul nostru interior/ego) și Nodul Nord în Gemeni (Dharma) ne luminează și poartă pașii către drumuri aparent nebătătorite, încurajându-ne să spunem “de ce nu”, să devenim flexibili față de tot ceea ce credeam că nu poate fi făcut decât așa (Săgetător) sau că “nu exista o altă soluție decât varianta x”. La pol opus avem Luna și Nodul Sud (Karma) în Săgetător care ramân fideli și ne spun că doar drumul bătătorit este cel mai sigur.

Pentru a aduce în echilibru cele două energii, răspunsul la întrebarea “de ce nu” vs “drumul bătătorit” poate veni dintr-o zonă în care să acceptăm că nu deținem adevărul absolut, nici în relația cu noi înșine, nici cu mediul exterior; că avem dreptul să ne răzgândim (Gemeni); să adoptăm în timp un alt stil/fel de a fi și gândi (Gemeni) conștientizând că între interior – exterior există o multitudine de soluții și răspunsuri.

Să înțelegem că poate ce pare simplu la prima vedere are nevoie de mai multă înțelepciune și atenție, iar ce pare complicat, este de fapt simplu. Sunt doar o nuanță a vieții și depinde de fiecare în parte din ce colț al minții și sufletului le privește .

Deși este posibil să nu vedem încă luminița de la capătul tunelului,(Mercur în aspect tensionat cu Neptun) nu e cazul să ne pierdem cu firea, ci să facem un pas în spate, să observăm.

Jupiter proaspăt intrat în Pești (domiciliu) agită un pic apele momentului, povestindu-ne că este posibil să nu realizăm că pentru a fi cu adevărat original sau unic avem nevoie de versatilitate, să “comercializăm” și experiențe personale, că “nu tot ce zboară se mănâncă” pentru a ajunge la propria esență.

Eclipsă de lună în Săgetător. Vindecare
Eclipsă de lună în Săgetător. Vindecare

 

Plecând de la întrebarea “Ce este util și sănătos să eliberez pentru a-mi atinge obiectivele?”, vă invit să vă pregătiți să deschideți larg cartea sufletului. Fiecare are task-ul de a vedea ce adevăruri personale mai sunt de actualitate, și care merită eliminate sau înlocuite cu altele noi care să reflecte propria esența divină.

Să ne încălțăm cu pantofii corespunzători care ne pot purta pașii către noi destinații, prin care să simțim că trăim în armonie și conformitate cu propriul sine.