Home » Life & Style » Astrologie ~ Planeta Neptun de la știință și mitologie la astrologie. Neptun retrograd în Pești până pe 28.11.2020

Astrologie ~ Planeta Neptun de la știință și mitologie la astrologie. Neptun retrograd în Pești până pe 28.11.2020

Astrolog D. Mădă / 19.11.2020, 13:08
Astrologie ~ Planeta Neptun de la știință și mitologie la astrologie. Neptun retrograd în Pești până pe 28.11.2020
Neptun, o planetă gigant, albastru captivant (culoare care a inspirat numele prin asociere cu zeul mărilor) este descrisă de NASA ca fiind „întunecată, rece, străbătută de vânturi supersonice, a opta și cea mai îndepărtată planetă din sistemul nostru solar”. Se pare că, este singura planetă pe care nu o putem repera cu ochiul liber și prima care a fost indicată de matematicieni înainte ca existența ei să fie dovedită.

Când a fost descoperită planeta Neptun

Descoperită în 1846, abia în 2011 a completat un ciclu în jurul Soarelui, având nevoie de 165 de ani pământeni pentru acest lucru. O zi neptuniană durează aproximativ 16 ore. De multe ori ne plângem că nu ne ajunge timpul într-o zi să facem toate câte ne-am propus, când de fapt este sănătos să fim blânzi cu noi, fermi cu planurile noastre, să facem cât ne stă în puteri și să fim recunoscători că nu avem parte de zile neptuniene.
Planeta Neptun a fost descoperită în 1846
Planeta Neptun a fost descoperită în 1846
Au fost identificate 14 Luni care orbitează gigantul de gheață, toate primind denumiri de nimfe și zeități ale apelor inspirate din mitologia Greacă. Are câteva inele, dar nu la fel de vizibile sau celebre ca cele ale lui Saturn. Iar ca o curiozitate a galaxiei noastre, uneori Pluto (mulțumită orbitei sale eliptice) ajunge mai aproape de Pământ și de Soare decât reușește Neptun.
Dacă Neptun ar fi fost o persoană, nu cred că ar fi fost atât de rece și distant precum e poziționată planeta. Și nici temperamental și mânios precum era zeul romanilor. Eu mi-aș imagina o persoană activă, puternică precum vântul, cu un „je ne sais quoi” aproape mistic, și de un calm și profunzime care inspiră.
Compozitorul britanic Gustav Holst, fascinat de astrologie a creat între 1914-1915 o lucrare aparte, inițial intitulată „7 Piese pentru Orchestra Mare”, ulterior cunoscută drept „Planetele, Op. 32”. Intenția sa era de a reda prin muzică emoții și idei asociate mai degrabă influenței pe care planetele o au asupra psihicului uman, decât bine cunoscutele legende mitologice.
Fiecare lucru în Univers își are propriul sunet, și astfel își produce propria melodie. Tehnologia de astăzi, și călătoriile exploratoare ale sateliților precum Voyager, permit să ne facem o idee de cum sună planetele. Spre exemplu, Neptun mă duce cu gândul la infinitul oceanului sau la calmul căutat în sesiunile de meditație, iar titlul „Neptun = planetă Mistică” ales de Holst mi se pare tare potrivit.

Mitologie

Întorcând filele timpului, și citind despre credințele și obiceiurile oamenilor din diverse perioade, ajungem și la Neptun, zeul Roman al mărilor și oceanelor, fratele lui Pluto (zeul infernului) și Jupiter (conducătorul zeilor și patronul vânturilor și furtunilor). Echivalentul în mitologia Greacă este atribuit lui Poseidon și, de cele mai multe ori, este înfățișat cu barbă lungă, deținând un trident (azi simbol al planetei) sau având delfini sau alte creaturi ale mării în preajmă.
În mitologie, Neptun este zeul mărilor și oceanelor
În mitologie, Neptun este zeul mărilor și oceanelor
În Imperiul Roman inițial Fortunus deținea rolul de zeu al mărilor, dar odată cu familiarizarea legendelor din cultura greacă, romanii l-au adoptat pe Neptun. Unele legende spun chiar că este creatorul calului, de multe ori în artă fiind reprezentat străbătând marea într-un car tras de un cal.
Temperamentul său aprins, era un motiv în plus pentru care romanii îl considerau și zeul cutremurilor, pe vremea aceea existând credința că acestea sunt produse în mare. Imagine opusă a caracteristicilor din astrologie: compasiune, bunătate, visare, misticism, intuiție, profunzime și dezvoltare spirituală.
În Odiseea lui Homer, Neptun este cel care contribue la întârzierea întoarcerii lui Odiseu din Războiul Troian, provocând naufragiul navei sale. Legendele despre acest război prezintă susținerea pe care zeul o oferea grecilor, de multe făcându-și apariția (cu toate că deghizat) pentru a ridica moralul soldaților.
Triton era fiul său cel mai celebru (în astronomie fiind cel mai cunoscut satelit al planetei), dar aparent și Pegasus, Atlas și chiar eroul Tezeu, ar face parte din mulțimea de copii pe care-i avea din diverse relații.
Dar lăsând aventurile eroilor și zeilor antici și pentru alte lecturi, vă invit acum la o incursiune din punct de vedere astral a planetei Neptun.

