Home » Life & Style » Astrologie – Lună Plină în Scorpion 27.04.2021. Este timpul să spunem NU obiceiurilor și relațiilor care ne blochează evoluția

Astrologie – Lună Plină în Scorpion 27.04.2021. Este timpul să spunem NU obiceiurilor și relațiilor care ne blochează evoluția

Astrolog D. Mădă / 26.04.2021, 19:37
Astrologie – Lună Plină în Scorpion 27.04.2021. Este timpul să spunem NU obiceiurilor și relațiilor care ne blochează evoluția

Dansul cosmic oferit de acestă Lună Plină în Scorpion este un moment important în evoluția noastră atât la nivel personal (emoțional), cât și relațional. Reprezintă o etapă în care se pune accentul pe transformare și renaștere.

Lună Plină în Scorpion 27.04.2021

La o zi după efectul de lună plină Pluton, cel care guvernează Scorpionul (alături de Marte), își începe mersul aparent retrograd în Capricorn.

Energiile ne invită a ne scufunda adânc în interiorul nostru, să facem curățenie în propriul cufăr, păstrând acolo doar “zestrea” care știm deja că ne ajută să evoluăm, fie că vorbim despre relații, obiceiuri sau resurse de orice natură.

Lună Plină în Scorpion
Lună Plină în Scorpion

Deseori ajungem la un punct de cumpănă descris de două tabere: zumzetul orașului și foșnetul vieții din natură, și de dilema care le unește, și anume cum să beneficiezi de fiecare spre a-ți realiza misiunea?

Primul, poate fi o capcană frumoasă a unei rutine obositoare în cazul în care cultivăm doar îndepărtarea de propriile emoții, renunțarea cu ușurință la ocaziile de a explora, de a ieși din zona de confort, în favoarea alimentării obiceiurilor care ne țin în loc. Cealaltă situație, ne aduce în natură, într-un mediu – seva de putere și izvor de înțelepciune, dacă simțurile sunt deschise să le perceapă.

Puterea acestui semn amplifică latura noastră intuitivă, moment în care putem îmbrățișa aceste experimente sau revelații.

Trendul real este de a face parte din tabloul care ne inspiră și ne ajută să dăm sens fiecarei zile. Ca în orice moment de Lună Plină, indiferent de sezonul în care se produce, este bine să urmăm cărările inimii, dorința de viață, vitalitatea și plus-valoarea.

Lună plină în zodia Scorpion
Lună plină în zodia Scorpion

Cum ne influențează

Luna Plină de acum, 27.04.2021 , are ca temă arhetipală ”Instinctul de putere”. Spre deosebire de “Muma Pădurii”, care castigă luptele prin șiretlicuri meschine, ne acordăm o șansă reală în momentul în care ne încredem în propriile forțe, recăpătăm puterea de unde am cedat-o.

Eminescu descrie în basm ca atunci când Făt Frumos din Lacrimă a sorbit din apa cu putere, „un fel de foc nestins îi cutreieră cu fiori de răcoare toţi muşchii şi toate vinele lui cele slăbite.” Dincolo de fantezie, acest foc nestins îl simțim și noi în momentul în care suntem pe val, facem ceea ce ne pasionează (alături de cei care ne susțin cu adevărat), ne energizează în loc să ne secătuiască de putere.

Cum suntem atunci? Zâmbim lucrând, nu simțim nici timpul cum trece, de parcă totul ar fi durat câteva secunde. Și oricât de mult am fi investit în termeni de efort fizic, mental și/sau emoțional, simțim că avem de unde dărui tot mai mult, primind în acelasi timp recompense de energie sustenabile. Spre genul acesta de prezență ne îndreptăm.

Tot acest val transformator este resimțit în următoarele două saptamani, startul fiind dat sub clar de lună plină în scorpion. Intențiile setate cu 6 luni în urmă, prind un alt contur, mai bine definit.

Iar noi, asemeni pasărei Phoenix, avem șansa să ardem orice credință care ne pune limite, care ne face mici și insignifianți, și să ne remodelăm sistemul de valori, astfel încât să creștem „într-o lună cât alții într-un an” cum spun basmele.

Cu alte cuvinte, avem ocazia să facem curățenie atât în planul subconștient, cât și al trupului fizic debarasându-ne de energia negativă și toxică (frici, obsesii, manipulare, dorința de control), de gândurile pline de îndoială sau rezultat al iluziilor.

Luna plină activează axa Taur – Scorpion, cele doua semne fiind în opoziție: energia semnului Scorpion – care spune “Îmi doresc”, iar cea a Taurului – care spune “Eu Am”. Nu sunt rare cazurile când ne dorim să avem ceva ce vedem în exterior, fără să apreciem ce deținem deja, fără să ne gândim dacă acel stimul extern ni se potrivește cu adevărat. Armonia dintre “imi doresc” și “am”, este ca armonia dintre zumzetul societății în care trăim și relaxarea pe care o căutăm în natură.

Lună plină
Lună plină

Recomandări prețioase

Partea bună e ca puterea de înțelegere/intuiție este la noi (la fiecare în parte), și nu într-o cupă de apă miraculoasă.
Întrebari de tipul:

  • “Ce anume din ce am acum îmi mai dă putere?
  • “Ce este necesar să se schimbe în viața mea?”
  • “Ma gândesc sau vreau să anticipez mereu la ce urmează să fac/obțin în viitor?
  • “Sunt prizonierul propriilor frici, temeri, atașamente?”
  • “Cum anume obțin ce imi doresc? “Iar acest „îmi doresc” vine din aspirații proprii, sau doar este influențat de decizii sau iluzii externe, îmbrăcate în campanii de marketing inteligente ale epocii moderne?

Cum Scorpionul (luna) și Taurul (soarele) sunt semne fixe, pentru care atașamentele au radacini solide (renunțând foarte greu la propriile idei, principii, valori), perioada de acum ne ajută să deprindem și arta echilibrului (compromisului). Să folosim ce avem (taur), și să lucrăm pentru ce ne dorim (scorpion), în raport cu emoțiile și valorile noastre.

Vocile pline de critică și reproș ne fac să pierdem ușor din energie, drum sigur de a ramane blocați în rutina obiceiurilor neproductive.

“Cea mai frumoasă victorie este victoria asupra ta însuți.” – Friedrich Von Logau

Uranus în Taur este cel care anima dansul cosmic punând accentul pe schimbare. Deși modul în care operează această energie uraniană este plină de imprevizibil și neprevăzut, este important să ne păstram încrederea și puterea de a ne elibera de vechile ideologi și limitări.

Din categoria „Da, se poate”, putem lua în considerare a avea compasiune de sine, înțelegând că fiecare zi este un moment de învățare, a ne adapta orarul pentru a include momente în care lucrăm intens, cu pauze bine meritate, dar egal și momente în care ne bucurăm intens.

Acestă lună plină ne ajută să înțelegem că “nimic nu se pierde, nimic nu se castigă, ci totul se transformă”, iar în completare Bernie Ashman (astrolog) afirmă: “Cheia către obținerea puterii personale constă în recunoașterea propriilor slabiciuni și încrederea în punctele tale forte.” (Scorpion).