Home » Life & Style » Astrologie, tarot și gândul zilei – 03 August 2021

Astrologie, tarot și gândul zilei – 03 August 2021

Astrolog D. Mădă / 03.08.2021, 09:10
Astrologie, tarot și gândul zilei – 03 August 2021

Mesajul cărților de tarot pentru ziua de azi vine de la 3 de Bâte și 10 de Bâte inversat. Cardul 3 de Bâte simbolizează încredere și perspectivă, idei cristalizate, având ca și corespondent din astrologie planeta Mercur în Leu. Cardul 10 de Bâte simbolizează senzația de blocare, suprasolicitare, limitare, având ca și corespondent din astrologie planeta Saturn.

Mesajul cărților de tarot pentru 3 August 2021

Din 28 Iulie, Mercur și-a început călătoria în semnul expresiv și extrovertit al Leului, părăsindu-l în 12 August 2021. Predecesorul său, Rac, ne-a învățat cum să coboram mintea în suflet, să acordăm mai multă atenție propriilor emoții, sentimente și trăiri – să vorbim de la suflet la suflet.

Acum dinamica s-a schimbat, iar prin energia Leului propriile gânduri și idei stralucesc în lumina Soarelui.

3 de Bâte în tarot ne vorbește despre perspectivă și progres, iar ziua de azi poate deveni una constructivă dacă reflectam la modul în care am reușit să ne evidențiem propriile obiective până acum.

Cărți de tarot. 10 de Bâte inversat
Cărți de tarot. 10 de Bâte inversat

Dacă întâmpinăm anumite blocaje(10 de Bâte întors) sau limitări din punct de vedere al comunicării sau propriile idei/obiective nu sunt primite cu brațele deschise sau apreciate de către ceilalți este util să facem un pas în spate, să privim obiectiv și realist la cuprinsul și structura lor; reflectă ele propria creativitate/originalitate care îi poate pune în valoare și pe ceilalți sau este vorba doar despre interesul personal; le putem duce la următorul nivel în formula actuală?

Astrologie, semnificații

Azi, Mercur are o întâlnire “HOT” cu imprevizibilul și nonconformistul Uranus în Taur împingându-ne la masa tratativelor, având acum oportunitatea de a descoperi soluții noi la probleme vechi, însă dintr-o zonă de flexibilitate/compromis; succesul poate veni dacă privim totul dintr-o poziție neutră – a observatorului și nu a propriului ego.

Al doilea punct pe agenda de zi este reprezentat de faptul că Mercur (comunicare, gândire) și Soarele (eul interior/ego) în Leu se află în opoziție cu Marele Învățător Saturn (reguli, principi, limite, timp, maturitate) în Vărsător și în trigon cu Kiron (vindecătorul rănit) în Berbec aflat în mers retrograd.

Astrologie, tarot și gândul zilei - 03 August 2021
Astrologie

Acestă întâlnire are ca laitmotiv modul în care cuvintele/ideile pot vindeca sau distruge.

Rumi spunea că “rana este locul prin care intră lumina” motiv pentru care acestă conexiune astrală ne poate susține benefic dacă alegem să lucrăm conștient cu noi înșine. Putem descoperi acum mult mai ușor anumite răni care au legătură cu Eul nostru interior sau anumite tipare comportamentale ascunse în latura noastră subconștientă . Este înălțător să fim blânzi cu sufletul nostru, să dăm dovadă de compasiune, să îmbrățișăm arta iertării față de noi înșine și ceilalți.

Cărți de tarot. 3 de Bâte
Cărți de tarot. 3 de Bâte

Zone (posibil) vizate de 3 de Bâte împreună cu 10 de Bâte inversat : reconfigurarea de traseu (afacere, hobby), depășirea unor situații care deveniseră apăsătoare, eliberarea dintr-o conjunctură care ne ține pe loc.

Gândul zilei – 3 August 2021

Gândul zilei – “„Dacă umanitatea ta este moartă, ai nevoie de multă moralitate. Dacă umanitatea ta este vie și debordantă, vei face în mod natural tot ce este mai bine pentru tine și pentru toți cei din jur.” – Sadhguru

Vibrația zilei 3 – schimb de păreri, noi interese, viața socială pe primul loc, cursuri, expansiune, lipsă de focus, împrăștiere

3 din punct de vedere astral este guvernat de către Jupiter, iar zodiile corespondente sunt Săgetător și Gemeni

  • Element – Aer
  • Culoare – Bleu
  • Piatră – Safir, Turcoaz