Home » Life & Style » Averea lui Donald Trump, după cei 4 ani petrecuți la Casa Albă. Cu ce sumă uluitoare a scăzut și ce ar putea să se întâmple cu afacerile lui

Averea lui Donald Trump, după cei 4 ani petrecuți la Casa Albă. Cu ce sumă uluitoare a scăzut și ce ar putea să se întâmple cu afacerile lui

Alexandru Cazacu / 18.03.2021, 16:24
Averea lui Donald Trump, după cei 4 ani petrecuți la Casa Albă. Cu ce sumă uluitoare a scăzut și ce ar putea să se întâmple cu afacerile lui

Când a ajuns la Casa Albă, fostul președinte Donald Trump a lăsat în urmă un imperiu clădit pe parcursul a zeci de ani. Cu toate acestea, se pare că după patru în funcția de președinte al Statelor Unite, averea lui Donald Trump a scăzut considerabil.

Averea lui Donald Trump, după cei 4 ani petrecuți la Casa Albă

Potrivit Bloomberg Billionaires  Index, averea fostului lider de la Casa Albă Donald Trump a scăzut de la 3 miliarde de dolari la 2,3 miliarde de dolari. În timpul mandatului, Donald Trump a promis că va face pandemia de coronavirus să dispară, însă aceasta i-a răvășit compania. Ba chiar mai mult de atât, manifestările violente de la finalul mandatului său ca președinte al Statelor Unite i-ai deteriorat și brandul, scrie Ziarul Financiar.

Bloomberg a analizat unele documente și a realizat mai multe interviuri cu foști executivi și analiști din industrie, scoțând la iveală cât de nesigură este situația pentru fostul președinte american și pentru compania sa.

Averea lui Donald Trump a scăzut

Ca și în cazul altor domenii, pandemia de coronavirus a afectat foarte mult și piața clădirilor de birouri și în cea a facilităților turistice, acestea fiind extrem de importante în imperiul clădit de fostul președinte american, Donald Trump.

Mai mult de atât, evenimentele petrecute la sfârșitul mandatului său au afectat și relația fostului președinte cu brokerii de credite și cu creditorii. În următorii patru ani, credite în valoare de cel puțin 590 de milioane de dolari ajung la scadenţă, iar peste jumătate din această sumă este garantată personal de Donald Trump. În luna ianuarie, un expert în relații publice, Eric Schiffer, declara că este posibil ca afacerile lui Trump să nu își mai revină niciodată la nivelul de dinainte să preia mandatul de președinte.

Averea lui Donald Trump a scăzut
Averea lui Donald Trump a scăzut

O revenire economică ar putea majora valoarea proprietăților lui Donald Trump

Cu toate acestea, o posibilă revenire economică după pandemie ar putea să ducă la o creștere a valorii proprietăților lui Donald Trump. Este știut faptul că acesta și-a mai revenit și în trecut. Mai mult de atât, fostul lider de la Casa Albă ar putea să vândă cărți în continuare sau să se întoarcă la televiziune, dacă lucrurile nu merg bine.

Proprietățile rezidențiale a lui Donad Trump valorează 1,7 miliarde de dolari, adică mai puțin cu 26% față de 2016, iar asupra acestora planează datorii de peste 256 de milioane de dolari. De asemenea, cele două clădiri de birouri din New York și San Francisco au înregistrat o scădere a valorii de aproximativ 75 de milioane de dolari, de la peste 760 de milioane la 685 de milioane de dolari.

Totodată, proprietatea lui Trump de pe Wall Street a scăzut la aproximativ jumătate din valoare, iar brokerul Cushman & Wakefield, cel care intermedia închirierea clădirii, a întrerupt legăturile cu Donald Trump, după incidentul de la Capitoliu. De asemenea, și Trump Tower are prezintă astfel de probleme. Mai mult de atât, atât proprietățile turistice ale fostului președinte, cât și toate celelalte proprietăți au înregistrat scăderi în valoare.