Home » Life & Style » Băiatul care a trăit 12 ani într-un balon. Cazul lui a uimit pe toată lumea. Ce boală rară avea

Băiatul care a trăit 12 ani într-un balon. Cazul lui a uimit pe toată lumea. Ce boală rară avea

Alexandru Cazacu / 13.03.2021, 15:07
Băiatul care a trăit 12 ani într-un balon. Cazul lui a uimit pe toată lumea. Ce boală rară avea

Povestea băiatului care a trăit 12 ani într-un balon este incredibilă. Cazul acestuia a uimit întreaga lume. David suferea de o gravă boală, care a dus la decesul său, iar viața lui nu a fost tocmai una ușoară.

Ce boală avea băiatul care a trăit 12 ani într-un balon

David s-a născut în septembrie 1971 în Texas, Statele Unite. Din nefericire, viața lui și a părinților săi a fost foarte grea. Copilul avea imunodeficienţă severă combinată (SCID), iar orice fel de germen îl putea ucide. Ca orice copil de vârsta lui, David Vetter mânca, se juca și studia. Cu toate acestea, totul se petrecea complet diferit deoarece acesta era închis în camere de plastic, în baloane de plastic care îl fereau de mediul exterior, de bacterii sau germeni.

Era știut faptul că, cei născuți în familia copilului sufereau de boli genetice. Pe când avea doar șapte luni, primul fiu al soților Vetter a încetat din viață din cauza unor afecțiuni autoimune foarte rare (SCID), care nu-i permitea corpului să dezvolte imunitate.

Medicii au încercat sa-l salveze pe David

Pe toată durata viții sale, David a stat închis într-o cameră de plastic sterilă, iar tot ce primea în interior era atent dezinfectat. Ba chiar mai mult de atât, când era bebeluș a fost botezat cu apă dezinfectată. Copilul primea jucării sau alte obiecte în camera lui, toate acestea fiind verificate foarte strict. Cadourile erau expuse unui șoc termic, după care erau aerisite timp de aproape o săptămână, pentru a nu permite microbilor să ajungă în camera copilului.

Medicii din Statele Unite au fost foarte aproape de copil în cei 12 ani de viață. Acesta nu a fost lăsat nesupravegheat niciodată, în timp ce specialiștii căutau o soluție pentru salvarea acestuia. Experții s-au gândit să-i facă transplant de măduvă de la sora lui, însă, până la acel moment, copilul a fost nevoit să trăiască izolat, într-o cameră sterilă. Din nefericire, măduva osoasă a surorii băiatului nu a fost compatibilă. Părinții au tendința de a-și îmbrățișa copii, însă mama lui David ajungea la el doar cu ajutorul unor mănuși speciale.

Un copil din Statele Unite a trăit 12 ani într-un balon
Un copil din Statele Unite a trăit 12 ani într-un balon

Gestul făcut de NASA pentru David

Micuțul David Vetter a primit un cadou deosebit la vârsta de doar șase ani. Mai exact, a primit un costum de scafandru făcut de NASA. Inițial, copilul nu a vrut să-l îmbrace, deoarece credea că este plin cu microbi, dar ulterior el l-a îmbrăcat și pentru prima dată în viaţă a putut ieși la plimbare și face mai mult de 6 pași într-o direcție. În urma acestor întâmplări, NASA a publicat un articol despre experiența construirii unui asemenea tip de costum. Statele Unite cheltuise deja o sumă de 1.3 milioane de dolari pentru David, potrivit realitatea.net.

Deși, părinții lui David și-au dat acordul ca fiul lor să fie operat, în ciuda faptului că măduva osoasă a surorii sale nu era compatibilă, intervenția a avut un final tragic. În măduva osoasă a surorii lui David stătea ascuns virusul Epstein-Barr, dar medicii la acel moment nu știau acest lucru. Cu toate că acest virus îl are aproape fiecare om, sistemul imunitar nu-i permite să se dezvolte.