Astrologie

Neptun în Pești Retrograd 23.06.2020 ~ 28.11.2020
Neptun este unul dintre stăpânii zodiei Pești (alături de Jupiter), fiind cel care ne povestește ce înseamnă iubirea necondiționată.
Cuvinte cheie: imaginație, vis, iluzie, compasiune, mister, spirit, intuiție, aspirație, idealism, misticism, vrajă, dependență, izolare și credință.
Neptun în semnul Pești și-a început mișcarea retrogradă în data de 23.06.2020 unde timp de  5 luni vechile tipare și granițe au putut fi dizolvate, proces încă posibil până la finele lunii.De altfel, până pe 28.11.2020 posibil să ne confruntăm simultan cu deziluzia și modul în care au stat lucrurile practic.
“Divinul se va manifesta în toată gloria Sa celui care poate iubi fără condiție. Acela care poate iubi dincolo de judecată, acela care poate iubi pur, poate ajunge la Sursa Existenței. Aceasta este Calea iubirii”. ~ Sri Vasudeva
În urma acestui tranzit se curată tot ce am crezut noi că înseamnă familiar.
Este un interval de timp în care mesajul Universului vine prin capacitatea noastră de a transcende granițele siguranței oferite doar de partea materială (dorințe), prin a ne “abandona” necunoscutului, Voinței Divine, “Faca-se Voia Ta Doamne”, precum în Cer așa și pe Pământ”.
În astrologie, Neptun este unul dintre stăpânii zodiei Pești
În astrologie, Neptun este unul dintre stăpânii zodiei Pești
Neptun Retrograd în Pești este darnic, și oferă a doua șansă pentru a găsi noi modalități de materializare a resurselor descoperite pe tărâmul imaginar. Asta nu presupune să aplici aceleași metode ca până acum, care chiar s-au dovedit descurajatoare. Cheia stă în noi valențe, care înseamnă mai mult decât a face planuri și strategii; planul cel mai bun este cel când stăm de vorbă cu Dumnezeu și înțelegem că în fiecare dintre noi există o parte din EL. În egală măsură avem ocazia de a ne elibera de iluziile trecutului, în timp ce ne lăsăm inspirația/intuiția să prindă voce prin imaginația proprie (creativitate).
Pe această cale vă invit la un joc artistic cu ceva mindfulness în proces. Ascultă melodia compusă de Holst atribuită planetei Neptun.
În timpul acesta desenează pe o foaie planeta, la o intensitate de albastru pe cât îți permite pigmentul creionului folosit. Pe măsură ce gândurile îți sunt acoperite de acordurile muzicii, iar culorile de pe hârtie încep să prindă formă notează cuvinte sau metafore care răspund următoarelor întrebări:
• Cum pot să descriu intuiția mea, așa cum o recunosc azi?
• Ce anume îmi este specific la nivel de creativitate?
• Care sunt metaforele care îmi fac sufletul să vibreze de bucurie, speranță, încredere și chiar determinare?
• Elemente din visurile mele cele mai dragi / profunde / arzătoare sunt…
În câteva minute vei realiza că ai o imagine vizuală a unor gânduri din care poți extrage resurse și/sau obiective precise, în funcție de ce îți propui să prioritizezi în următoarea perioadă.
Hai…când a fost ultima oară când ai lăsat liber copilul tău interior? Știi, arta chiar și sub această formă simplă face mult bine, mai ales în vremurile pe care le trăim.
Neptun Retrograd în Pești îi susține benefic pe cei din semnele Rac, Scorpion și Pești, oferindu-le nativilor surse mari de inspirație și imaginație în explorarea creativă, dar asta nu înseamnă că dacă faci parte din alt semn zodiacal nu ai de ce să depui un efort.